reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Asia - powodzenia na wizycie !! mam \nadzieję, że trafisz na sensownych lekarzy ...
Justynka - trzymam kciuki, żeby zaczęło się wkrótce !!
Ppatqa - może aktycznie idz do lekarza ....

A ja staram się leżeć na lewym boku, ale już powoli drewnieje cały ten bok... grrrr... niewygodnie strasznie... ale cóż zrobić...najważniejsza jest Dzidzia!!

reklama
witajcie środowo

nadal 2w1:baffled: co dzień kłade sie do łużka z nadzieją, że może tdej nocy cos sie zacznie...:rofl2:
dzis mam moją chorą położną.bez sensu te wizyty:no:
nie mogłam dzis spac nocy. mała ostro buszowała. nie moge sie jej doczekać. nie słucha co do niej mówie:no: ale czuje ze ma tam juz malutko miejsca.

15 dni :)

miłego dnia dziewczyny

Za 5 dni rozpoczniemy wielkie odliczanie;-)

A ja sobie dzisiaj do 10tej pospałam z małymi przerwami m. in na śniadanko. kurczaki od wczoraj grzeją i zupełnie inaczej jest w mieszkaniu. Zrobiło się jakoś przytulnie i od razu nastrój lepszy. Chociaż śniły mi sie dzisiaj Swięta Bożego Narodzenia oraz mój świetej pamięci szef, którego prosiłam o jakąś radę...muszę zmówić za niego Zdrowaśkę.
Zaraz zmykam po wyniczki i do sklepu. Umówiłam się dziś z bratem że pojedziemy do babci:tak:
Miłego dzionka kobietki Wy moje:-D

Witam późnym rankiem,
czekam od świtu na te moje meble i nic :szok:, z nudów już kompa podłączyłam w salonie wśród kwiatów i innych gratów, które wyniosłam z małego pokoju. Zdało by się za jakiś obiad wziąć, bo od kilku dni to robię taki na odwal się i w końcu ten mój chłopina nogi wyciągnie :laugh2:. Ale najpierw idę Was poczytać, bo może już się coś urodziło, a jam jest tego nieświadoma :confused::rofl2:
papatki

witajcie kobitki
I tak jak wczoraj pisałam zeczywiscie jak muzyn na pasach tyle nowych poscików a ja tylko chwile byłam wczoraj dzis moze bedzie troszke lepiej bo siedze dzis w domku cały dzinek ale jak zwykle ten mój pracocholik mnie pogoni z kompa bo bedzie potrzebowac zrobic znowu jakies oferty czy projekty :-(, wizyte u ogólnego zaliczyłam leki wykupione cisnienie sprawdzone jak ksiazkowe srduszko wikuni posłuchałam na stetoskopie z pania dokrór :-) po klachały i wróciłam do domku na szybko zrobiłam obiadek i padłam jak zabita na łózeczko i zasnełem

ppatqa ja zawsze po badaniu krwawie a lekarz uspokaja mnie że to normalne bo wszystko jest wrażliwe
Antuanet s
gosia ale ci dobrze cały tydzień z mężem,też mnie sie marzy taki tydzień

Dziewczyny wczoraj wam pisałam że tak mnie w klatce boli i w krtani ściska w nocy miałam takie skurcze w tej klatce że myślałam że do szpitala trafie,mój K pozakręcał grzejniki otworzył okna i na siedząco leżałam całą noc,w tym momencie nie mam już skurczy ale klatka mnie tak boli że ciężko wytrzymać.

Witam
ja dopiero wstalam:tak::tak::tak:i wstawalam dzisiaj tylko 3 razy na lazienki wiec sukces:-)brzuch troche pobolal ale to nie to co ostatnio:tak:

ja na 14 jade do okulisty a pozniej pietro wyzej w kolejke do mojej gin...czyli pewnie ze 3 godzinu siedzenia jak zwykle:baffled:a tez od USG to na szczescie nie jest moj gin- koles jest ginekologiem ale u nas robi tylko USG bo jest 1 na cala przychodnie i nie ma w gabinecie tylko osobno sie chodzi. a moja gin na szczescie jest w porzadku:tak:ale dzisiaj bede sie z nia zegnac juz bo sie przeciez wyprowadzam.

ja wlasnie sniadanko zjadlam tzn serek homo i twixa:-p i jest mi niedobrze bo slodkie to strasznie:baffled:a placuszki magdziunia byly pyszne wczoraj...opowiadalam dziewczynom z SR i okazalo sie ze tez robily:-Dczyli cos w nichmusi byc.

ja sie wlasnie zastanawiam czy mojego wozka nie wyslac kurierem do domu, bo wtedy bysmy mieli caly bagaznik miejsca i moglabym sie spakowac po ludzku.tylko ile to bedzie kosztowac...z allegro przyszlo do mnie gls i zaplacilam 30 zl,ale to mi sie jakos malo wydaje bo ostatnio cos wysylalam i za paczke 1.5 kg zaplacilam tyle...a wozek z fotelikiem i innymi pierdolami 20 kg wazy:baffled:

ppatqa ja zawsze po badaniu krwawie a lekarz uspokaja mnie że to normalne bo wszystko jest wrażliwe
Antuanet s
gosia ale ci dobrze cały tydzień z mężem,też mnie sie marzy taki tydzień

Dziewczyny wczoraj wam pisałam że tak mnie w klatce boli i w krtani ściska w nocy miałam takie skurcze w tej klatce że myślałam że do szpitala trafie,mój K pozakręcał grzejniki otworzył okna i na siedząco leżałam całą noc,w tym momencie nie mam już skurczy ale klatka mnie tak boli że ciężko wytrzymać.
Wesolutka ja juz to kiedys pisalam ze mnie w gardle tak sciska i mnie dusi. i serce czuje jakby mi ktos je tam wsadzil. nie wiem czy nie przez tarczyce-tez sie zastanawiam bo kiedys sie leczylam na nia. dzisiaj sie moze dowiem, bo oze juz beda moje wyniki TSH u gin.

BLOND musialabys sie zapytac ile bedzie to kosztowalo i wtedy pomyslisz czy wyslac czy nie :-)
3 mam kciuki za wizyte oczywiscie czekamy na wiesci
A jak ci idzie pakowanie ?????
WESOLUTKA wspolczuje ci tych boli moze wybierz sie do jakiegos lekarza ?????

Mnie sie dzis nic kapletnie nie chce i jakos sie tak ze wszystkim dzis ociagam ze szok A mala wlasnie teraz tak kopie ze az boli ale ja to uwielbiam I jestm praiwe pewna ze ulozona jest podluznie bo raz jak ma czkawke po prawej stronie fakt ze nizej to kopie mnie mocno po lewej i na drugi dzien i za kilka dni jest na odwrot ale zobaczymy co Usg pokaze choc nie wiem kiedy bede je miala :-(

Witam sie i ja w lepszym humorku.Ja mam wizyte na popoludnie i troszke sie boje:baffled:Chcialabym,zeby malutka naturalnie sie urodzila,no,ale zobaczymy co mi powiedza.Zdam relacje wieczorem:-)
Gosia gratuluje 9miesiaca:-D
Minisia i justyna mam nadzieje,ze juz niedlugo was cos chwyci:rofl2:
ppatga dobrze,ze minelo i dzis jest juz dobrze;-)
wesolutka zrob sobie moze te badania na tarczyce,bedziesz pewniejsz:happy:
Blond i justyna udanych wizyt:rofl2:

reklama
Witam
ja dopiero wstalam:tak::tak::tak:i wstawalam dzisiaj tylko 3 razy na lazienki wiec sukces:-)brzuch troche pobolal ale to nie to co ostatnio:tak:

ja na 14 jade do okulisty a pozniej pietro wyzej w kolejke do mojej gin...czyli pewnie ze 3 godzinu siedzenia jak zwykle:baffled:a tez od USG to na szczescie nie jest moj gin- koles jest ginekologiem ale u nas robi tylko USG bo jest 1 na cala przychodnie i nie ma w gabinecie tylko osobno sie chodzi. a moja gin na szczescie jest w porzadku:tak:ale dzisiaj bede sie z nia zegnac juz bo sie przeciez wyprowadzam.

ja wlasnie sniadanko zjadlam tzn serek homo i twixa:-p i jest mi niedobrze bo slodkie to strasznie:baffled:a placuszki magdziunia byly pyszne wczoraj...opowiadalam dziewczynom z SR i okazalo sie ze tez robily:-Dczyli cos w nichmusi byc.

ja sie wlasnie zastanawiam czy mojego wozka nie wyslac kurierem do domu, bo wtedy bysmy mieli caly bagaznik miejsca i moglabym sie spakowac po ludzku.tylko ile to bedzie kosztowac...z allegro przyszlo do mnie gls i zaplacilam 30 zl,ale to mi sie jakos malo wydaje bo ostatnio cos wysylalam i za paczke 1.5 kg zaplacilam tyle...a wozek z fotelikiem i innymi pierdolami 20 kg wazy:baffled:
Oj placuszki fakt palce lizać mniam.
Asiu pewnie wyślij jeśli masz możliwość.
Miłych wizyt życzę u lekarzy o ile można wizyty lekarskie zaliczyć do miłych.

Mnie sie dzis nic kapletnie nie chce i jakos sie tak ze wszystkim dzis ociagam ze szok A mala wlasnie teraz tak kopie ze az boli ale ja to uwielbiam I jestm praiwe pewna ze ulozona jest podluznie bo raz jak ma czkawke po prawej stronie fakt ze nizej to kopie mnie mocno po lewej i na drugi dzien i za kilka dni jest na odwrot ale zobaczymy co Usg pokaze choc nie wiem kiedy bede je miala :-(
Mnie też nic się nie chce mam lenia i tyle - leżę w łóżku w piżamie i najchętniej przespałabym cały dzionek.
Pogoda do bani - pada i pada, zimno i zimno.

Moj maz powiedzial mi wczoraj ze ma przeczucie iz urodze dzis w nocy albo jutro:)) ucieszylam sie ale tej nocy jego przeczucie sie nie sprawdzilo moze dzis w nocy???? :))))
Może tej nocy już się zacznie Domi.

Ja mialam noc bez skurczyków, brzuch mnie w końcu nie boli, a planów na dzisiaj brak, moze pojade z M po motor, ojejku cieszy sie jak dziecko, siedzi na alegro, za kaskami i ochraniaczmi, ma zapowiedziane ze bez kasku i kamizelki nie wsiada nawet na motor.bOjejku w co ja się wpakowałam. moja nocka jak zawsze pobudka przed 4 i do 6 nie mogłam zasnąć,a potem kima.
Co mozna na przeziębienie, bo mi in pozwolił wit C i rutynoskorbin, a ja juz zaczynam mieć ropny katar i schodzi mi na oskrzela
Przynajmniej noc spokojna.
Pati do lekarza i tyle - niech zobaczy bo może się okazać że to angina się zaczyna.

Ja znowu przespałam całą noc bez wstawania:szok:
U nas dziś słoneczko- hurra-świeci wię trzeba korzystać i zrobić pranko:tak:
Jak ładna pogoda to i humorek od razu lepszy, już po śniadanku M poechal z małą do szkoły. Nie mam na dziś żadych planów, ale jak tak słońce świeci do okien to przydałoby im się porządne mycie, ale reakcja M była..."ja ci dam mycia okien!!!!!", no to chyba jeszcze poczekam z tydzień:-D
Ula to dobrze, że noc przespana - ja też wyspałam się choć 3 razy wstawałam.
U mnie norma 2:30, 4:30 i coś około 6 - wc marsz hehehhe.
Zazdroszczę tego słoneczka u nas pada i pada oraz zimno.

Ja wlasnie zjadłam sniadanko. chatka wygląda w miare wiec nie bede juz sie nad nia rozczulac:-p. Dzis musze pozamrazac kurki co by M miał co jesc bo ja tam anty grzybowa jestem:rofl2: Jedna porcja juz wyczyszczona sie parzy jeszcze dwie czekaja:szok::-p Obiadek na dzis mam wiec chyba mam prawdziwy wol ny dzien:-D:-D:-D ale znajac zycie ktos przyczłapie:-p Dobra idu sie ubrac i ogarnąć:rofl2:
Super widzę, że gospodyni pełną parą - praca wre na całego.

Witam późnym rankiem,
czekam od świtu na te moje meble i nic :szok:, z nudów już kompa podłączyłam w salonie wśród kwiatów i innych gratów, które wyniosłam z małego pokoju. Zdało by się za jakiś obiad wziąć, bo od kilku dni to robię taki na odwal się i w końcu ten mój chłopina nogi wyciągnie :laugh2:. Ale najpierw idę Was poczytać, bo może już się coś urodziło, a jam jest tego nieświadoma :confused::rofl2:
papatki
Dowiozą napewno Wiolu.
Ja wczoraj rano zamówiłam łóżeczko a wieczorkiem już było z materacem i przewijakiem.
Czeka sobie grzecznie na skręcenie, ale chyba dopiero w niedzielę albo wieczorkiem w sobotę.

witajcie kobitki
I tak jak wczoraj pisałam zeczywiscie jak muzyn na pasach tyle nowych poscików a ja tylko chwile byłam wczoraj dzis moze bedzie troszke lepiej bo siedze dzis w domku cały dzinek ale jak zwykle ten mój pracocholik mnie pogoni z kompa bo bedzie potrzebowac zrobic znowu jakies oferty czy projekty :-(, wizyte u ogólnego zaliczyłam leki wykupione cisnienie sprawdzone jak ksiazkowe srduszko wikuni posłuchałam na stetoskopie z pania dokrór :-) po klachały i wróciłam do domku na szybko zrobiłam obiadek i padłam jak zabita na łózeczko i zasnełem
O dzionek zalatany był tak jak u mnie.
Ja mam stetoskop w domku i nie mogę uchwycić bicia serduszka dzidzi :-(

Niedobrze z takim bólem idź do lekarza po co się męczyć.

Witam wieczorowa pora:tak:
ja po SR. dzsiaj bylo ostatnie spotkanie wiec dlugo siedzialysmy. no i bylo o karmieniu. roizne ciekawe rzeczy nawet. duzo tego wiec jakos teraz nie chce mi sie juz pisac. ale po zajeciach pytalam sie tej poloznej co powinnam zrobic z moimi skurczami, bo ten od USG nic mi nie powiedzial. no wiec jutro po okuliscie mam od razu przyjsc do gin i nie czekac do piatku, ze pewnie zmieni mi leki i ze to rzeczywiscie troche za wczesnie a symptomy takie ze prawie juz:baffled:ze ten koles od USG jest nienormalny i ze wiele razy go prosily zeby byl mily i nie olewal pacjentek i ze znowu musi do niego pojsc bo jak widac nic nie dalo bo dalej szyscy sie skarza. i ze jakis niepowazny jest ze mi nie powiedzial co mam robic.tak wiec jutro ktos mi wreszcie cos powie mam nadzieje bo takie domyslanie sie co jest to juz nie wkur...:crazy:.
Minisia ciesze sie ze sie udalo:tak:sama tez mam zamiar w koncu cos wystawic tzn ciuchy, bo mam duzo w ktorych nie chodze a moze akurat ktos kupi. ale to jeszcze nie teraz.
Ppatqo to niezle sie strachu najadlas, tez mysle ze po badanku.ale dziekuje za takie wrazenia. lez lepiej :tak:
ja juz dobranoc mowie bo ledwo widze
Co za palant jeden qrcze Asiu nie denerwuj się.

Witam się środkowo-tygodniowo :laugh2: Noc minęła szybko i bez większych atrakcji. Pogoda pod psem, dalej butelkowa, chyba już tak zostanie do pa.ździernika;-) Nie mam planów na dziś, choć chyba zacznę prasowanie, które zbiera mi się od poniedziałku :-p Czyli proza (mam nadzieję, że z odrobiną komedii, ale bez dramatu :laugh2:) MIłego dnia Mamusie , buziam mocno :*********************
PS. Został mi równo miesiąc do terminu, czyli zaczęłam 9mc
Gratuluję 9 miesiąca i oby szybciutko minął.

Witam sie i ja!!
Nadal wszystkie 2 w 1???
U mnie cisza:-( jutro do gina to sie okaze jak daleko jest maluda :tak:
Ja dzis mialam piekny sen snila mi sie moja niunia taka usmiechnieta i kochaniutka mowie Wam normalnie nadal czuje jak mam ja na rekch:tak: i jak tu potem nie myslec caly dzien ze juz sie ja chce jak sie sni o niej:confused::-D
Zreszta dzis mnie obudzila tak sie rozpychala:-D
Ja zaraz szykuje mlodych i do szkoly rozwoze a potem nuuuuuuuuda :-pwiec BB i allegro:laugh2:
Chybaze cos sie zacznie dziac i z nudow pojade sobie urodzic;-)
Wanili ajaki aparacik??? ja sie napalilam na motorolke ale musze wytrzymac do wakacji:baffled:
O sen faktycznie piękny.
Miłego dnia Domi.

Heja Ranne Ptaszki !!

Ale Wy wcześnie wstajecie !! choć ja dzisiaj i w noc też coś spać nie mogłam.. zasnąć nie mogę, a ziewam jak szalona !!
U nas pogoda straszna !! zimno, brzydko, szaro..po prostu okropnie !! na szczęście w mieszkanku cieplutko :)
No nic..idę się jakoś ogarnąć i zaraz tu wracam :-)
U mnie podobnie - zimno, brzydko i jeszcze w piżamce chodzę a raczej leżę na łóżku, ale czas chyba się ubrać.
Dobrze, że śniadanko już zjadłam.

Witajcie! U mnie też dziś okropna pogoda...wczoraj wieczorem i w nocy miałam kilka skurczy:szok: bolało...Nie panikowałam poprostu powiedziałam sobie,że to ćwiczenia i dalej poszłam śpiuniać i przestasło..:tak::-D
ściskam
Dzielna kobieta :-)

A do mnie wczoraj przywieźli zamóione rano łóżeczko, materac i przewijak.
Szybko i zadowolona jestem.
Teraz czeka na skręcenie.
Obiadek mam, ale chodzi za mną bigosik i chyba jutro zrobię.
Myakm poczytać co na innych wątkach.

Do góry