reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

parens rzeszów

hej dziewczyny
biedronka ja jeszcze pamiętam, że na tych badaniach było fsh i jeszcze jakieś Estr... i Prog.... też w sumie nie pamiętam :)
witaj faro odczytałam Twoja historię na drugim forum i przyznam, że Was to wogóle odwlekli kawał czasu szok :szok:
Ja na ksero dokumentacji i podpisanych załączników regulaminu (to musicie mieć dla bociana) czekałam 2 dni hmm tak mówią ale jak poprosisz to Ci powinni skserować szybciej niż 7 dni anula chyba też nie czekała tak długo....
O zmianę kliniki pojechaliśmy z m bo pismo pisałam przy rejestracji od ręki, Pani Ela powiedziała co powinno się napisać takie standardowe "Zwracamy się z prośba o zmianę realizatora programu ............ z obecnego parens ....... na nowego bocian.......... z adresami" u góry imiona i nazwiska z peselami miejsce i data i pod spodem podpisy obojga wyraźne bo musieliśmy przepisywać pismo ;) Czas oczekiwania mówią i w parensie i w bocianie około 2-3 tyg.
Do Bociana najlepiej w 2-3dc mimo posiadanych badań dr Mr poprzegląda ale i tak zleca badania u nich ja miałam 6 hormonów po 35zł i badanie m 150zł więc dobrze też około 4 dni wstrzemięźliwości ;-) . My zekaliśmy 2h po wizycie na wyniki ale anula robiła 2h przed więc też można się dopytać...Z anulą byłyśmy przed przeniesieniem bo w sumie najpierw chcieliśmy sprawdzić klinikę i popytać co i jak i ja miałam jeszcze histeroskopie i ja zapisana jestem na 10.03 rozpoczęcie programu. Jak poczytasz o anuli to się dowiesz że ona już ma leki do stymulacji :) Jednak dalej czekamy na przeniesienie bo pismo składałyśmy 17.02 i jeśli do następnej @ nie będziemy u nich w systemie to nie będzie można zacząć programu i dlatego się odwlecze do następnego cyklu. Więc możesz poczekać i jeśli pojedziesz już po tym jak będziesz u nich po zmianie realizatora to możesz od razu pozałatwiać wszystko do programu ivf jeśli wszystko będzie w porządku. Może się okazać że załatwisz w 2 wizytach bo po stymulacji zgłaszasz się na około 8 dni (punkcja zapładnianie i transfer) :)

reklama
goyah właśnie dzwoniłam do Parensu, po złożeniu podania o zmianę kliniki trzeba czekać 2-4 tygodni tak jak pisałaś, żeby móc znaleźć się na liście tej drugiej, nie jest to już ich działka, zwyczajnie zajmuje się tym informatyk z ministerstwa. Szczerze mówiąc trochę przeraża mnie zmiana głównie ta odległość tu jednak było wszystko pod ręką, zawsze można było wpaść do kliniki i wiele rzeczy załatwić osobiście, ale klamka zapadła. Czytałam anulki posty, naprawdę zadziwia mnie, że tak wszystko idzie szybko i sprawnie, ale o to chodzi. Zastanawiam się tylko jeżeli już będziemy na wizycie 2-3 dc, a lekarz zadecyduje, że konieczna będzie np. histeroskopia, której w tych dniach nie będę mogła zrobić bo wiadomo @ czy będę ją mogła zrobić tutaj u nas na miejscu, a wyniki przesłać.
anikola dzięki za wsparcie, mam nadzieję, że wszystko pójdzie szybko i sprawnie, bez żadnych niespodzianek, była by to też Wasza zasługa, bo mogę skorzystać z Waszych uwag i informacji.

A wszystkim dziewczynom życzę powodzenia w działaniu bez względu na to na jakim etapie są, żeby zakończyły się one powodzeniem i upragnioną ciążą, a potem dzidzią:-)

no kawałek jest i też w sumie mnie to przerażało ale raz zgadałyśmy się z anulą więc raźniej i koszty podróży podzielone, a drugi raz już z m. Da się przeżyć :) Ja miałam robioną histeroskopie w bocianie bo dr chciał ją przeprowadzić sam i nie dopytywałam się możliwości zrobienia tutaj (to jest 9-10 dc i dlatego musiałam jechać kolejny raz) niestety koszt 900zł :/ no cóż klinika prywatna za wszystko trzeba płacić... tutaj w rzeszowie lekarz mógł odesłać do szpitala na nfz, ale wszystko sprawnie poszło zabieg miałam na 11 byliśmy wcześniej i już po 10 mnie przyjęli. Znieczulenie jest na ok 15 min a później godzinę się leży i później wizyta.

goyah ale powiedz mi czy zdaniem Dr Mr miałaś wskazania i podstawy do histeroskopii, bo ja podejrzewam, że mnie też to czeka w Bocianie, Dr T.M. nie zlecił mi od początku leczenia histeroskopii, nawet na moją prośbę, gdyż uważał, że nie ma ku temu wskazań skoro obraz na USG jest w porządku.

tzn ja na samym początku leczenia miałam polipa endometrialnego tzn że po @ czasem coś tam zostawało i dlatego zlecił.Ale mi na USG to wyszło kiedyś tam. Więc jak wszystko w porządku to chyba nie konieczne...
Raz jechaliśmy 6h ale w sumie mgły rano straszne były drugi raz wyrobiliśmy się 5,5h ale nie było po drodze żadnych niespodzianek

faro ja już się nie będę powtarzała, goyah wszystko ładnie ci opisała :-) ja mam pytanie: czemu przenosisz się z Parensa ? nie moge znaleźć tego forum co się udzielałaś, może linka wyślesz ;-)? a dr z Bociana nie oglądał ani mojego m wyników armii ani goyah- po prostu chciał od siebie mieć wyniki, i ja ostatnio spr czym się różnią z Parens i z Bociana (jak z jednej tak i z drugiej mam ksero) wielkiej różnicy nie ma, niektóre patametry które były większe w Parens to w Bocianie niższe i na odwrót, a podróż daleka bo jak pisała goyah to trzeba liczyć ok 6,5godz w moim przypadku bo nie jestem z rzeszowa, kiedy wybierasz się do bociana ? dawaj znać to może uda się kiedyś pojechać w towarzystwie (jest już nas 4 pary na forum)
milena oczywiście zaciskamy kciuki, a kiedy wyniki będziesz miała ?

reklama
wyniki podobno w 7 dni maja byc przynajmniej tak powiedziala ta szefowa pielegniarek, potem te wszystkie wirusowe musimy z M zrobic

Do góry