91Asia
Zaangażowana w BB
Mam tak samo, dlatego boję się iść do lekarza.Tak ja się boję że mi powie najpierw kobieto schudnij z 20kg a nie się o ciąże starasz i wogule że mnie zrypie że taka gruba a o ciąży myśli
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mam tak samo, dlatego boję się iść do lekarza.Tak ja się boję że mi powie najpierw kobieto schudnij z 20kg a nie się o ciąże starasz i wogule że mnie zrypie że taka gruba a o ciąży myśli
DziękujęWitaj, gratuluję ciąży :-)
Jeśli czujesz się dobrze i wszystko jest ok to wagą się nie przejmuj.
Mi też udało się schudnąć przy pomocy dietetyka przed ślubem, waga wróciła oczywiście większa. Teraz staramy się o dziecko od grudnia. Chyba znowu się nie udało, jutro powinna przyjść @ i raczej przyjdzie. Obudziłam się z bólem jajników.
Daj znać jak po badaniach prenatalnych.
Powiem Tobie, że będąc wczoraj na USG prenatalnym I trymestru też obraz nie był jakiś dobry. Mam nawet zapisany, że był zły. Lekarz musiała w ogóle przerwać i kazała mi coś zjeść i się przejść, bo malutki ustawiony był główką i nie chcial sie obrócić. Dałaś mi teraz do myślenia że to też mój tluszczyk mogł być problemem. Tym bardziej, że tym razem USG bylo przez brzuch, a nie dopochwowo jak na wizytach kontrolnych.Niedawno byłam na usg III trymestru i dostałam dopisek: "obrazowanie ograniczone ze względu na bmi ciężarnej", mimo że wszystko było ładnie widoczne! Ginka powiedziała, że wszystkim z wyższą wagą muszą taką uwagę dodać... Człowiek się cieszy, że z małym ok, a tu taki cios![]()
To jest właśnie masakra.Najlepsza była doktorka, u której byłam na drugiej wizycie. BMI 29,4, ale stwierdziła, że wpisze mi 30 (plus wielki wykrzyknik, żeby nikt, kto spojrzy w kartę ciąży tego nie przeoczył) , czyli otyłość, bo przecież za moment na pewno się roztyję i po co się oszukiwać xD