reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Patryk - 27 HBD - 700gram - 33cm - 4 APG.

reklama
kochana my przy wadze 2660poszlismy do domu....wiec lada moment tez wyjdzieice a z cpapu tez zejdzie-zobaczysz mój długo był i tez myslałam ze nie załapie ale załapał i piekny był dzien japrzyszłam a mały sam oddychał.pozdrowienia.

waga: 2,630
nadal CPAP- tleny niższe (wczoraj 80%, dzisiaj 60%)
mam nadzieję ,że szybko rozstaniemy się z CPAPEM i wkońcu do domu...
czy ktoś mi powie ile to jeszcze może trwać?...

Kachha, tego nikt Ci nie powie :(
Wszystko zależy od maluszka (pewnie od lekarzy też).
Musisz wierzyć, ze Patryś ma dużo siły i walki w sobie...już tak dużo pokonał...że trąba na nosku zaraz zniknie i bedziesz sie nim cieszyć w domku.
80% czy 60% tlenu, to sporo :-(. Powolutku będzie schodził do niższych wartosci, aż w końcu nadejdzie ten czas, ze będzie oddychał naszym powietrzem :tak:.

Zejście z respi było dla niego ogromnym sukcesem, więc cepep-u tez się pozbędzie :tak:.

Teraz najważniejsze, by nie łapał żadnych infekcji, nabierał siły i powoli pakował się do domku :-).

Ale dobre wiadomości,cieszę się:) Jeszcze troszeczkę teraz małymi kroczkami do samodzielnego oddechu.
Moj mały schodził stopniowo, po kilka godz był bez i jak się zmęczył znowu był podpinany pod cpap i trochę to trwało aż którejś nocy sam sobie zdjął maseczkę i dał rade ale maszyna z cpapem jeszcze długo go straszyła obok inkubatora.
Wiesz mi też strasznie się dłużyło bo Jaś długo nie oddychał sam ale zaskoczył i już więcej nie potrzebował wspomagania.

reklama
spokojnie maluszek wyjdzie jak juz bedzie gotowy ....jak pisała wiola najważniejsze by zadnej juz infekcji nie złapał bedzie nabierał sił i szybciej zejdzie z cpapau u nas próbowali odpinac małego jak był na tlenia ok 21-22% wiec jeszcze troszke przed wamii ale pamietaj maluchy lubią zaskakiwac czego i Tobie zycze!

Do góry