Cześć dziewczyny

Byłam na wizycie u diabetologa - cukrzyca u kobiet w ciąży. Myślałam, że dostanę gotowe przepisy, ale niestety trochę trzeba samemu pokombinować. Dostałam listę zakazanych i wskazanych produktów - kilka spraw mnie zaskoczyło. Po pierwsze, że nie można absolutnie spożywać produktów przeznaczonych dla diabetyków - czyli ani chleba z niskim indeksem glikemicznym ani słodzików czy innych. Nie można słodzić kompletnie niczym - nawet stewią czy innymi naturalnymi z brzozy. Nie można jeść jogurtów owocowych ani płatków czy musli . Poza tym żadnych soków tych w kartonach (od czasu do czasu jednodniowe z buraka lub marchwi), owoce tylko 1 raz dziennie i do wyboru jeden - jabłko, pół grejpfruta lub 2 kiwi - żadne inne owoce nie są wskazane. 5 lub 6 posiłków dziennie i po każdym muszę mierzyć cukier. Na szczęście jest to dość bezbolesne i łatwe w obsłudze.
Współczuję wszystkim dziewczynom, które mają mdłości i zgagę. Ja miałam tylko w pierwszym trymestrze, ale nie wiem czy istnieją tak naprawdę sposoby, które działają. Dla mojej koleżanki np najlepszym sposobem na mdłości było picie wody i jedzenie jabłek a ja na samą myśl o tym dostawałam zgagę.
Dziewczyny nie martwcie się. W końcu wszystkie dolegliwości ciążowe miną - a kilka miesięcy to jakoś przetrzymamy ze wszystkim.
Agnella2 ja też mam bóle w odcinku lędźwiowym. Myślałam, że tego uniknę bo niedawno się pojawiły, ale dla mnie jedyna bezbolesna pozycja to siedzenie z poduszką pod plecami.
Aisha272 jestem bardzo ciekawa tej szkoły rodzenia. ja się niedługo wybieram, ale szczerze mówiąc trochę się obawiam ćwiczeń - ze względu na moją wagę. Mocno trudne były te ćwiczenia ? Możesz coś podpowiedzieć?