reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pasty do ząbków! Szczoteczki!

a ja slyszalam ostatnio ze wlasnie powinno sie dawac dziecku szczoteczke elektryczna chodzby dlatego ze przyzwyczaja sie do dzwieku szczoteczki i latwiej dziecku isc do dentysty potem bo dzwiek jest podobny .

A to ciekawe! Moze sie sprawdzic. Moze np. myc zeby zwykla sczoteczka a po myciu dawac do zabawy elektryczna??? Moj Kuba jest zafascynowany moja elektryczna, podobaja mu sie wibracje a i na dzwiek nie narzeka. Tylko jak ostatnio chcial jej uzyc do umycia podlogi...:rofl2: W wannie moglo by sie sprawdzic, chyba?

reklama
czesc
co prawda moj Jasiek nie ma jeszcze zabkow wiec ich nie myjemy ale z wlasnego doswiaczenia wiem ze dziasla krwawią mi po normalnej szczoteczce(zawsze uderze twardą częścią w dziąsło) a po elektrycznej nigdy wiec w to ze mogłoby podrażnic dziąsła to nie bardzo wierze(myśle ze jak maluch nie boi się i chce spróbować elektryczną szczoteczkę to czemu nie?) poza tym zawsze można spytac stomatologa o zdanie gdy idziemy wyleczyć własne zęby:-)

Hej, a ja wczoraj ogladalam na Tvn Style taki nowy program o zdrowiu i wlasnie mowiono o szczoteczkach dla maluchow. Wypowiadajaca sie pani doktor stwierdzila, ze nie ma zadnych przeciwskazan do stosowania szczoteczki elektrycznej u malych dzieci. Jesli dziecko taka szczoteczke akceptuje, nie boi sie jej, nie drazni go dzwiek i wibracje to spokojnie mozna stosowac. Chyba zakupie ta szczoteczke i zobacze jak bedzie KUbie szlo:tak:

Do góry