reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Ja do końca ciąży przytyłam 15 kg, przy czym 5 kg przyszło w ostatnich dwóch tygodniach. Masakra. Teraz, 12 dni po porodzie mam już 10 kg mniej [emoji16] oby dalej tak leciało [emoji16]

reklama
Szafirek jestem na wlasciwym forum. 85kg i 160cm daje niestety BMI 33... Bardzo liczę na pomoc mojego ssaka. I na nordic wózking :D

Paula!! Przegapiłam twój poród! Gratulacje i dużo zdrówka dla Was! Jak się czujes?

Nagini ja też mam 160 cm . :)
U nas niestety wózek parzy ostatnio..

Szafirek, 3 kg i już mnie stresuje, bo lekarze bacznie pilnują mojej wagi i mi ciągle przypominają, żeby nie wpaść w słodkie zawirowania.... Przebojów brak na szczęście, Pyruś faktycznie łaskaw jest :)

Paula, na końcówce to chyba woda tak się zgromadziła, nie?
Tego też się boję, bo generalnie jestem jak gąbka przez tarczycę :( 10 kg na minusie w takim tempie to też fajny wynik :)

Ja dziś zaliczyłam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, było o 1 pomocy, za tydzień będzie o pakowaniu się do szpitala [emoji33] poznałam też moją niby położną środowiskową [emoji4]

Siruna, to super wynik :) też chciałabym to moje +3 potrzymać jeszcze kilka tygodni [emoji4] a ile ostatnio szkrab Twój ważył?

U mnie koło 545g, teraz idę w środę do gina i wg mądrości internetowych powinnien ważyć ok. 1kg [emoji33]

Wow siruna 3kg super! To ja z moimi 6kg chyba jestem najwięcej do przodu. W 1 ciąży 6 to miałam w 19tc i skończyło się na 23. Pocieszam sie, że wg internetow dzidzia waży już ok 1400, a lekarz mowil, że mam dużo wód ;) Ja po 1 porodzie po wyjściu ze szpitala miałam minus 8kg, a do 3 miesiąca jeszcze -7. Gdybym nie przytyła jak głupia to bym problemu z powrotem do wagi nie miała. Po cichutku liczę na max 10 kg..

Mimi nie martwię się jakoś bardzo tylko mój kręgosłup woła o pomste do nieba :p ..

Nagini w niedzielę już 12 tygodni skończy ;) czas bardzo szybko ucieka. Nie wiem kiedy nawet jest kolejny dzień..
O! No to Antek nie jest rekordzista w takim razie ;) powoli też wygląda jak ten ludzik :D
Zaczynałam ciążę z wagą 103.5 skończyłam na 104, a teraz ważę 82 :) jeszcze tak 15 kg i będę zadowolona :p
Domyślam się bo mój też.... U nas Filip ma prawie 8kg i wieczorem to już się ledwo zginam :/

Domyślam się bo mój też.... U nas Filip ma prawie 8kg i wieczorem to już się ledwo zginam :/

To ja doceniam to że Młody ma 11 miesięcy i tylko 8,8kg waży. Dość długo stał z wagą na 8,5kg ale w końcu lekko ruszył. Zresztą niby w tych miesiącach może być przyrost tylko około 200g na miesiąc. Je ładnie warzywa , bardzo lubi pasternak i wszelkie kasze. Podjada czasem to co my na obiad typu makaronik do rączki czy kukurydzę itp. Nie daje soczków tylko wodę.

reklama
Do góry