reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Paplanina

A ja niestety nie mam chwilowo dostępu do neta, bo ze względu na remont wyprowadziliśmy się do mieszkania mojej ciotki, która aktualnie przebywa za granicą.Czasem tylko jak wpadnę do mamusi w odwiedziny to szybko poczytam co nowego u Listopadowek i tyle.Dzisiaj akurat mam więcej czasu to piszę.:-)
Niestety, humor mi ostatnio w ogóle nie dopisuje...Ech,faceci...Zwłaszcza ci z odzysku... :-( .
Jeszcze 2 dni do terminu porodu a u mnie cisza.Tzn. pobolewa mnie to tu, to tam.Jutro mam wizytę u lekarza, zobaczymy co powie.
Pozdrawiam wszystkich :-)

reklama
witam dziewczyny!! ja z mam sierpniowych. mam do was pytanie bo pewnie jesteście bardziej zorientowane bo bardziej na bierząco. jaki jest w końcu ten wymiar urlopu macierzyńskiego??? czy już przeszła ustawa o wydłużeniu go o 2 tyg??? co mówią w waszych zakładach pracy? pozdrawiam

Wiesz co aga31, mnie też to interesuje, ale z tego co wiem ta nowelizacja nie została jeszcze zatwierdzona. Była mowa coś o końcu listopada, ale nic w mediach o tym nie słyszałam. Więc trzeba czekać, ale może mam już nieaktualne dane :baffled:

No i byłam u lekarza dzisiaj, z dzidzią wszystko ok. Pan doktor trochę hmmm... zgłupiał, że to już jutro mam termin :-D. No i teraz to pozostało tylko czekać. Jutro idę na KTG do spzitala, a jeśli do przyszłego piątku nadal będzie u mnie cisza i dzidziuś nie zechce ujrzeć światła dziennego to mam się udać do szpitala i będą wywoływać.
A tak poza tym to już nie mam siły dźwigać tego brzuchola :-(, strasznie mi ciężko...Że już nie wspomnę o tym jakie mam problemy jak się położę a później muszę wstać :-D, chyba komicznie to wygląda.

inna- nie martw sie to juz blizej niz dalej, juz niedlugo bedziesz przytulac swoje malenstwo, ja tez nie moglam sie doczekac, a natura sama wszystkim pokierowala:-D

Inna, Maja ma rację, na spoko. Nasze Maleństwa same wiedzą, kiedy jest Ich Wielki Dzień:-)
Ja już po terminie, ale się nie łamię. Czekam na Małysza i jutrzejszy mecz siatkarzy. Mała chyba też chce znać wyniki i czeka:-D
Ze wstawaniem jest tak samo śmiesznie i u mnie. Jęczę, i kręcę się jak żółwik, którego ktoś na skorupę odwrócił. Maciek musi mnie ciągnąć za ręce, żebym się podźwignęła ;)

Hej dziewczyny

No u nas juz po wszystkim ........
19 listopada o godz. 12:15 przyszła na świat nasza córka Lena
Waży 3970 i ma 54 cm długości,...
Poród odbył się naturalnie........
Trzymam za was kciuki:))
Jak znajdę chwilkę czasu to sie odezwę.....

Kurna, coś się o Góralkę martwię...Tak długo się nie odzywa...Góralka, co u Ciebie??? Czekamy na wieści!!
A ja powoli dostaję nerwówy. Niech już się zacznie!!
Monika pewnikiem już szczęśliwą mamą jest. A ja wciąż czekam...jejku, jak to się dłuży i o dziecko się boję, bo tutaj oprócz obmacywania brzucha i mierzenia tętna nic nie robią...

reklama
Pola- nic sie nie martw wszystko bedzie ok a sama wiesz ze do dwoch tyg to calkowicie normalne jesli dzidzia sie opozni a pozniej wywolywanie wiec sie nie zamartwiaj bedzie ok a jutro idziesz do poloznej wiec napewno poslucha serduszka i wymaca brzucholek trzymajcie sie kobitki trzymam kciuki:tak:

Do góry