reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

WANILIA ja z tym ustepowaniem to mialam na mysli glownie autobusy i busy bo w kolejke to tez sie mnie pchaja w sklepie :baffled::baffled::baffled:Ale ja zawsze mowie co mysle Ze WEJDZIE MI ZARAZ NA BRZUCH TAK SIE PCHA HEHEH
Dorcia, jak mnie nerwa weźmie to powiem odpowiednio takiej jednej czy drugiej, dopóki mam dobry nastrój nie będę zgorszenia szerzyć :laugh2::laugh2:

ale dziś tu spokojnie.....podejrzanie troche :-p:-p:-p:-p nie widać agniesi............dziewczyny piszcie jak się czujecie. mnie dziś od popołudnia coś kręci, własiwie nie w brzuchu ale poniżej:confused: coraz częściej twardnieje i plecy na dole znowu zaczęły.........chodze z głową prawie na wysokości klamki:baffled: ale co tam, dam rade. nic sie nie dzieje i pewnie wkrótce mi przejdzie:-p:-p:-p:baffled:

dorcia, czytałam o tym twoim necie. porażka z takimi ograniczeniami
wanilia, podrzuć mi tu prae naleśników, mnie trzęsie od dobrego tygodnia ale mam awersje do pateli:baffled::-D
gusia, dziś to jeszcze malutko tych pościków;-)
motylek, jakie dofinansowanie załatwialiście? a starałaś sie o tutejsze "becikowe"?

ide dalej czytać :rofl2:
Justyna zapraszam na naleśniczki, ciasta mam duuuużo, więc nie tylko dla nas wystarczy :tak:;-);-)

A Kaki dzisiaj nie widziałam, czy ona aby nie przedobrzyła z tymi nasiadówkami???

No to zaliczyłam seriale (nudne jak flaki z olejem), wykąpałam się i wygoliłam przed jutrzejszą wizytą ,a teraz coś mnie pobolewa, ale to na właściwym wąteczku.
Zaraz zmykam lulu i mówię dobranoc.:-)

reklama
Blond oczywiście, że wizytę mam 30.09 - jakaś rozkojarzona jestem dziś.
Oczy mi się kleją. Chyba zaczynam zasypiać na zapas ;-).
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty jeśli są jakieś planowane.
Może jutro będzie nas więcej :rofl2:. Życzę tego wszystkim zainteresowanym.
Dobranoc!

hej panienki ufff udało mi sie was nadrobic ale wsio mi sie pomieszało dlatego ni bede pokolei odpisywac.
Ja miałam dzis bardzooooo zakrecony dzien . Latanie bieganie załatwianie az miałam dosc, powróciły dawno niewyczówalne skurcze i to dosc bolesne czasami wiec wieczorkiem wspomogłam sie No-spa i teraz juz leze:-p
Jutro planuje spokojny dzionek wiec postaram sie byc z wami na bierząco.
Buziam mamusie idu na TV polezec;-)

Ja znowu od rana próbuję coś do Was napisać, ale kurcze coś ciągle miałam do zrobienia!
A stronę bb mam cały dzień otwartą!!

Rano łaziłam po całym pokoju i szukałam kociego gówna! Tak śmierdziało, że nie dało się w ogóle wytrzymać. Ale udało się w końcu, chociaż aby je sprzątnąć musiałam mamę zawołać. Bo w takim miejscu, że z wielkim brzuchem nie dałabym rady :-)

A w ogóle to wcale nie jest mi do śmiechu dzisiaj..
Jaśkowi wyskoczyły nowe krostki, idzie mu to dosłownie od dołu do góry...
mazidła mu przepisane wcale nie pomagają...
Moja zadzwoniła do tej dermatolog, bardzo się zaniepokoiła i kazała jutro na 12 przyjechać. P pojedzie z Jasiem, tak bym chciała pojechać, ale wolę się nie ruszać.
Tatuś też potrafi się nim świetnie zaopiekować.
A zresztą zobaczcie same jak to wygląda.... :-:)-:)-(

czarna właśnie 6 października dostanę od alergologa zaświadczenie o wskazaniu do cc, ale to jakby mi albo malutkiej pogorszyło się tętno podczas porodu, mam nadzieję że nie i uda się sn
beza mój syn koło 4 roku życia miał pojedyncze krostki na tułowiu które zamieniały się w plamy a potem tak jakby lekko łuszczyły, stwierdzono jakąś odmianę łupieżu (występuje tylko na tułowiu) przepisali maść robioną w aptece i Nizoral, już więcej się nie pojawiło. Życzę Jasiowi żeby szybko i dzielnie zniósł tą przypadłość

do jutra babeczki, miłych snów i jak najmniej nocnego siusiania :-)
Na szczęście go nie swędzi i jak widać w ogóle na to uwagi nie zwraca.
Mam nadzieję, że to będzie coś lekkiego...

hmm, dziewczyny która pierwsza??????? zbierajcie się do wyjścia, żeby wreszcie otworzyć te drzwi. Ja wcale nie czuje sie dziś porodowo, martwi mnie tylko że maleńka mniej sie rusza, jakby ciągle spała a tak to wcześniej- nie kopała a waliła- a teraz, z dnia na dzień cisza sie stała. Przed chwilą przeciągnęła się konkretnie, powykręcała mój brzuchol i to wszystko. Dalej cisza. Opuchlizna mniejsza się zrobiła ale najbrdziej nie lubie tych bólów palców dłoni w nocy, okropieństwo:confused:
jak siedze i akurat się poruszy to czuje maleńką sterasznie nisko. z Laura było zuupełnie inaczej. To prawda że każda ciąża inna.... i mam głęboką nadzieje że cała reszta związana z porodem i po, też będzie inna.....
dobranoc babeczki.

Ja czasami mam wrażenie, że z pomiędzy moich nóg pomacha mi mała rączka! Tak nisko go czuję! Jego aktywność też się zmniejszyła. Może po prostu ma mniej miejsca, bo nie chcę sobie wkręcać, że może to być coś zupełnie innego.

Witam sie poniedzialkowo, jakos dzisisaj strasznie ospalam jestem ale prasowanko juz naszykowane i trza sie za to brac. Dzisiaj chyba pojedziemy wozek kupic ale tozalezy o ktorej m. wroci z pracy.
Dorota z tego co mi wiadomo to badania na przeciw ciala robi sie kiety kobieta w ciazy ma Rh-, jesli jest + nie ma podejrzenia o konflikt serologiczny, ja na badania mykam pod koniec wrzesnia.
Juz mamy polowe wrzesnia!!!!!!Ale teraz ten czas leci....
Ja juz nie wiem co mam zrobic z synem sasiadow, niby oni sami sa bardzo pomocni bo razem z nimi zawoze zoche do przedszkola, i naprawde zawsze moge na nich liczyc, ale ich syn-5-cio latek mnie rozwala, nie chce zeby sie bawil z moja mala bo uczy ja takich rzeczy ze czasami to az mi za nia wstyd, a nie chce tez im czegos mowic bo wiadomo kazdy wychowuje dziecko na swoj sposob. Dzisiaj wyzwal ja od glupkow, a jego tata nic nie powiedzial na to. Zosia to takie wrazliwe dziecko i zaczela plakac, normalnie rece opadaja, a jeszcze razem do grupy chodza. On to typowe dziecko wychowywane bezstresowo, wszystko mu wolno, wyzywa rodzicow od debili i kretynow a oni sie z tego smieja. Narazie cieszy mnie tylko to ze zosia mowi ze szymon brzydko mowi, ale czasami jak sama rzuci haslem to az gebe otwieram, bo u nas nikt tak sie do siebie nie odzywa i nie robi takich rzeczy. Szkoda troche mi ograniczyc nasze kontakty do minimum bo ich jako znajomych bardzo lubie, ale nie wiem co zrobic zeby ograniczyc kontakty naszych dzieci....
Ok spadam prasowac, milego poczatku tygodnia:rofl2:

No ja właśnie mam rh - ale na szczęście wyniki mam okej.

Co do tego małego chłopczyka może warto zaryzykować i porozmawiać z rodzicami. Dlaczego masz za każdym razem się obawiać co tym razem się wydarzy... Jeżeli są w porządku a za takich ich chyba uważasz, to podejdą do tego normalnie a przede wszystkim na serio.

P właśnie siedzi przed nowym dekoderem i układa programy... :-)
a ja w końcu mam chwilkę, żeby do Was napisać.

Jasio już sobie smacznie śpi...

Załączniki

• P1080566.JPG
    P1080566.JPG
    119,3 KB · Wyświetleń: 43
  • P1080574.JPG
    P1080574.JPG
    91,5 KB · Wyświetleń: 41
  • P1080577.JPG
    P1080577.JPG
    131,1 KB · Wyświetleń: 40
  • P1080579.JPG
    P1080579.JPG
    92,9 KB · Wyświetleń: 51
  • P1080600.JPG
    P1080600.JPG
    101,7 KB · Wyświetleń: 41
Witajcie wieczorowo:-)
minisia
cieszę się że Twoja malutka dobrze zaczęła rok szkolny, oby tak dalej:tak:
majeczka02 współczuję Twojemu M tego egzaminu na prawko, jak sobie przypomnę swoje zmagania to białej gorączki dostaję:szok:
Aniaaa witamy ponownie. Powodzenia jutro na USG :-)
wanilia79 jak patrzę na listę październikowych mamuś to przede mną jest jeszcze kilka chętnych, chętnie ustąpię kolejki;-) A na te leukocyty to chyba żurawinka najlepsza...
dorotka współczuję tego zamieszania z tym netem:rofl2: Normalnie każdy tylko aby oszukać człowieka, naciągnąć! Mam nadzieję, ze jakoś to wyjaśnisz i częściej będziesz zaglądała tutaj :tak:I powodzenia jutro u dentysty:tak: Ja to chyba się już po rozdwojeniu wybiorę...Bo już mnie dziś lekarz nastraszył wystarczająco:szok: Że chyba nie będę mogła spać...
ppatqa my zamówiliśmy 06.08 łóżeczko i do tej pory się nie odzywają:crazy: Napisali e-maila że do końca tego tygodnia dadzą nam znać czy będzie czy nie...
justyneczka mam nadzieję, że niedługo już Ci te bóle przejdą i brzuch stwardnieje tuż przed porodem:tak: A nie będzie Cię tak męczyć codziennie...
czarna79 odpocznij trochę, dobrze, że jutro będziesz mogła sobie na to pozwolić.
Ciekawe czy Agniesia, Ciril albo Kaka82 jeszcze w jednopakach:confused:
My niedawno wróciliśmy do domu, byliśmy u moich rodziców a potem leżeliśmy brzuchami do góry zamiast toczyć się do domu
Do mnie juto przyjeżdża koleżanka z Kielc, która ze mną pracowała a potem jedziemy do drugiej na ploty:-) Tak więc dzień zapowiada się fajnie...

Jestem i ja
Wreszcie koniec dnia, do popołudnia przeleżalam , potem mialam 2 klientki na baleyage, noi niedawno skończylam, tak mnie bolą nogi, nie wyobrażam sobie jakbym musiala iść teraz do pracy na 9 godzin:no:
Ale dziś wzięłam 3 no-spy w ciągu dnia, bo tak dziwnie się czulam , no ale teraz jest dobrze tak delikatnie brzuszek nudzi, ale w tym czasie to już chyba nawet powinien, bo to już niedaleko do finału.:tak:
A maleństwo tak się rozpycha że aż mnie boli:-D

beza naprawde to nieciekawie wygląda

A mnie wieczorem złapały skurcze, ze na niektóre w pół mnie zginało, wziełam nospe, ale zanim odpusciło myslałam ze jajo zniose,teraz tylko pobolewa mnie dół brzucha, jakbym miała zakwasy. Dzisiaj mam wizyte to będe wiedziała co tam się dzieje. Ja nie spałam od 3 do 5, i znowu teraz, ale teraz to przez moją starą bo nie umie budzika wyłączyc na komórce, a połozyła ja na szawce koło nazych drzwi, już za to bure dostała.

reklama
Cześć dziewczynki

Ja dziś o dziwo przespałam całą noc. Ale za to coś mnie brzuch boli. tak jak by mi ktoś w niego wszędzie szpilki powkładał. Na dodatek wczoraj zapomniałam zrobić wyników a dziś mam wizytę. Będę musiała prosić żeby mi faksem wysłali.

Mój mężulek w końcu na poważnie się za remont zabrał. W tym tygodniu jeszcze będę miała wymienione kaloryfery w mieszkaniu :)

Uciekam się myć bo muszę do przychodni lecieć.

Dam znać jak dzisiejsza wizyta.

Do góry