Co może z naszym udziałem wykonać 3 latek ? czy na choinkę pozostaje nam tylko łańcuch? A co z resztą domu ? Może macie jakieś pomysły na wspólne dekorowanie mieszkania?
Kerna - jak mój syn był taki mały,to z wielkim zapałem wraz z kuzynką dekorowali pierniczki na choinkę- dostali pisaki cukiernicze,posypki i mieli zabawę na cały wieczór. Można też kupic w pasmanterii takie styropianowe kule ,dać dziecku rożne cekiny,kolorowe tasiemki,nitki,koraliki,brokat itp. ,niech przykleja- tworzy własną bombkę. ładne ozdoby można też stworzyć z makaronu
Spróbuj może poradzić się sprzedawcy w dobrym "papierniczym"- powinien wiedzieć,który klej jest na tyle mocny,by ozdoby sie trzymały,a jednoczesnie bezpieczny dla dziecka.Na pewno zwykły biały szkolny klej w tubce i guma arabska sa bezpieczne.Tylko jak skuteczne?A może taśma dwustronna? Cóż,wiadomo,że bez zabezpieczenia stołu i dziecka się nie obędzie;-),bo wszystko będzie w tym kleju,ale jaka radocha
kerna super temat tez sobie ostatnio o tym myslalam moja Olwika robila w przedszkolu portret Mikolaja, Pani miala im naszkicowana twarz, a oni malowali brode biala farba i przyklejali wlosy z waty