reklama

Otyłość w ciąży

Faktycznie w przypadku łożyska na przedniej ścianie ruchy czuje się później [emoji4] z dodatkową fałdką na brzuchu lekarz powiedział że ruchy mogę czuć za jakieś 2 - 3 tygodnie.

Mam jeszcze pytanie dotyczące badań na cukier. Mój wcześniejszy lekarz do tej pory nie zlecił mi testu na krzywa cukrowa czy jak to się nazywa, a teraz jak byłam u innego lekarza powiedział że przy mojej masie ciała bezwzględnie powinnam mieć zrobione badanie już na samym początku ciąży żeby wykluczyć cukrzycę. A jak było u was? W którym tc miałyście takie badania?
Ja miałam 1 krzywą jakoś w 10-11 tc, i teraz jakoś w 23 tc. Z tym, że ja mam już zdiagnozowane problemy z cukrem i stąd też lekarz chyba "musiał" na początku mnie też tą krzywą męczyć. Ty masz stwierdzone jakieś problemy cukrowe?

reklama
A ja dziś poczyniłam bardzo dla mnie nieprzyjemne zakupy, kupiłam mianowicie 3 koszule nocne i szlafrok do szpitala. Nawet nie chcę o tym myśleć [emoji33]
Ja jestem w ciemnym lesie jeśli chodzi o takie zakupy. W maju mam mnóstwo wydatków - urodziny moje, męża i mojego ojca. Do tego przegląd i OC oraz mechanik żeby ten złom w ogóle przegląd przeszedł [emoji33]. Więc najprędzej w czerwcu się wezmę za kupowanie dla dziecka i dla siebie.

Ja miałam 1 krzywą jakoś w 10-11 tc, i teraz jakoś w 23 tc. Z tym, że ja mam już zdiagnozowane problemy z cukrem i stąd też lekarz chyba "musiał" na początku mnie też tą krzywą męczyć. Ty masz stwierdzone jakieś problemy cukrowe?
Nie miałam wcześniej problemów z cukrem, ale podobno u kobiet z BMI powyżej 35 powinno być zrobione już na początku ciąży. Trochę mnie zmartwił bo powiedział że nie miałam też innych badań zrobionych i teraz nawypisywał mi tego trochę.

Kejti, zrób jak najszybciej, żeby w razie czego zacząć dietę [emoji4]

Colorado, czyżby pójście do szpitala stało się realne? [emoji16]

Ja też mam maj fatalny pod względem wydatków... Z tej okazji poszłam dziś po nowe buty [emoji23][emoji23][emoji23]

Nagini, u nas to samo, armagedon wydatkowy. Dziś uruchomiliśmy nasze rezerwy odkładane :/ ale mamy załatwiony prezent komunijny dla chrześnicy męża, garnitur dla męża, kolejny element wyprawki tym razem mojej... A też jeszcze przede mną urodziny męża, taty i mamy [emoji23] no ale nie poszalejemy w tym roku z prezentami :)

Kejti, nie martw się, nadrobisz zaległości badaniowe :) widocznie pierwszy lekarz dosyć lekko do wszelkich zaleceń podchodził :/

Ka, szpital mam ciągle z tyłu głowy, chociaż staram się za dużo o tym nie myśleć. Znaleźć dużą koszulę + ciążową + żeby nie wyglądała jak ciotki Hiacynty sprzed 2 wojny światowej to jest mega wyzwanie [emoji33] kupiłam koniec końców w chińskim markecie. W chińskiej rozmiarówce szlafrok mam w rozmiarze 5xl!!!! [emoji23][emoji23][emoji23] Nie wiem czy chinki występują w ogóle w takim rozmiarze [emoji23][emoji23][emoji23]

Jakie buciki nabyłaś? [emoji1]

Dzięki dziewczyny [emoji4] fajna ta grupa wsparcia!

A skoro temat o ciuchach to czy zamawiałyście ciuchy z bon prix? Ja się trochę czaje ale nigdy z tamtąd nic nie zamawiałam i nie wiem jak strzelać w rozmiarówkę. Według tabel powinnam mieć rozmiar 56[emoji849] a normalnie mieszcze się w 50 i to dla mnie trochę dziwne...

Dzięki dziewczyny [emoji4] fajna ta grupa wsparcia!

A skoro temat o ciuchach to czy zamawiałyście ciuchy z bon prix? Ja się trochę czaje ale nigdy z tamtąd nic nie zamawiałam i nie wiem jak strzelać w rozmiarówkę. Według tabel powinnam mieć rozmiar 56[emoji849] a normalnie mieszcze się w 50 i to dla mnie trochę dziwne...
Ja regularnie zamawiam w bon prixie :), na zwykłe zakupy ciuchowe mało kiedy już chodzę... Zwykle zamawiam ciuchy 1-2 rozmiary mniejsze, zwłaszcza te z elastycznych materiałów. Najlepiej zamów sobie kilka rzeczy na próbę, w mniejszym niż wynika z tabelki rozmiarze, zobaczysz jak wygląda ich rozmiarówka. Jak będziesz niezadowolona masz możliwość zwrotu w paczce, w której oni przysyłają zamówienie. Dobrze jest zamawiać w momencie jak mają promocję na darmową dostawę, wtedy nie płacimy 2x za przesyłkę w sytuacji zwracania ciucha ;) jak zapiszesz się na newsletter to dostaniesz też jakiś bonus zakupowy :)

Ja w spodnie w sklepach to wchodziłabym chyba w 50-52, z bon prixa zamawiam jegginsy 46-48. Sukienki mam wszystkie 44/46. Mało kiedy okazuję się, że wzięłam zbyt mały rozmiar. Tabelka u mnie zawyża rozmiar, muszę na czuja zamawiać :) no i dobrze czytać komentarze pod ciuchem, bo tam dziewczyny dają znać, czy lepiej zamówić swój rozmiar, mniejszy, większy ;)

Ja regularnie zamawiam w bon prixie :), na zwykłe zakupy ciuchowe mało kiedy już chodzę... Zwykle zamawiam ciuchy 1-2 rozmiary mniejsze, zwłaszcza te z elastycznych materiałów. Najlepiej zamów sobie kilka rzeczy na próbę, w mniejszym niż wynika z tabelki rozmiarze, zobaczysz jak wygląda ich rozmiarówka. Jak będziesz niezadowolona masz możliwość zwrotu w paczce, w której oni przysyłają zamówienie. Dobrze jest zamawiać w momencie jak mają promocję na darmową dostawę, wtedy nie płacimy 2x za przesyłkę w sytuacji zwracania ciucha ;) jak zapiszesz się na newsletter to dostaniesz też jakiś bonus zakupowy :)

Ja w spodnie w sklepach to wchodziłabym chyba w 50-52, z bon prixa zamawiam jegginsy 46-48. Sukienki mam wszystkie 44/46. Mało kiedy okazuję się, że wzięłam zbyt mały rozmiar. Tabelka u mnie zawyża rozmiar, muszę na czuja zamawiać :) no i dobrze czytać komentarze pod ciuchem, bo tam dziewczyny dają znać, czy lepiej zamówić swój rozmiar, mniejszy, większy ;)
No właśnie teraz mają promocje na dostawę dlatego się czaję. Dzięki za informacje chyba się skuszę na kilka rzeczy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry