reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny, jak wspominałam, jestem po zajęciach z pakowania się do szpitala.

Wrzucam tu Wam moje notatki z zajęć. Dodałybyście coś od siebie? [emoji1] Coś zbędne /czegoś tu brak??

Jakie majty poporodowe są wystarczająco duże? Mam w biodrach 120 coś :(
20180518_202319.jpg
20180518_202254.jpg
20180518_202236.jpg

Załączniki

• 20180518_202319.jpg
    20180518_202319.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 402
  • 20180518_202254.jpg
    20180518_202254.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 411
  • 20180518_202236.jpg
    20180518_202236.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 411
reklama
Wow, sporo tego [emoji3] Colorado, super, że Pyrek rośnie zdrowo. Już się trochę martwiłam o Was, bo się nie odzywałaś.

U mnie 21dc i co idę do WC to oczekuję swoich plamień, ale jeszcze cisza... We wtorek idę zbadać progesteron, estradiol, LH, prolaktynę i TSH.

Mąż był na badaniu nasienia, wyniki takie sobie... Większość współczynników jest ok, ale za morfologia niska i za mało plemników i za mało ruchliwe [emoji19]

Colorado fajnego masz męża :) Mój z tych raczej mało angażujących się. Jakoś nie odczuwa bycia ojcem już na etapie ciąży, tylko dopiero jak już ma realnie dzieciaka na rękach ;)

Wow, sporo tego [emoji3] Colorado, super, że Pyrek rośnie zdrowo. Już się trochę martwiłam o Was, bo się nie odzywałaś.

U mnie 21dc i co idę do WC to oczekuję swoich plamień, ale jeszcze cisza... We wtorek idę zbadać progesteron, estradiol, LH, prolaktynę i TSH.

Mąż był na badaniu nasienia, wyniki takie sobie... Większość współczynników jest ok, ale za morfologia niska i za mało plemników i za mało ruchliwe [emoji19]
W taki wir roboty wpadłam, że w ogóle nie byłam świadoma, że dziś mamy piątunio :)

No to może za tydzień testowanie [emoji110][emoji110]

Co do wyników męża, to lekarz już je widział? Powinno się dać trochę polepszyć wyniki :)

Nie planujesz przy okazji sobie zbadać fsh? Stosunek lh do fsh jest istotny z tego co pamiętam i dużo mówi o płodności :)
Colorado fajnego masz męża :) Mój z tych raczej mało angażujących się. Jakoś nie odczuwa bycia ojcem już na etapie ciąży, tylko dopiero jak już ma realnie dzieciaka na rękach ;)
Fajnego fajnego, angażuje się i zawsze chce mi pomóc, także wsparcie mam duże :) ale trudno też dziwić się facetom jak troche mniej się angażują, oni nie czują wszystkiego od tak wczesnego momentu i jest to dla nich sporą abstrakcją, my z maluchem od początku jakiś kontakt mamy :)

W taki wir roboty wpadłam, że w ogóle nie byłam świadoma, że dziś mamy piątunio :)

No to może za tydzień testowanie [emoji110][emoji110]

Co do wyników męża, to lekarz już je widział? Powinno się dać trochę polepszyć wyniki :)

Nie planujesz przy okazji sobie zbadać fsh? Stosunek lh do fsh jest istotny z tego co pamiętam i dużo mówi o płodności :)
Fajnego fajnego, angażuje się i zawsze chce mi pomóc, także wsparcie mam duże :) ale trudno też dziwić się facetom jak troche mniej się angażują, oni nie czują wszystkiego od tak wczesnego momentu i jest to dla nich sporą abstrakcją, my z maluchem od początku jakiś kontakt mamy :)
Ja to doskonale rozumiem, więc też nie naciskam na niego. Zresztą to nasze 2 dziecko, więc ja już wiem jaki jest jako ojciec :)

Nie wiem do końca co to FSH dokupiłam [emoji16] do gina idę 28 maja z wynikami moimi i męża.
Ja już też nie pamiętam, co to dokładnie było [emoji16] ale wiem, że u mnie ich stosunek był bardzo zły. Ale u mnie to mało które wyniki byly dobre [emoji23]

To wizyta już niedługo, ciekawe co lekarz Ci powie :)

reklama
To wtedy trzeba mu powiedzieć, że on ma się dokształcić [emoji16]

Kurde... kurkuma, miody, cytryny, imbiry i czosnki mi dziś już bokiem wychodzą. Mąż testuje na mnie dziś swoją eksperymentalną terapię koktajlem właśnie z miodu, kurkumy, cytryny i imbiru. Wierzę mocno, że coś z tego arsenału natury pomoże [emoji33] nie wiem, czy małemu się to podoba, czy nie, bo po tej miksturze szaleje jak Lewandowski [emoji16]

Do góry