reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Hej, jak tam Wam sobota mija?

Ja wczoraj zaszalalam i pierwszy raz od roku mialam ochote na piwo i wypilam az półtora ;) W sumie dziwne,ale chyba musialam sie troche wyluzowac. Eh, u mnie 15dpo niby, plamien brak, poza humorami, innych typowych dla mnie objawow przedokresowych brak, zaczynam watpic w ta owulacje i ze poczekam kolejne 100 dni pewnie na cokolwiek :-(

Strasznie to frustrujace jak nie wiem co sie dzieje,a nie chce wydawac kasy na usg zeby podejrzec bo i tak mam isc jak wybiore metformax a zostalo mi jedno opakowanie. Powiem Wam ze jestem zmeczona tym cyklem, nigdy nie mialam takiej masakry,Moj tez zaczyna sie martwic ze ze mna cos mocno nie tak, a sam coraz czesciej daje mi znaki ze tego dzieciaka to on bardzo chce i ile jeszcze mamy czekac ;( Smutno mi i siedze i czytam i probuje zgadnac co sie moze ze mna dziac,eh.

I szukajac wpadlam na ciekawe zagadnienie, moze Ciebie Marcia to zainteresuje, dlaczego niektore osoby nie zachodza mimo ze maja i pozytywne testy owu,i skoki, i faze lutealna ale sie okazuje dopiero na USG ze pecherzyki nie pekaja (dokladnie tzw zespol LUF) i costam sie dzieje ze powstaja torbiele, a pamietam ze Ty mialas z torbiela cos. Ale to tak tylko wspominam bo chcialabym jakos pomóc.

A co do owu ktora wyzana ovufriend to zauwazylam taka nieprawidlowosc ze ono patrzy tylko na skok jednej tempki,tzn z 36,4 np na te 36,6 powiedzmy i wyznacza owu,ale nie robi tak jak powinno byc prawilowo ze nie zwraca za bardzo uwagi na te 6 poprzednich tempek ktore musza byc nizsze. Tak ze Tobie oewnie przeniesie owu jak ona faktycznie bedzie :)

reklama
Akeake no ja zauwazylam dokladnie odwrotnie z tymi wykresami a owufriend bo u mnie zawsze mijalo kilka dni i dopiero zaznaczalo ze nawet sie martwilam w ktoryms cyklu ze mialam objawy owu i test pozytywny a owufriend czekal kilka dni zanim owulacja zostala zaznaczona. Pozyjemy zobaczymy . Aco do torbieli to ja mam konkretnie jedna torbiel i wydaje mi sie ze gdyby pecherzyki nie pekaly notorycznie to byloby ich wiecej ale dzieki za info. A ty tak dla formalnosci powinnas siknac na testa

Ano sikne ale moze we wtorek jak nie przyjdzie @, bo bede mogla dopiero w poniedzialek kupic, choc pewnie juz nie bedzie po co. I jakos mi spokojnie z mysla ze nie ma opcji zebym byla w ciazy i nie wiem czy chce znowu widzec ta jedna cholerna kreske, bo tak bedzie, a wiem ze Moj zawsze sie napala jak robie testy i mowi ze napewno zaszlam itd,a potem bach, ja rycze a on mowi ze szkoda i trudno. Byly cykle w ktorych wszystko niby bylo ok,staranka w odpowiednim czasie,bylam PEWNA ze sie udalo, a zawsze konczylo sie tak samo, wiec teraz staram sie myslec logicznie, i skoro nie bylo staran w okolicy tego mojego skoku to naprawde nie chce myslec o czymkolwiek innym jak czekanie na @ :( Cos mnie brzuch pobolewac zaczyna wiec pewnie malpa przylezie jutro z rana ;)

Akeake, bo sie nakrecasz bardzo... Ja olalam wykresy itp, tylko pilnowalam sluzu - tak, zeby orientacyjnie wiedziec. Tez sprawdzalam w kazdym cyklu i jedna kreska mnie doprowadzala do zlosci, ale mowilam sobie, ze przeczekamy @ i do roboty.

o rany co ja tu czytam? Klaczku kochana gratuluje serdecznie i trzymam kciuki :)
Dzewelajna po dupie chcesz? odpoczywac mi tam!
Marcia wiesz ja zaszlam w 2 cyklu. i mialam jakas taka presje ze sie w pierwszym nie udalo ale poczytalam uspokoilam sie i za 5 tygodni widzialam swoja kuleczke. takze widzisz psychika tez musi byc wyluzowac. tulam.
Ania wiesz raczej pigulki...

pokaze Wam mojego smieszka jakze inaczej w ulubionej pozycji na brzuszku. ;)

Załączniki

• 37094_3642239712965_1732375114_n.jpg
    37094_3642239712965_1732375114_n.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC_0074.jpg
    DSC_0074.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 72
  • IMAG0233.jpg
    IMAG0233.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 57
No tak Kłaczku, tylko widzisz, gdyby nie mierzenie tempki do dzis bym zyla w swiadomosci ze jest ok, ze mam owulacje itd. A prawda jest zupelnie inna, i mierzyc musze z przykazu lekarza zeby widziec czy leki mi wystymuluja owulacje bez koniecznosci co chwile latania na usg... Ale wiem, ze jak sie nie mysli i wyluzuje to pewnie latwiej i ze psychika duzo dziala. Tak ze ja to wszystko robie na razie po to zeby miec owu, a nie ze sie spinam bo musze zajsc tu i teraz. Ale Tobie gratuluje podejscia i trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!

Martusia,
sliczny Twoj synus :)

Akeake, rozumiem... W sumie Karola zrobilismy z termometrem w...;-), wiec mozna.

Sik kontrolny sugeruje wzrost betki - kreska jest zdecydowanie mocniejsza. Zostaly mi jeszcze 3 paski i 1 plytkowy.;-)

Kłaczku kciuki ogromne za was... przezywam jakbym to ja znów testowała.

u mnie wszystko ok. wszelkie ciągnięcia, naprężania, bóle ustały. Będziem zyć :-D ale to normalne...zawsze tak jest. od razu człowiek zdrowieje i lepiej sie czuje bo termin wizyty u gin sie zbliza :-D

reklama
Jesli za 10 tygodni bede jeszcze w ciazy, pewnie tez zaczne sie cieszyc. Na razie ciesze sie ze udalo sie nam zajsc, ale to dopiero poczatek drogi.
Dzewalajna, skad ja to znam? W obliczu wizyty lekarskiej wszystko przechodzi jak reka odjal!:-D

Do góry