• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Paskudny suchy kaszel w 3 trymestrze

Pomaranczowa

Zaangażowana w BB
Witajcie,
Zaczelam 35 tx i od kilku dni meczy mnie uporczywy suchy kaszel. Osluchowo czysto, lekarz zabronil cokolwiek a ja juz nie mam sil i mam wrazenie ze dziecko mi zarqz wyskoczy!
Czy ktoras zmagala sie z takim problemem? Cos wam pomoglo? A moze szukac innego lekqrza ktory cos.przepisze? Mleko, sok malinowy, inhalacje nie dzialaja

reklama
Witajcie,
Zaczelam 35 tx i od kilku dni meczy mnie uporczywy suchy kaszel. Osluchowo czysto, lekarz zabronil cokolwiek a ja juz nie mam sil i mam wrazenie ze dziecko mi zarqz wyskoczy!
Czy ktoras zmagala sie z takim problemem? Cos wam pomoglo? A moze szukac innego lekqrza ktory cos.przepisze? Mleko, sok malinowy, inhalacje nie dzialaja
Skonsultuj się z innym lekarzem albo chociaz z fsrmaceuta. Syrop Petit Drill lub syrop islandzki nie powinny być szkodliwe a mogą dać Ci ulgę. Kaszel w wysokiej ciąży to też czasem refluks z żołądka, wtedy można próbować Reflu G. Ale może są jakieś powody, dla których czegoś Ci nie wolno przyjmować?

Morfologię zrób. 🙂
U mnie morfologia słabo wyglądała i też kasłałam, a i rodzinny i ginekolog mówili, że w ciąży takie wyniki bywają. Osłuch nic nie wykazał. Jednak przy porodzie jak pobrano ode mnie krew na morfologię i CRP to orzeknięto, że ja mam tak naprawdę toczącą się infekcję. Utrudniło to sprawę bo w porodzie miałam podane 2 antybiotyki od razu, jeden na GBS, drugi na infekcję. Syn urodził się z podwyższonym CRP i w zielonych wodach.
Cały pobyt w szpitalu + 10 dni w domu byłam na antybiotyku dalej. Kaszel minął. 😉

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry