Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jeżeli będziesz potrzebowała porad z wprowadzeniem zdrowych nawyków, to polecam się, robiłam kilka lat temu szkołę dietetyczną i wiedzę mam dość sporą w tym kierunku. Gorzej tylko u mnie było z wprowadzeniem tej wiedzy w swoje życie, nie potrafiłam się nigdy zmobilizować [emoji16]Właśnie też tak myślę że jakbym zaciążyła to miałabym świetną motywację do zwracania uwagi na to co i ile jem... 6 lat temu urodziłam córeczkę i wtedy kilka kg miałam za dużo Ale nie tak jak teraz. Wówczas przytylam jedynie 8 kg A po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Niestety potem przybrałam... jeżeli w tym cyklu się nie uda to biorę się za odchudzanie![]()
Bo to najgorzej u siebie wdrożyć. Człowiek niby wie co ma robić, ale sam siebie blokuje. Ja odchudzałam się jakies 8 lat temu przez 1,5 roku pod okiem dietetyka i schudłam 18kg. Wtedy pierwszy raz w życiu czułam się cudownie. No i niby już wszystko wiedziałam - co jeść, jak i kiedy. Tylko, że potem, jak już nie było wizyt u dietetyka co 2-3 tyg, to powolutku z roku na rok przybierałam sobie i tak oto nie dość, że wróciłam do swojej wagi sprzed odchudzania to jeszcze doszło prawie dodatkowe 10kg... Taka duża jak teraz jestem to jeszcze nie byłam...Jeżeli będziesz potrzebowała porad z wprowadzeniem zdrowych nawyków, to polecam się, robiłam kilka lat temu szkołę dietetyczną i wiedzę mam dość sporą w tym kierunku. Gorzej tylko u mnie było z wprowadzeniem tej wiedzy w swoje życie, nie potrafiłam się nigdy zmobilizować [emoji16]
Zgadza się, a tym bardziej, jak żyje się w biegu i wygodniej jest zjeść 2-3 obfite posiłki w ciągu dnia i potem gdzieś podjadać, niż rozplanować sobie 5-6 mniejszych i nie dopuszczać do wilczego głodu. Ja również większa niż w chwili obecnej nigdy nie byłam, przytyłam przez kilka lat 35kg. Teraz mam ten komfort, że od samego początku ciąży jestem na zwolnieniu i mam czas po prostu zadbać o siebie. Oby to był dobry początek większych zmian [emoji846]Bo to najgorzej u siebie wdrożyć. Człowiek niby wie co ma robić, ale sam siebie blokuje. Ja odchudzałam się jakies 8 lat temu przez 1,5 roku pod okiem dietetyka i schudłam 18kg. Wtedy pierwszy raz w życiu czułam się cudownie. No i niby już wszystko wiedziałam - co jeść, jak i kiedy. Tylko, że potem, jak już nie było wizyt u dietetyka co 2-3 tyg, to powolutku z roku na rok przybierałam sobie i tak oto nie dość, że wróciłam do swojej wagi sprzed odchudzania to jeszcze doszło prawie dodatkowe 10kg... Taka duża jak teraz jestem to jeszcze nie byłam...
To świetna wiadomość [emoji846]Ja się tylko pochwalę swoją radością. Byłam u diabetologa i powiedzial, że nie mam cukrzycy ani nawet stanu przedcukrzycowego, bo normy dla kobiet w ciąży są wyższe, niż miała ustawione diagnostyka i spokojnie sie mieszcze w normach. I jak nie ma to nie ma i nie muszę żadnych glukometrów kupować. Zjechal mnie, że za mało jem i że nie tyje. Nadal jestem -6 wobec stanu przed ciąży, ale akurat się z tego cieszę I ciąża się dobrze rozwija, więc sie nie przejmuje tym![]()
P.s. u mnie Pani pielęgniarki też nie były zadowolone, że poszłam leżeć do auta, ale tak bardzo nie oponowaly.
Ja chętnie posłucham twoich rad. Niby trochę coś tam wiem ale jakbyś napisała mi co i jak to byłoby superJeżeli będziesz potrzebowała porad z wprowadzeniem zdrowych nawyków, to polecam się, robiłam kilka lat temu szkołę dietetyczną i wiedzę mam dość sporą w tym kierunku. Gorzej tylko u mnie było z wprowadzeniem tej wiedzy w swoje życie, nie potrafiłam się nigdy zmobilizować [emoji16]
Ja chętnie posłucham twoich rad. Niby trochę coś tam wiem ale jakbyś napisała mi co i jak to byłoby super
@JustforaThrill świetna wiadomość![]()