reklama
Bardzo fajnie wychodzą takie przękąski z ciasta francuskiego.
Kupujesz gotowe ciasto francuskie takie zwniete w rulon, kroisz go na kwadraty, na środek kawałek zółtego sera i zawijasz w rogala. Z wierzchu sypiesz odrobiną soli. Pieczesz w piekarniku aż się zarumienią. Pyszne!
Kupujesz gotowe ciasto francuskie takie zwniete w rulon, kroisz go na kwadraty, na środek kawałek zółtego sera i zawijasz w rogala. Z wierzchu sypiesz odrobiną soli. Pieczesz w piekarniku aż się zarumienią. Pyszne!
Może jakiś przepis na pieczeń wieprzową. ale, żeby było oryginalnie?
pieczeń wieprzowa z gruszkami i borówkami w piwie???
pieczona szynka z nadzieniem z kiełbasy???
boczek nadziewany???
a więcej to juz tylko na roladki
Ostatnia edycja:
malena81
mamusia październikowa 08
- Dołączył(a)
- 6 Maj 2008
- Postów
- 2 268
Malena a co oznacza mało oryginalne????
Ja robię schab lub szynkę jako roladę faszerowaną m.mielonym ,pieczarkami, papryką i por. Jak chcesz mogę napisać przepis.
Nie chciałam nikogo urazić.
Po prostu od zawsze znam schab ze śliwką i kaczkę z jabłkami
Poproszę o przepisik na roladę!
reklama
no ejjj mnie nie uraziłaś pytałam bo dla każdego oryginalność znaczy co innego;-)
a to ten przepis
Szyna nadziewana
ok 1,3 kg szynki (ja robie schab)
przyprawa;delikat-vegeta (ja przyprawiam po swojemu czosnek, zioła itp)
ok 1/2 kg mielonego wiep-woł
4 łyż oleju
średni por
czer papryka
30 dag pieczerak
sól, pieprz
I tak mięcho rozkrajasz na płat (jak na roladę) przyprawiasz z obu stron. ( ja schab lekko tłucze) Mieso mielone przyprawiasz sola i pieprzem mieszasz i rozkładasz na roladzie.
Por, paprykę pieczarki kroisz w kostkę. Najpierw podsmażasz na oleju por (około 2 min) dodajesz pieczarki i papryke i dusisz ok 8 min . od czasu do czasu mieszając. Jak farsz ostygnie nakładasz na to mieso mielone. Mocno zwijasz (jak trzeba łączysz wykałaczkami lub nicią) Pieczeń owiń folią aluminiową. Ułóż na blaszce wstaw do nagrzanego piekarnika 180*. Piecz ok 40 min, następnie odwiń lub zdejmij folię i piecz jeszcze 30 min.
podawać według uznania)) i na ciepło i na zimno.
ja przygotowuję ją albo wczesnym rankiem albo wieczorkiem by się ładnie mięcho przegryzło.
ps moja właśnie się robi tzn stygnie farsz)
a to ten przepis
Szyna nadziewana
ok 1,3 kg szynki (ja robie schab)
przyprawa;delikat-vegeta (ja przyprawiam po swojemu czosnek, zioła itp)
ok 1/2 kg mielonego wiep-woł
4 łyż oleju
średni por
czer papryka
30 dag pieczerak
sól, pieprz
I tak mięcho rozkrajasz na płat (jak na roladę) przyprawiasz z obu stron. ( ja schab lekko tłucze) Mieso mielone przyprawiasz sola i pieprzem mieszasz i rozkładasz na roladzie.
Por, paprykę pieczarki kroisz w kostkę. Najpierw podsmażasz na oleju por (około 2 min) dodajesz pieczarki i papryke i dusisz ok 8 min . od czasu do czasu mieszając. Jak farsz ostygnie nakładasz na to mieso mielone. Mocno zwijasz (jak trzeba łączysz wykałaczkami lub nicią) Pieczeń owiń folią aluminiową. Ułóż na blaszce wstaw do nagrzanego piekarnika 180*. Piecz ok 40 min, następnie odwiń lub zdejmij folię i piecz jeszcze 30 min.
podawać według uznania)) i na ciepło i na zimno.
ja przygotowuję ją albo wczesnym rankiem albo wieczorkiem by się ładnie mięcho przegryzło.
ps moja właśnie się robi tzn stygnie farsz)
Podziel się: