reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

pary Polsko-Zagraniczne

No ladnie....i sie dziewczyny poklocily....a wydawac by sie moglo, ze watek par mieszanych z zalozenia ma byc tolerancyjny...:baffled: Jakby nie bylo wszystkch nas bowiem polaczyla chwilowa badz nie, ale jednak polaczyla nas milosc do mezczyzn z innch krajow, a wiec innych kultur, innego koloru skory (czasem) i innej mentalnosci. Jak widac pewne segregacje bardzo trudno zniesc, a jak tylko noga sie powinie nagle 'czarnoskory misiaczek' staje sie 'murzynem' i koniec i kropka......:-( Troche smutne...

heh bardzo trafnie to ujelas. Choć fakt smutne to..

reklama
On blond blond..

Niebede sie rozpisywać bo widzę ze nie ma sensu. Powiem tyle troszkę sie zdaje wybiorczo i bez zrozumienia czytasz.
przepraszam ze nie przyklasknelam twojej wypowiedzi ale zwyczajnie nie lubię generalizować. Nie wyszło mi z jednym to wszyscy.. Wszyyscy murzyni są beznadziejni.. No proszę cię;)

Co do słowa murzyn a ciemnoskóry to jak widzisz w poprzednich postach nawet nie byłam pierwsza która na to zwróciła uwagę.

Eh.. Hihi jeszcze tupniecia nozka tu i ówdzie brakuje ;))

Kazdy, powtarzam kazdy wyksztalcony i kulturalny czlowiek powie i wie o tym, iz slowo murzyn jest obrazliwym zwrotem w stosunku do czarnoskorych. To zwyczajny rasizm. I zaprawde nie ma sie tu z czym sprzeczac...tak po prostu jest....i tyle. Murzyn, asfalt czy bambus....jedno i to samo okreslenie, tak uwielbiane przez polskie spoleczenstwo...(generalizujac of course). :-)

kazda z nas a inne doswiadczenia i spostrzezenia...i ma prawo do wypowiedzi..czasem nas to razi czasem sie niezgadzamy...Blond miala zle doswiadzenia i ja podobnie...ja pisalam o tych ktorych znam...Domiska w kazdym kraju kazdy z nich podchodzi inaczej do zycia .. fakt tak jak jest w warszwaie panienki chodza w te miejsca gdzie oni przebywaja zeby znalesc soobie kolesia...bo to dla nich egzotyka i cos nowego...sadze ze w USA jest tyle narodowosci wymieszanych ze czarnoskory to nic niezwyklego...tutaj jest inaczej i niestety wielu tych kolesi wykorzystuje to w perfidny sposob...ale nie powiedziala ze wszyscy,,,ja niestety takiego nie znam...
moze zmienmy temat bo po co sie klocic...porozmawiajmy na jakis inny neutralny temat...Domiska jakiego wyznania jest twoj maz/? chrzciliscie mala? ja dzis mialam dedication mojego synka...ale nie w kosciele katolickim tylko u meza w kosciele w chrzescijanskiej spolecznosci

Domimo ma rację- zupełnie inna sytuacja jest w usa a inna w polsce- jeśli chodzi o egzotykę:tak:-ja tez znam mnóstwo przypadków kiedy faceci to wykorzystują- i nie znam chyba żadnego który by czegoś nie kręcił na boku (niestety:-()
...a niektórzy to mają tupet niesamowity....aż śmiesznie jak się patrzy z dystansu...
ale też i przykre patrząc na szalejące za nimi pomimo wszystko dziewczyny....a oni sobie tylko powtarzają co i jak..także następni są jeszcze lepiej wyedukowani....
no i oczywiście że okazja czyni złodzieja..ale czasem tracę wiare w ludzi jak to wsyztsko widzę....

Domimo, zobaczymy czy religia będzie neutralnym tematem:-p
a Ty jakiego jesteś wyznania- i jak jest u Was z dziećmi?
mnie czasem przerażają te wszystkie kwestie...(mój przynależy do czegoś dziwnego i analizują tam biblię..kilka razy w tygodniu...dla mnie trochę jak sekta..ale może to ten katolicki punkt widzenia?:confused:sama nie wiem....)
a co to jest dedication?

a jeszcze dla sprostowania ja w ogole w dyskusje nie mieszam stanow bo tu tk jak piszecie jest zupelnie inny "swiat" ja tylko wlasnie z polski sytuacje podobnie jak Wy :)))

domimo kochana moj maz byl wychowany w Babtyzmie ale teraz uczeszcza do katolickiego kosciola ze mna i nasza mala, mielismy slub koscielny itd ;) a co do coreczki to mala jak najbardziej byla chrzczona w wierze katolickiej tez ;)

a co to za spolecznosc chrzescijanska? jak sie nazywa?

ja smigam spac bo jest hehe po 1 w nocy :D buziaki kochane!

dobra chyba n razie pokij nastal...
ja z urodzenia katoliczka ale nieczuje sie dobrze w tej wierze.. i jak elete napisala wole ta sekte...fajnie to napisalas...niechodze do kosciola katolickiego ,,, miedzy innymi zrazila mnie postawa katolicka mojej mamy (nieobrazam nikogo i niechce klotni!! ale moja mama to czystareklama radia maryja)..wiec uczeszczam do kosciola ewangelicznego meza..mozna ich nazwac zielonoswiatkowi...najpierw chodzilismy tam gdzie byla amerykanski pastor a teraz chodzilmy tam gdzie jest pastor z Afryki..ja nie za kazdym razem moge bo to sa dlugie msze i dzieciaki i nie daja rady wytrzymac spokojnie..
Dedication to cos w rodzaju chrztu ,,moge takto nazwac,,ofiarowanie Bogu blogoslawienstwo i modlitwa za dziecko...

z serii radia maryja mam ciocię, ale na szczęście daleką, także wiem o co chodzi, ale nie ma tego za często;-)...
(ja zamiast szukać w ogóle zrezygnowałam z religii...mam nadzieję że na starość mi sie nie odkręci:-D...)
jaki jest ten pastor z afryki? pewnie nie aż tak kontrowersyjny jak ten Obamy :-D....
a córka w szkole- to że jest innego wyznania- były jakieś problemy? no i jak reszta rodziny zaakceptowała ta decyzję?

reklama
no i pewnie w "kosciele" trzeba czuc sie przede wszystkim dobrze :)) tutaj jest super kosciolek, lubie tu przychodzic choc nie jestem co tydzien szczerze mowiac ale przyjezdzam na polskie msze a sa one tak srednio 2 razy na miesiac. To jedyne miejsce gdzie i kiedy hihi mozna posluchac polskiego ;) hihi ale tak jak mowie czuje sie bardzo dobrze po takiej rozmowie z Bogiem :) tez nie wszystko mi do konca pasuje ale chyba jednak najblizsza mi ta religia z chrzescijanskich ;)

Barrrdzooo bliski jest mi buddyzm dlatego hihi pewne rozdarcie pozostaje ale staram sie to jednak jkos pogodzic hihi :D a malej no napewno przedstawie Budde i jegbo historie i jego przeslani jak bedzie ciut starsza :)))

Elete ojaj przesliczneeee masz zdjecie w avatarku!!!!!!

Do góry