reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Otyłość w ciąży

Hmm, u mnie w rodzinie cukrzyca szaleje. Babcia miała cukrzycę i jej dwie siostry też mają. Mam nadzieję że mnie to ominie.

Kupiłam Filipowi katane jeansowa. Wygląda w niej jak bandzior:-) :) taki postrach dzielnicy. Wyszperalam też joggery, modnie a najważniejsze że wygodnie:).

Dziewczyny jakie macie propozycje na prezent na roczek. Wszyscy się mnie pytają co kupić a ja na razie wymyśliłam stolik edukacyjny, fontannę z piłek i taki drewniany labirynt z przesuwanymi elementami. I już pomysły mi się skończyły.

reklama
Dziewczyny jakie macie propozycje na prezent na roczek. Wszyscy się mnie pytają co kupić a ja na razie wymyśliłam stolik edukacyjny, fontannę z piłek i taki drewniany labirynt z przesuwanymi elementami. I już pomysły mi się skończyły.
Jak masz gdzie na spacer wychodzić, jakiś park czy coś w ten deseń, to na teraz to bym poleciła jakieś jeździdełko :) wsiada sobie na to taki młody człowiek i fruwa po podwórku. Nie rozumiem tylko cen tych zabawek.
Link do: Kiddieland, Auta, Zygzak McQueen, jeździk
A jak zabawka do domu, to dla roczka? Hm....
Link do: Vtech, Hula-Kula, zabawka interaktywna

Odebrałam wyniki glukozy i chyba są ok :D Na czczo i po 2h na pewno są ok, a po godzinie nie ma norm podanych, ale wg internetow też jest ok :D Kamień z serca. Ja i tak odżywiam się raczej zdrowo, ale w ciąży mam zachcianki na słodkie i nie chciałabym z tego zrezygnować :) Piwka latem nie mogę to chociaż lody zostają :) No i swoim przykładem udowadniam wszystkim, które się boją ciąży z nadwagą, że nadprogramowe kilogramy nie muszą oznaczać kłopotów. Cukier mam ok, ciśnienie niskie. Nie ma reguły. Jedynie co to kręgosłup i stawy bardziej cierpią. Wagę kontroluje na bieżąco, w tej chwili mam 26 tydzień i niecałe 5kg na plusie (dokładnie 4,7).

@luiza masz już imiona dla swoich dziewczynek? :)

Luiza jezdzidełko już mamy, wsadzam do niego Filipa jak już nie chce jeździć w wózku. Moje ręce są bardzo wdzięczne za ten wynalazek:biggrin2:

A ta druga zabawka godna zakupu:) Filip lubi jak jest głośno i swiecaco. Chyba będzie królem imprez:biggrin2:

Nagini gratuluję wyników badań. Możesz świętować i zrobić sobie słodką ucztę:)

U nas hula-kula od kilku miesięcy jest używana, jednak bardziej myślę że jest dla dzieci siedzących i raczkujacych. Głos Pani na początku nad denerwował ale później spoko się przyzwyczailiśmy
Z córką bardzo ale to bardzo sprawdziła się arka Noego Fisher Price Little People . Nie widziałam jej w sklepach ostatnio ale widziałam że są innych firm. Używane ludzie sprzedają na allegro te fisher price.
Ostatnio wyciągnęłam ją dla Młodego -ma 10 miesięcy - ona niby jest od roku ale nie ma małych elementów - Młody zauroczony szczególnie zwierzakami i wkłada i wyciąga więc będzie zabawa:):) .
Córka bawiła się nią do 3 czy nawet 4 lat, oczywiście jak to u dzieci bywa falami co kilka tygodni do niej wracała.

reklama
Do góry