reklama

Otyłość w ciąży

Indziorka całusy dla Julci i Sto lat maleńka:)
Cisza tu nastała znowu... Czy możliwe jest, żeby przed @ przybyło 2 kilogramy??? Czy znowu się zaczyna moja akcja zwyżkowa? Kurcze nic nie zmieniam, po świętach nie przybyło nic, a tu dziś wchodzę na wagę i szoook.
Odzywajcie się dziewczyny, bo lubię Was podczytywać:)
A no i witam nowe koleżanki:)

reklama
Indziorka 100 lat dla malej :-)

ania czesc co yam u ciebie?

ja dzisiaj po wizycie maly 1607 g wszystkie przeplywy i wszystko wyglada ok ale szyjka zrobila sie miekka i rozwarcie na opuszek i mam lezec zeby przetrwac jeszcze kilka tygodni

Gosianati Startowałam z wagą ok 109 kg o ile pamiętam i skończyłam ze 115kg tylko to mi przybrało w ostatnim trymestrze ;) Były cyrki, bo niby było ok, ale całą ciążę mnie muliło chociaż wymiotowałam tylko 3-4 razy, po połowie zaczęło się wszystko schrzanić- spojenie rozchodzić, szyjka skrócona, rozwarcie itp itd, ale na tyłku usiadłam dopiero po pierwszym pobycie w szpitalu na początku grudnia ;) wtedy lekarze mówili, że nawet świąt z brzuchem nie doczekam :D a tu połowa stycznia i Julcia urodzona w 38 tc ;) anemia głęgoka i oporona- ani jeden specyfik żelazowy nie pomagał no i koniec z zatruciem ciążowym a poród to sobie możesz gdzieś wcześniej poczytać ;) da się przeżyć jak się chce i szczerze na początku nie za bardzo się cieszyłam z ciąży bo mi krzyżowało wszystkie plany ;) ale jak zobaczyłam bijące serduszko to straciłam głowę i stanęłam na rzęsach żeby dziecko miało jak najlepiej ;)

Dzień dobry, wpadłam się przywitać i zaanonsować, że może znów będę częściej zaglądać.

Mój mały/a rośnie, każe mi spać cały czas i oczywiście pojawia się mnóstwo wątpliwości (słabe ruchy itp...). Przełom 18/19 tygodnia :) Płeć sprawdzimy pewnie w ostatnią sobotę stycznia na połówkowym.

Przy wadze obecnie 136 kg (b.wysoka jestem) mam idealne badania, lekarz każde odpoczywać, nie podnosić sobie ciśnienia, bo jest wysokie...

Czy któraś z Was miała problemy z wysokim ciśnieniem (oczywiście na tle otyłości)? Jak sobie z tym radziłyście?

I jeszcze mam pytanie odnośnie pępka :) Widziałam, że u szczupasków znika około połowy ciąży i się uwypukla... w ogóle brzuszek jest taki okrągły. Ja to wyglądam, jakbym po prostu przytyła, tylko w niektórych ubraniach wyglądam na 5 miesiąc ciąży.

P.S. Tak, tak... widać i taki hipek jak ja może być w ciąży bez jakichś specjalnych problemów. Mimo wszystko obawy są... ale pewnie nie inne jak w przypadku szczupłych ciężarówek :)

staram się nie denerwować ale to trudne, po nocy mnie się śni że każdy się ze mnie śmieje, albo że rodze chore dziecko.. o masakra.. a jak u was? staracie się o dzidzię? czy moze jest tu jakaś ciężarówka ?

Ja jestem :) Nie panikuj, nie stresuj się, dziecku to nie pomaga :)
Jestem mega giant czoko hunter i poki co 5 miesiac bez problemów, dzidzia ładna rośnie.

U Ciebie też tak będzie... matko , jak sobie przypomnę, jak ja panikowałam 3 miesiace temu :D Była mega jazda po prostu... aż się awanturami w domu kończyło, bo mój konkubent nie mógł tego znieść.

Alex czesc dwno sie nie odzywalas.....ciesze sie ze z malenstwem wszystko ok.
jesli chodzi o cisnienie to chociaz to u mnie nie szfankuje i mam ksiazkowe aczkolwiek jak zachodze do ginki to mam syndrom bialego fartucha i cisnienie zawsze jakies kosmiczne ale na ktorejs wizycie wzielam swoj cisnieniomierz i sprawdzalysmy czy tak samo mierzy i byly takie wyniki a w domu mam zawsze 123/83 itd, na moich marcowkach dziewuchy maja problem z cisnieniem i biora leki. Co do brzucha to ja mam okragly nie wiem od czego to zalezy zaraz wstawie fotke. Ja teraz waze 100,7 kg czyli na + 6 na koncie ile ty juz przytylas , wstaw swojego brzucha
image.jpgimage.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 80
  • image.jpg
    image.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 76
reklama
ładny brzusio :) po mnie nawet nie bedzie pewnie widać bo ja i tak jestem wielka... martwię się jak to jest z brzuchem bo mnie że tak powiem brzuch wisi po pierwszej ciąży ale to taka fest opona wisząca a nie skóra i teraz sie zastanawiam co z tym flakiem będzie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry