reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Mam pytanie (w ubezpieczeniach się nie specjalizuję), chcę się dowiedzieć jak było u Was.
Właśnie dostałam orzeczenie lekarza orzecznika ZUS " w oparciu o obowiązujące przepisy ustalono: w związku z rokowaniem odzyskania zdolności do pracy istnieją okoliczności uzasadniające ustalenie uprawnień do świadczenia rehabilitacyjnego, na okres 3 miesięcy licząc od daty wyczerpania zasiłku chorobowego"

Za ile przyjdzie mi decyzja? Pensję miałam płaconą z dołu, przed końcem miesiącA kalendarzowego:sorry2: i mam nadzieję, że pod koniec miesiąca na największe wydatki typu wózek i łóżeczko nie zostaniemy bez kasy (tylko z pensją mojego męża - trzeba jeszcze za coś żyć)...Cieszę się, że na 3 miesiące, bo top znaczy że jakby Młody stwierdził jednak, że sobie posiedzi jeszcze w brzuszku, to mi nie zaczną odliczać macierzyńskiego.

reklama
PPATQA u mnie tez juz lepiej Milego spotkania w SR :tak:
MADZIU moze to glupie pytanie ale jak wyglada ten czop sluzowy :szok:

Ja pojadlam przed tv ,powiesialm drugie pranie i mam kapletnego lenia ale co jak go mam to bede sie leniala tylko musze jeszcze pozmywac :tak:
W biedronce kupilam karme dla tego pieska ale nie bylo malych puszek dla psow wiec kupilam mu dla kota mam nadzieje ze to zje :tak: ale to jest bardzo podobne wiec pewnie zje Jeszcze mu nie zaniosla zrobie to pozniej

Mam pytanie (w ubezpieczeniach się nie specjalizuję), chcę się dowiedzieć jak było u Was.
Właśnie dostałam orzeczenie lekarza orzecznika ZUS " w oparciu o obowiązujące przepisy ustalono: w związku z rokowaniem odzyskania zdolności do pracy istnieją okoliczności uzasadniające ustalenie uprawnień do świadczenia rehabilitacyjnego, na okres 3 miesięcy licząc od daty wyczerpania zasiłku chorobowego"

Za ile przyjdzie mi decyzja? Pensję miałam płaconą z dołu, przed końcem miesiącA kalendarzowego:sorry2: i mam nadzieję, że pod koniec miesiąca na największe wydatki typu wózek i łóżeczko nie zostaniemy bez kasy (tylko z pensją mojego męża - trzeba jeszcze za coś żyć)...Cieszę się, że na 3 miesiące, bo top znaczy że jakby Młody stwierdził jednak, że sobie posiedzi jeszcze w brzuszku, to mi nie zaczną odliczać macierzyńskiego.

Witam się i ja!!!!
Jeju, dziś wszyscy chyba mają urodziny i rocznice!!!!
Więc wszystkim po kolei składam gorąąąąąąąąąąące życzenia!!!!!!
U nas pogoda w miarę. Zakupy zrobione, Julka szykuje się do spanka, a ja dziś na obiad robię pizzę :-p:laugh2: I też mnie dzisiaj głowa ćmi... Ale czuję się poza tym rewelacyjnie. Oczywiście Mały skopał moje wnętrzności i chodzę troszke obolała :laugh2: Jutro wybieramy się do ginki- już się nie mogę doczekać :tak::tak::tak:
Buziam mocno Kochane Październikóweczki :*****************************

Zapakowałam dziś drugą torbę z ciuchami na wyjście ze szpitala. Mam nadzieję, ze wejdę w te moje spodnie z klinami z 5tego miesiaca. Włożyłam też dłuższy sweter wiec jak się nie dopnę;-) nie będzie widac.
Jutro ma już przyjsć fotelik samochodowy ale fajosko;-)
No właśnie tak się zastanowiłam co ja wezmę na wyjście ze szpitala, w 5 miesiącu ja jeszcze w swoich dzinsach normalnych chodziłam, ale jakbym miała cesarkę to te dzinsy mnie będą w szew uciskać. Myślicie ze jakbym wzięła ciążowe te z golfem to mi spadną z d..y?

Witam i skladam wszystkim najserdeczniejsze zyczenia!!!!
co sie dzieje dzisiaj z tym forum....u mnie kazdy list jest zdublowany i odpowiedzi mi sie nie chca wyslac. wczoraj nie pisalam bo zle sie czulam po SR. relacje zdam pozniej bo ten net dzisiaj cos sie buntuje:-(

No BB szaleje :-(
GOSIU dobrze ze maly taki aktywny moja mala tez od wczoraj bardziej tancuje :-)
BLOND ja czekam na relacje i juz sie doczekac nie moge :-)
A co ci wczoraj bylo ????
CIRIL ja tez dostalam doslownie takie samo pismo od lekarza i wlasnie teraz tez dzwonilam do zusu aby zmienic adres korespondencyjy ale aby nie bylo tak latwo trzeba to listownie zlozyc :-(
I zapytalam tez o ta decyzje a ona powiedziala ze gora to jest 2 miesiace od zlozenia tych wszystkich dokumentow co skladalysmy te od gina itp.Wiec ja zlozylam to po 20 lipca wiec pod koniec wrzesnia najpozniej moze bede miala ta decyzje.U nas tez juz od 2 miesiecy mojej kasy nie ma i zyjemy tylko z kasy M a ile placimy za rachunki to juz wczoraj pisalam Ale wychodzi przwie 2000 tys na miesiac a to tylko rachunki :-(

reklama
Chyba jest jakiś problem na forum, bo niektóre posty po trzy cztery razy się powtarzają :baffled:

Kurcze jak ja marze o sypialni i duuuuzym wygodnym lozku:tak:
Ale niestety mamy dwa pokoje wiec sie nie da:-(
Tak za dwa lata planujemy remont i dorobimy sie kolejnych dwoch pokoi tyle ze jeden Wiki a drugi Matiego a stare- nadal jeden nasz a drugi malutkiej i zas nici z sypialni:-:)baffled:

My też śpimy w salonie :sorry2: i młody teraz bedzie z nami, ale we dwójkę z Martynką w jednym pokoju za jakieś 2-3 lata to ja ich nie widzę, a już na pewno jak Martyna pójdzie do szkoły, to sobie tego nie wyobrażam. Na dom nas raczej stać nie będzie, raczej większe mieszkanie. A w ogóle to zaczniemy od kombinowania z kawalerką co mamy za ścianą. Właściciel kupił 2 w naszym blku i 2 obok i one tylko na wynajem idą więc wpadliśmy na pomysł, że spróbujemy ją odkupić w przyszłym roku jak M skończy spłacać w pracy pożyczkę na zakup mieszkania. Zobaczymy :confused:

Magdziunia to rzeczywiście mało sympatyczne wspomnienia. Dobrze, że można je zmazać urodzinami Mamy - serdeczne życzenia
Justynko całusy dla Mamy, co by zdążyła przyjechać przed rozwiązaniem :happy:
Marma sto lat w szczęściu i pomyślności :rofl2:
Czarna najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu
Lilunia Tobie także najlepsze życzenia dla Ciebie i M; a z tą rybą po grecku, to chyba też się pobawię :-p Ech kusicielki :happy: U mnie jednak dzisiaj pierogi albo pyzy - zależy co z lodówki wypadnie :rofl2::laugh2:

Ja się miałam zabrać za pranie Martynkowych ubrań, bo z pudła po siostrzenicy znowu partię na teraz wyjełam, ale niebo takie zasnute, że tu raczej będzie padać, a nie chce mi się suszarek po domu rozstawiać. Łazienkę musiałabym sprzątnąć :baffled: i kurze pościerać, ale jakoś nie mam weny. Może po obiedzie. Dziś M będzie przed 17 to muszę dla siebie i córki jaeś zajęcie wymyślić, a wspólne porządki, jak znalazł :laugh2:

Do góry