reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Witaj Czarna :-)
Ja sie jeszcze nie polozylam ale juz ide :-)
Tak mi przyszlo do glowy teraz ze ja M dostanie tyle kasy ile mysli ze dostanie bo ma niby dostac 1000 zl choc ja w to nie wierze ze tyle dostanie bo my zawsze mamy pecha :-(
Ale jakby byl taki cud to chce isc jak najszybciej do mojego bylego gina na USG on ma najlepsze usg w moim miescie i chce aby zobaczyl jak tam Mala sie rozwija a szczegolnie ile przybrala :-)
A u mojego gina wtedy bym sie umowila na usg przed samym terminem bo to juz bedzie u niego na NFZ 3 usg a niby 3 sa darmowe Co o tym sadzicie ??????

reklama
Dorotka, Twoja malutka na pewno dobrze się rozwija i rośnie, dodatkowe usg Cię nie zbawi a kasa zawsze na co inne się przyda. Może upatrzysz coś ładnego dla Oliwki, albo przydatnego do domu, a tak usg było, minęło.....
Ja bym tak zrobiła, ale oczywiście zrobisz jak zechcesz :-)

Masz racje ale wiesz bylabym spokojniejsza ze przybrala na wadze bo tego sie najbardziej boje ile wazy :-( A jestem o to coraz bardziej niespokojna a moj spokoj tez sie chyba liczy bo wtedy i ona spokojniejsza :-)

Boziu jakie zaskoczenie milutkie aż mam łezki wzruszenia.
Strasznie wam dziekuje za te wszytkie życzenia.
Madziu Justynko wszytkiego dobrego dla maszych mam
Marma wszystkeigo najlepszego z okazji urodzinek:))
lilunia83 zaległe życzonak pomyślno ści na dalszej drodze zycia:))
Justynka z ta pełnia tez słyszałam nawet byłam świadkiem na porodówce jaki był w pełnie wysyp:)))
wesolutka u mnie to róznie z tym jedzeniem raz mam wilczy apetyt raz sie zmuszam:)
Beza wyobrazam sobie ta ranna miłosc. mamy tak samo z Lalunia jak przychodzi do nas. Daj znac co u lekarza
z małym!!!!
motylku fakt juz masz ten 36 tydzien ale moze jeszcze przystopujesz:)))
Karola hmmmm juz juz jestes gotowa:)))
Gosia super sie czyta twojego posta pełnego uśmiechu i zadowoloenia oby tak dalej. A wszytkie smutki na bok albo za dzrwi:)
Wanilia spokojnie mozesz wziasc ciązowe spotnie w ciagu 2 dni brzuszek nie ginie. A obcisłęgo tez nie moesz miec
Mirabelka ja za tydzien mam zebranie ciekawe co teraz wymysla i ile kasy szykowac

Boziu dopiero nadrobiłam. Ale macie dzis zaped. Ja od ranka sprzatanie. Potem zakupy, jeszcze na dokładke pilnuje bratanka.
Obiadek teraz włąsnie oczyszczałąm kurki czytajac wasze posty i lece je zrobic. Jeszcze musze ciasto upiec!!!!!! Kurde normalnie
chyba sie nie wyrobie:))))
Buziam za jakis czas znow wpadne

MADZIU moze to glupie pytanie ale jak wyglada ten czop sluzowy ??????????

Ja pojadlam powiesialam pranie drugie i mam dzis strasznego lenia ale co jak go mam to go mam i nie bede nic robila Tylko jeszcze pozmywac musze bo od wczoraj z obiadu mam jeszcze gary :-(

Dorciu czop śluzowy wygląda jak galaretowata substancja - jest go tak na początku mało ok. łyżeczki/łyżki.
Później im bliżej porodu może być podbarwiony krwią.

A leniem się nie przejmuj mnie też dopadł hehehhe.

Ciril rybka po grecku - mniam.

Widze,ze mamuski dzis same pysznosci na obiadek robicie:-)Ja mam schabowe z ziemniaczkami,mniam:-D.Ja troszke posprzatalam,poczytalam gazetki i mam lepszy humor.Kuzynka napisala,ze moja mama wczoraj u nich byla,od jakis3-4lat chciala zobaczyc moje zdjecia,bo oni maja ze mna kontakt i zdziwilam sie:szok:....byla alkocholiczka przez cale zycie no i przestala juz 2miesiace:-)Nawet nie wiecie jak mi na serduszku milo,az plakac sie chce,ze w koncu przyszedl ten moment:happy::rofl2:Mam nadzieje tylko,ze wytrwa przy tym:tak:.Ja juz uszykowana na 18ide ogladac ten szpital.

Motylku wielkie brawa dla Twojej mamy! Zawsze przychodzi moment w życiu takich ludzi, że chcą coś ze sobą zrobić! Na pewno do tego się przyczyniłaś. Zapewne będzie potrzebowała teraz wsparcia skoro zdobyła się na taki krok!
Pozdrowionka.

P.S.
Mój P z moją mamą i Jaśkiem pojechali do tego dermatologa. Trochę się martwię bo to nie wygląda ładnie, ale żadnych dodatkowych dolegliwości jak świąd np. Dziwne.
Czekam na tel od nich jak tylko od lekarza wyjdą!

reklama
blond fajne zajęcia u nie sama teoria
ciril ja dzi s dostałam to samo lae na 1 miesiąc
gosia powodzenia na wizycie

Ja też chyba spodnie od dresu i polar na góre, bo to tylko co ze szpitala do auta i z auta do domku. U mnie na obiadek byly naleśniki z serem. Teraz siedze bo jakaś padnięta jestem. Byliśmy na SR i zakupach cotygodniowych.
Na SR mieliśmy teorie, 1 faze porodu, ze możemy chodzić, siadać na sako i piłke, tylko na ktg jesteśmy uziemiane. Ale 2 faza już na leżąco. Nacinają pierworódki zawsze, mamy się ogolić tylko w miejscu nacięcia, albo one nas ogolą, ale ja= już wole sama, jak mam być golona na sucho. Lewatywa na własne życzenie, bo nie mogą narzucać. I to tyle

Do góry