reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Czesc dziewczynki

Ciesze sie ze taki temacik powstał :-)Otuż do najchudszych kobietek nie naleze:-DPrzed ciaza schudlam 23kg na diecie dukana która stosowalam 6 miesiecy , zaraz po tym dowiedzialam ze jestem w ciazy,szczecia bylo co nie miara:-)I sie zaczelo : normalnie zaczelam jesc -pozwolilam sobie za bardzo z 63kg (ciezko zapracowanych) doszlam do 83kg:szok:a dopiero doszlam do 29,tc co bedzie dalej nie mysle.
Jeszcze na dodatek mam cukrzyce ciążowa ,wydaje mi sie ze lepiej bo chociaz malenstwu dostarczam samych witamin a nie pustych kalori:eek: jestem pewna gdyby nie ta dieta cukrzycowa, to 30kg na plusie bym miala ok 100 bym wazyla;-)
Jestem z grubej kosci i mam bardzo duza tendencje do tycia po mamusi:-Dale dzieki bogu mam 1.70 wzrostu i tego tak nie widac.
FasolEwa - ja żyje ta chwila kiedy zaczne karmic słyszałam ,od wielu dziewczyn ze karmienie wspomaga odchudzanie ,tym bardziej kochana jak karmisz nie wolno spozywac tłustego,smażonego itd bo dzidzia moze dostac kolki itp:tak:wiec jest troszke wyrzeczen ,ale dla takiego malenstwa - to zadne wyrzeczenie;-)
Kłaczek- jestes niesamowita:-D u mnie to samo zamiast chodzic to juz sie turlam , a gdzie koniec ciazy:-Da co jest najgorsze to chodze jak pokraka!!! o wszytko sie potykam,normalnie jak "słon w składzie porcelany":-D
Ogólnie dziewczyny musze sobie kurtke kupic na jesien -zima bo sie w nic kompletnie sie nie dopinam!!!! widzialam na allegro za 119 zł bylam H&M ale ceny z kosmosu i nic ciekawego
Co myslicie?
Jesienny Wełniany Płaszcz Ciążowy roz. L granat (1818737691) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze zazdroszcze wam dziewczynki,że znacie płeć dzidziusia, u mnie nadal nic zostaje mi ostatnia nadzieja po 10 października ide na usg pewnie jedno z ostatnich (31 tc) jak teraz nadal bedzie kijowo widać dzidziaka to ja juz nie wiem...
Dzisiaj się wazyłam i po tygodniu na diecie cukrzycowej schudłam pół kg więc na razie w bilansie przytyłam 2,5 kg no i cóż z tego jak na usg nic nie widać :-(
Tak szczerze to ja mam dość już ciąży tego,że ledwo człowiek chodzi i ten ciagły ucisk na pęcherz, ale wiem,że jeszcze ok 11 tyg. i dzidziak przyjdzie na świat i to mnie podtrzymuje na duchu :)
pozdrawiam

Misia, taczki na szelkach - wyobraz sobie - zakladasz sobie szelki na ramiona, wrzucasz bulwe na taczki i pchasz je przed soba, a bulwa jedzie zamiast Cie ciagnac w dol i obijac o kolana.
Phelania, co to jest 83kg? Pomijajac wszystko, to na diecie cukrzycowej utyc nie utyjesz. Niee... Miescisz sie w L?? Chcialabym. Co do diety przy karmieniu - nie stosowalam nigdy, jadlam wsio, wlacznie z bigosami, tylko pilam herbatki. Dzieciatka mialy pierdy takie, ze stara rura by sie nie wstydzila, ale kolek nie stwierdzono.
Asia_l, 2,5kg wszystkiego?? Ide sie pochlastac. Co do plci, spokojnie... My wiemy bo akurat tak sie udalo, ale bralam pod uwage ze do konca nie bedziemy wiedziec i jakos nie uwieralo. Wazniejsze bylo, zeby ten drugi i ostatni scan wykazal ze wszystko mamy na swoim miejscu. Z reszta pani od scanu asekuracyjnie stwierdzila ze "wyglada na chlopca, ale to sie moze jeszcze zmienic".:-D Jak dla mnie zaden problem, poza tym ze zrobilam sweterek zdecydowanie pod chlopaka...

Ostatnia edycja:
Ja mam czas do stycznia. Na dzien dzisiejszy ubranka rozm. 20. Na ilosc x nie przeloze bo pewnie linijki by braklo. To sie king size nazywa, a spodnie kupuje kosmiczne - na d... nie z tej ziemi.:-D

Witam Mam na imię Monika . Gdy dowiedziałam sie że jestem w ciązy czyli w 4 tyg. ważyłam 110,40 kg. Teraz a jestem w 5/6 tygodniu waże 108,4kg. Jestem na diecie 1500 kalorii zaleconej przez diabetologa ponieważ juz mam cukrzyce ciążową i jestem na insulinie. Mam nadzieje żę urodze ślicza i zdrową dzidziew w maju bo termin mam na 28 maja.2012 r. Pozdrawiam

Moniaz35- Witaj , dobrze ze twoj Gin wczesniej zrobił badania na cukrzyce ciazowa i juz wiesz - to jest najwazniesze:tak:Zapraszam Cie na Watek https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...-ciazowa-i-zycie-po-niej-21291/index1627.html
sa tam dziewczyny które z checia pomoga jak bedziesz miala pytania.
Dobrze ze juz wiesz o tej przypadłosci - napewno z malenstwem bedzie wszystko ok:tak:

A ja chodze i szukam płaszczu na jesien - zima:angry:nic nie moge znalesc nie kupie za 200zł bo to bez sensu na jeden sezon ,taka chodze zła:wściekła/y:nic nie moge znalesc

reklama
Moniaz, podstawa to ze juz masz wrzucona dietke i cukier pod kontrola. Ty chudniesz!! No, i pieknie!

U nas zaczely sie jazdy z mojej wagi. Rajmund mi opowiadal dzis rano, ze do tej pory jak sie w nocy przeturlalam na niego, to pozbyc sie mnie nie mogl, bo to troche kanciate jednak bylo i proba przemieszczenia przypominala toczenie sledzia - plasko i na sztorc, plasko i na sztorc, a teraz to jednym palcem sie przetacza. Dzis u poloznej, pytana jak sobie radze z Clexane, powiedzialam grzecznie ze po raz pierwszy w zyciu cieszy mnie moj fat bo jest w co bic zastrzyki. Rajmund przy umawianiu nastepnego terminu stwierdzil ze przydzwigac mnie nie da rady, ale moze przyturlac. Zauwazylismy, ze wszelkie manewry zaczynaja przypominac manewry TIR-em, a jeszcze troche, to zaczna wygladac jak manewry tankowcem na pelnym morzu - trzeba bedzie pilnowac na jaki kurs dziob (znaczy sie brzuch) sie kladzie. W razie problemu mam obiecana lornetke. Poza tym wszyscy zdrowi.:-D

Do góry