reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Jeraha normy dla kobiet w ciazy z cukrzyca jak mierzysz poziom glukometrem na czczo sa do 90 a po 1h po posilku do 120. Insulina jest w zastrzykach jak Cornellka pisze i jak sie zmienia igly w miare czesto to nic nie boli. Nie ma sie czego bac :-)
Trzymam kciuki zeby jednak wyniki po obciazeniu byly dobre.

reklama
Nie wiem jakie polskie normy sa ...
Tu w Niemczech jest tak :

ImageUploadedByForum BabyBoom1424953363.011405.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1424953363.011405.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1424953363.011405.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 49
Jeraha jak ja robilam test obciazenia to wiem ze na czczo nie powinno byc chyba wiecej niz 100 a po godzinie 140 ale ja to robilam bardzo dawno temu kiedy nie bylam w ciazy i moze normy sie zmienily takze jutro sie okaze.

Dziewczyny piszę na szybko bo jakoś ciężko się ogarnąć dziś - każda przychodnia i laboratorium ma inną normę:p
u mnie norma była przed do 80, a po do 105.
Spać mi się okropnie chce...:p

Kurde,ale jestem zmęczona.
Pomimo pomocy teściowej a popołudniu męża jakoś nie mam chwili by się zdrzemnac. Dobrze że weekend może mąż mi pomoże.
Na Kurde mój maluch coś mało je. Mój pokarm z flachy a pije po 50-60ml. A musze go czasem po 3h wybudzac.
Martwię się żeby znowu z wagi nie spadał.
A jak wasze dzieci? Jak w końcu ksrmicie? Ile wasze pociechy jedzą?

ja swoją też czasem wybudzam jak śpi za długo, ale raczej się budzi regularnie co 2/3 godziny. ja karmię piersią nie wiem ile tam leci, a potem daje sztucznego 60ml albo 90ml. i zwykle wypija te 60ml plus mój pokarm z cycka. Jak odciągnełam swój 60ml wypila i byla nadal glodna, wiec moim się nie najada :( muszę te mleko sztuczne kupić już drugie pudełko. bylam u pediadtry i przytyla, juz 3670 waży
Oj ja też nie mam chwili na drzemkę, niestety :( a do tego głowa mnie boli od kilku dni :/

A jaka miała najniższa wagę ?
Mój właśnie się obudził zaś po godzinie i pewnie zje 50ml i tyle. Ehh
Czasem to bym chciała juz do pracy wrócić. Tam przynajmniej ja rządziłam:) i miałam nad wszystkim kontrolę. A juniora nie umiem rozgryzc.

reklama
Do góry