reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Otyłość w ciąży

Aisha ciesze sie ze obejrzalas fragment i ze to owijanie dziala. Tez tak mysle ze Olucha powinna obejrzec i sprubowac z Martusia a moze okaze sie ze to nie kolki, bylo by super :-)

reklama
hej, tak obejzalam kawalek, owinelam ja ciasno w kocyk gdy miala napad kolki i pobujałam na ręku i się uspokoiła, także powiem wam że pomaga ten kokon ;)
Karina te czopki co dałam to właśnie był viburcol ;) tylko połowę czopka bo za mała na cały.
Zamiast tych preperatow na kolki daję dicoflor w kroplach, drogie to 5ml 37 zł :/ taki probiotyk.

Ja też daje dicoflor,ale bardziej na odbudowę naturalnej flory bakteryjnej jelit. A do tego 3 razy dziennie sab simplex. I kolek nie ma!
A jak zaczyna płakać to kokon i tulenie i od razu spokój :)

Mój to ogólnie nie lubi być ściskany, uwielbia leżeć rozwalony jak król. Ale na płacz lub teraz w chorobie kokon jest najlepszy! :)
Co tam u was laseczki?

Filmik rewelacja :-) na mojego dziala dzwiek suszarki ;-) sciagnelam z youtube 10-cio gidzinny dzwiek suszarki ;-) hehhe odkurzacz nie dziala. Niesamowite jak moj maly przy tym odplywa.
U mnie kolek juz nie ma wcale - nie wiem czy tak po prostu przeszly czy zadzialala zmiana mleka na bebilon pepti + espumisan. Taki.zestaw czyli mleko + sab simplex zmniejszyl ataki kolki ale nie wyeliminowal a ten espumisan to cud :-)
Karina, Agnella ale laski z Was :-) super brzuszki!!!
Olucha fajnie ze cos dziala na Twoja kruszynke :-)
Aisha zdrowka dla Twojego malenstwa. Wspolczuje stresu - wiem jak ja plakalam jak moj maluch nie mogl oddychac bo nosek mu sie zapchal a lekarze mowili zeby nic nie robic bo sam sie ma oczyscic. Wkoncu zadzwonilam do szpitala i mi poradzilj sol fizjologiczna. A co mozesz podawac mu na przeziebienie?
Ja juz nie mam pokarmu i nie odciagam- byl taki okres ze doslownie nie mialam mozliwosci odciagac bo nie mialam w ciagu dnia wolnych 5 minut wiec odciagalam wieczorem jak maly spal i tak powoli mi zanikl pokarm. Plusy to brak zapalenia piersi ;-)

Mój się uspokaja jak metallica leci :) mój mąż ciągle puszczał jak byłam w ciąży i się chyba przyzwyczaił :)
Na przeziębienie nic mu nie mogę dać. Jedynie woda morska do nosa i grucha odciągam. Można robić inhalacje i się zastanawiam nad nebulizatorem. Przydałby się całej rodzinie bo wszyscy chorzy jesteśmy.
Doskonale cie rozumiem bo u mnie też ciągle brakuje czasu na odciąganie. Na razie udaje mi się jakieś 4 razy dziennie, ale coraz dłuższe są przerwy bo młody coraz bardziej wymagający.
W mieszkaniu brud,podłogi od tygodnia nieumyte. Jedyne co to pralka non stop chodzi, ale prasować juz czasu nie mam.
Olucha a jak u ciebie? Mąż pomaga?

U mnie dzis pieknie zaswiecilo slonce i zobaczylam ten bruuuuud u mnie!!! Najgorsze ze maly sie soba zajal a mi sie po prostu nic nie chce ;-) cos mi weszlo w bark i jak nie urok to...
Maluszek siedzi w bujaczku i zaczyna gaworzyc a ja sie nie moge napatrzec na niego :-D ma swietny glosik
Inhalacje to swietna sprawa! Slyszalam tez zr mozna dla takich maluchow stosowac masc majerankowa - smaruje sie nia pod noskiem i maluchom lzej sie oddycha

reklama
No ja do mycia okien zatrudnieniam siostrę studentkę wiecznie bez kasy :) bo mimo że jestem w domu to nie mam na to siły!
W ogóle to zastanawiam się nad kimś do sprzątania raz w tygodniu.
Mój odkąd jest chory to sam sobą się nie zajmuje. Najchętniej by był na rękach. Na szczęście w bujaczku tez najczęściej grzecznie siedzi i patrzy co robimy.
Maść stosuje i widzę poprawę. Oby mu przeszło bo w przyszłym tyg powinniśmy szczepić!

Pozdrawiamy! Dziś kończymy 6tyg!

Do góry