reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Owulacja

Emiliaa2796

Początkująca w BB
Cześć, od 4.04 zaczęłam przyjmować antykoncepcje w postaci tabletek a dokładniej Vibin mini, 2.05 rozpoczęłam drugie opakowanie, według kalendarzyka dni płodne wypadają na 4/5-10.05 a ja mam bóle jajników jak normalnie przy owulacji, czy jest możliwość, aby regularnie brane tabletki o stałej porze bez pominięć nie działały i owulacja wystąpiła? Czy test owulacyjny pokaże w takiej sytuacji przy braniu antykoncepcji czy owulacja wystąpi?

reklama
Owulacji nie wyznacza się bólami.
Jeśli się boisz ciąży, użyj dodatkowo prezerwatywy.

Pytam czy możliwe jest by się pojawiła bo np tabletki nie działają :)
Nie nie jest to możliwe. Vibin mini to tabletki dwuskładnikowe i są skuteczniejsze. Tym bardziej, że piszesz o regularnym zażywaniu ich.
Nie czujesz owulacji w takim razie, tylko coś innego może Ci dolegać.

Nie nie jest to możliwe. Vibin mini to tabletki dwuskładnikowe i są skuteczniejsze. Tym bardziej, że piszesz o regularnym zażywaniu ich.
Nie czujesz owulacji w takim razie, tylko coś innego może Ci dolegać.
Czuję lekki ból w jajnikach jak zawsze gdy mam dni płodne

Działanie:
Lek Vibin mini hamuje owulacje i zmienia konsystencję śluzu szyjkowego.

reklama
Cześć, od 4.04 zaczęłam przyjmować antykoncepcje w postaci tabletek a dokładniej Vibin mini, 2.05 rozpoczęłam drugie opakowanie, według kalendarzyka dni płodne wypadają na 4/5-10.05 a ja mam bóle jajników jak normalnie przy owulacji, czy jest możliwość, aby regularnie brane tabletki o stałej porze bez pominięć nie działały i owulacja wystąpiła? Czy test owulacyjny pokaże w takiej sytuacji przy braniu antykoncepcji czy owulacja wystąpi?
Nie masz dni płodnych. Po co jakiś kalendarzyk, po co to liczysz?

Do góry