reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Fajowski kiciuś :) lubie zwierzęta, szczególnie psy ;)
rurka napisała smsa że w sobotę zaczyna 36ty tydzień, torby ma już spakowane, skurcze już miewa nieregularne, ale na razie jest spokojna. Trzyma za nas kciuki i pozdrawia ;)
Ja będę oglądała komedie w tv z adamem sandlerem ;) lubie tego aktora ;)

reklama
Olucha ja też po ślubie przybrałam. I to sporo niestety....Ale to wina mojego męża, bo pół roku po ślubie pojechał sobie do Holandii na kontrakt, a mi się nie chciało gotować dla jednej osoby więc tylko jakieś dania gotowe albo zamawiałam coś do jedzenia do pracy. Tym bardziej że wychodziłam do pracy o 9 , wracałam ok 18:30 i dopiero tak późno jadłam. Mój mąż zresztą tak samo - gotować nie umiał, więc jadł tylko dania do mikrofalówki...No i poszło nam obojgu sporo w górę...ale mamy ostre samozaparcie zrobić coś ze sobą jak się młody urodzi - będziemy razem chodzić na basen i długie spacery:) chcemy być dla niego zdrowi i pełni sił....
Ja kończę się pakować, jutro na IP się zgłaszam, zobaczymy co powiedzą. Młody jest tak mało aktywny, że normalnie panikuję...:( już nawet pepsi mu nie pomaga!
Boli mnie okropnie w podbrzuszu, dodatkowo całe krocze, mam opuchnięte wargi sromowe...:( pewniej się będę czuła pod kontrolą w szpitalu...zwłaszcza, że maż chory i kaszle na mnie ciągle i boję się, że mnie w końcu zarazi!
Idę się trochę poprzytulać i odpocząć. Choć pewnie nie będę mogła zasnąć w nocy z nerwów..

Olucha dzieki za info o Rurce :)

Ja troche posprzatalam i wiecej mi sie niechce :p
Ale jeszcze troche musze ..., jutro znowu do pracy ... Wiec czasu nie bedzie ...

Aisha no my chyba wszystkie tak potylismy po ślubach i stałych związkach :p
Moj to ze mną w ciąży jest :p
Trzymam kciuki za jutro [emoji110][emoji110][emoji110] :)

Hej dziewczyny. Dziś byliśmy na USG 3D/4D i wrażenia niezapomniane. Wszystko było super widać, niunia niechętnie pokazywała buziaka, ale udało się parę foteczek zrobić. Najważniejsze, że lekarz mnie uspokoił, że nie widzi nic niepokojącego i ta tylna komora u niego ma 8 mm a na szpitalnym usg 10 mm. Kazał dać córci święty spokój i się nie denerwować :). Jak to określił rośnie "kawał baby" :) bo waży 1122 gr jest w 92 centylu :) Mam nadzieję, że uda się urodzić sn :)

1799082_872609936137244_2370639290537304966_o.jpg

Załączniki

• 1799082_872609936137244_2370639290537304966_o.jpg
    1799082_872609936137244_2370639290537304966_o.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 66
Marietta gratuluje udanej wizyty :) śliczna jest [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ i super ze jest ok !!!

Tak ja też się cieszę że jest ok! :)
aisha daj znać po ktg, napisz jak w szpitalu Cię potraktowali, czy Cię przyjeli.
Myślę że razem się łatwiej odchudza, mój mąż nie potrzebuje, i zawsze sama chodziłam na aerobic czy basen :/ ciągnełam go na siłownie to nie chciał. Może z mamą się weźmiemy razem za siebie.

w nocy co godzina skurcz, budziłam się, a teraz od 8mej rano mam co 10-12min skurcze, także czekam aż mój mąż wróci za jakąś godzinę i pojadę do szpitala, ale do innego tu bliżej domu, bo w tamtym gdzie jezdzilam na ktg itd. wiem że dziś ma dyzur okropna lekarka!

A wy jak?
Aisha jak tam? Jak ktg?

reklama
Olucha no to trzymamy kciuki! Pisz jak coś :) na ktg było słychać tętno i kopniaki. Tylko ja ich nie czuję. Jako że jest po terminie zatrzymają mnie na oddziale. Czekam teraz na usg i konsultacje lekarskie.

Do góry