reklama

Październik 2008

czesc babeczki:-)

ale mi poliki palą, chyba ktoś mi tyłek obrabia:-p:rofl2: uf, Laura śpi a Lili z tatusiem usypia. Patrze właśnie na TVN STYLE na Trini i Suzene (nie wiem która jest która) ale chciałabym być taka chuda jak ta chuda:rofl2: no może nie az tak bardzo ale qurcze, póki co to mój priorytet żeby schudnąć, jeśli chodzi o moją osobę oczywiście. Tyle sie odchudzam, praktycznie nic nie jem (dziś w sumie jeden duży bio-jogurt z musli, na raty i 4 łyżki zupy do tego 1 mandarynka) głód zapijam wodą i kawą na zmiane a moja waga w miejscu stoi.buuuuuuuuuuu zaczęła bym ćwiczyć ale boje sie że to krwawienie nigdy sie nie skończy. Mam różne suplementy diety ale chciałam je zostawić na pod koniec odchudzania bo ostatnie kg zwykle najtrudniej zrzucić ale coś czuje że już będe musiała je wrzucić w siebie żeby coś sie ruszyło...
Ide poczytać was dalej.

reklama
Witam z conocnego karmienia:)a wlasciwie po karmieniu i poulaniu troszke na mamusie:baffled:wlasnie jestesmy na etapie usypiania tzn niestety wkladania smoczka do buzi jk wypadnie i jest ryk....niestety to najszysbszy sposob na niego:zawstydzona/y:sama sobie klody pod nogi podkladam i zaczynam do tego smoczka przyzwyczajac bo juz drugi dzien zasypia ze smokiem:no:spac mi sie chce....:-(dzieci w nocu powinny spac a nie jesc bo d... rosnie....z utesknieniem czekam na ten moment kiedy juz bedzie przesypial w nocy chociaz 6 godzin, teraz mu sie tak kilka razy zdarzylo ale nie odziennie niestety.no chyba ze w dzien:dry:jej jak ja marudze....:zawstydzona/y:chcialo sie dzieci to sie ma...
Justyna ta jedna z nich twierdzi ze wcale taka chuda nie jest i jak byl odcinek o tylkach i jej odlew zrobili to sie zdziwila:-D
Malena Agamir trzymam kciuki!!!ja sie tu ulewanniem przejmuje a niektorzy widze maja powazniejsze sprawy na glowie....:zawstydzona/y:
Minisia moze po takiej ciazowej przerwie okres bedzie pierwszy raz mocniejszy...?oby to bylo to....ze mnie tez cos jeszcze leci ale to po porodzie a raczej cc
Patrycja podziwiam ze juz cwiczysz....dziewczynyu ile po cc trzeba czekac zeby moc zaczac cwiczyc?bo nogi tylek chociaz moge nie?czy lepiej nie?
Dorotk Ciebie cos nie ma to moze dzisiaj spisz:tak:
a Rafalek ma oczy jak pieciozlotowki i chyba nie mysli o spaniu:-(a mi sie kleja oczy strasznie.....chyba na nastepna noc rozloz sobie deske do prasowania i bede cos robic bo mi sie nudzi a spac i tak nie moge bo on nie spi.albo dywan bede czyscic bo tym jego ulewaniu i wymiotach wyglada "przepieknie"....

ASIU bylam tu przed 3 jak Oliwia usypiala u sibie Nawet napisalam cos ale nie dalo sie tego wyslac:crazy:Wiec moja coreczka wstala wczoraj o 20 ale o 22,20 znow spala i ja sie polozylam ale juz o 24 sie cycolilysmy Oczywiscie byl wielki placz po kilku minutach cycolenia i skonczylo sie na butliPozniej kladzenie do lozeczka i ryk wiec na rece i tak kilka razy ASIU ja mam ze smoczkiem dokladnie tak samo ze ja Mala lezy i ma smoczka w buzi a jak jej wypadnie to zaraz sa nerwy.Pozniej jak chwile polezala grzecznie mnie udalo sie troche mleka scignacPozniej dopiero po moim z butelki udalo sie ze zasnela a bylo kolo 3
Ja zanim usnelam bo jakos mimo zmeczenia i niewyspania to jak sie klade to potrezbuje kilku minut aby zasnac i to mnie wkurza najbardziej :angry:
A teraz zas jest cyc :tak:
M poszedl do pracy i ja dzis walcze z Oliwia sama Jak bedzie w miare pogoda to moze pojdziemy na dwor ale to sie zobaczy pozniej
MILEGO DNIA DZIEWCZYNKI

U mnie różnie ale juz niebede marudzic. Teraz maluch spi, Laura rzadzi. W chacie rozpi..... ale mam to gdzies:-p
Mały chyba juz sie ładnie przestawia. bo w nocy spi (choc budzi sie kilka razy na karmienie ale na śpiaco je) Zaczyna łapac smoka;-) ale musimy go jeszcze przytrzymywac bo wypluwa:-D I oczywiscie złamałam koleja zasade bo przykładam małemu pieluszke do policzka:dry: a byłam tak temu przeciwna:dry::dry::crazy: i spi z nami no ale czego nie robi sie dla wygody aby choc troche sie wyspac:zawstydzona/y:

Każda z nas tu troche marudzi, a Wy z kilkoma pociechami już napewno macie do tego prawo. Olej porządki. Ja tylko sprzątam z wierzchu bo tylko na tyle mam czas:baffled:

Ewela super że Twój wraca wcześniej. Mój kiedys wyjechał na miesiac i pamietam jaka wytęskniona na niego czekałam:tak:

Agamir i Malena trzymam kciuki zeby sie zrosły serduszka.

Asiulek nie dziwie sie, że Twoj czekoladowy synuś sie podoba. Szkoda że mój tato nie jest Mulatem - może nie byłabym teraz taka blada niczym córka młynarza.

Dorotka ja tez długo się przyzwyczjałam do nocek z Hanulą. Ostatnio chce cycolić w nocey nawet co godzinę.

Wczoraj była u mnie mamuska. Oh jak miło. Nie ma jak wsparcie. Bylismy na długim spacerku. Hania dostała od babci czapkę , szalik i rękawiczki na zimę bo jej główka szybko rośnie. Pewnie będzie miała taką wielką łepetynę jak ja i jej tatus.
A dzisiaj najazd teściówki wiec zapowiada sie miły dzień.
W nocy Hania od 3ciej znowu budziła się co 1.5h...ale daje rade.

Justyneczka rozumiem, że karmisz butlą skoro się odchudzasz?? Ja niestety zajadam sie czekolada bo miałam ochote okropną:baffled:

blond ja mam taki zestaw cwiczeń [poporodowych one są podzielone na etapy pierwszy już w 2 dobie po porodzie do 6 tyg, ale one są starsznie spokojne typu koci grzbiet, bardzo delikatne na brzuch, skłony
minisia mam nadzieje ze tabletki przyniosą efekty
dorotko a ja bym chciała zeby mojego dało się czasem smoczkiem uspokoić, ale nie chce
a ja po udanej nocce mały soał od 23 do 5. potem do 8, i teraz 30 min spał. własnie z ta waga to tragedia, stoi w miejscu i ani drgnie w dół

Mnie sie udalo zdrzemnac jakas godzinke jeszcze :tak: Teraz sie cycolimy ale mala ma nerwa :baffled:a ja udaje ze tego nie widze :crazy:

KAKA to milej wizyty tesciowki zycze ;-)Wiec jak Hania chce sie cycolic w nicy co 1,5 godziny to pewnie karmisz na lezaco ;-)

Umnie sloneczko ale pewnie zimno i chyba troche wiatr wieje

Dorotka...lubie karmic na kanapie na siedząco. Siedze po turecku i jestem podparta plecami na kanapie, a pod Hania mam poduszkę żeby rece nie bolały.

A teraz cos dla Was. Na naukę nigdy za późno!!!

LEKCJA PIERWSZA.
Mąż idzie pod prysznic, spod którego
chwilę wcześniej wyszła żona. Nagle dzwoni dzwonek od drzwi.
Po kilku sekundach sprzeczki o to, kto powinien otworzyć,
żona poddaje się, ciaśniej zawija ręcznik i biegnie po
schodach na dół. Kiedy otwiera drzwi, widzi, że to sąsiad z
naprzeciwka. Zanim zdążyła cokolwiek powiedzieć, sąsiad
składa jej propozycje: da jej 1000zł, jeśli odwinie ręcznik i
rzuci go na podłogę. Żona po chwilowym namyśle zgadza się,
pozbywa się ręcznika i staje przed sąsiadem kompletnie naga.
Sąsiad po kilku sekundach daje jej pieniądze i odchodzi bez
słowa. Zdziwiona, ale uradowana zarobkiem, owija się
ręcznikiem, wraca do łazienki, żeby dokończyć suszenie
włosów. Mąż pyta:
- Kto to był?
- Sąsiad.
- A oddał może w końcu mojego tysiaka?
Morał: Jeśli będziesz dzielił się ze swoimi akcjonariuszami
ważnymi informacjami na temat kredytów, wierzytelności i ryzyka,
możesz zapobiec zbędnym wydatkom.

LEKCJA DRUGA.
Jedzie ksiądz samochodem, nagle zauważył na poboczu zakonnicę.
Zatrzymał sie i zaproponował, że ją podwiezie. Zakonnica zgodziła się.
Kiedy wsiadła, założyła nogę na nogę, co spowodowało odchylenie się
poły sukni, pod którą ksiądz zobaczył wspaniałą nóżkę.
Niestety, ponieważ co chwila zerkał, prawie doprowadził do
wypadku. Kiedy odzyskał panowanie nad samochodem, postanowił
spróbować szczęścia - położył dłoń na kolanie zakonnicy. Ta
spojrzała na niego i zapytała:
- Ojcze, czy pamiętasz Psalm 42?
Ksiądz zawstydził się, ale zabrał rękę i przeprosił.
Jednak mimo wszystko ciągle zerkał. Po chwili, pod pretekstem
zmiany biegu, znów jego dłoń spoczęła na jej kolanie.
Zakonnica znów zapytała:
- Ojcze, czy pamiętasz Psalm 42?
Ksiądz ponownie przeprosił:
- Przepraszam siostro, ciało
jest słabe
i zabrał rękę. Kiedy dojechali na miejsce, ksiądz
szybko pobiegł do swojego pokoju, otworzył Biblię i poszukał
psalmu 42. Po chwili znalazł i jego wzrok padł na słowa:
"Jak łania pragnie wody ze strumieni, tak dusza moja pragnie
Ciebie, Boże!"
Morał: Bądź dobrze poinformowany w dziedzinach dotyczących
swojej pracy, bo inaczej możesz przegapić niezłą okazję.

LEKCJA TRZECIA.
Przeważnie pracownicy najniższego szczebla grają w piłkę nożną.
Menedżerzy średniego szczebla wolą tenis, samo szefostwo zaś
gra tylko w golfa.
Morał: W miarę jak wspinasz się po korporacyjnej drabinie,
twoje kulki się zmniejszają. Pamiętaj o tym!

LEKCJA CZWARTA.
Sprzedawca, zaopatrzeniowiec i ich szef znaleźli starą lampę oliwną.
Jak zwykle przy takim znalezisku, okazało się, że jest w niej dżin,
który obiecał spełnić im po jednym życzeniu. Pierwszy wyrwał sie
sprzedawca:
- Chciałbym być na Wyspach Bahama, pływać
ścigaczami, bez trosk, bez problemów o nic.
Puf - znikł.
Następny był zaopatrzeniowiec:
- Chcę być na Hawajach, leżeć na leżaku, być masowanym przez moją
osobistą masażystkę, z nieskończonym zapasem pinacolady pod ręką.
Puf - znikł.
Przyszła kolej na życzenie szefa.
- A ja chcę, żeby ta dwójka była w biurze za pół godziny.
Morał: Zawsze czekaj, zanim szef nie powie swojego.

Witajcie - wczoraj po południu byłam taka padnięta, że szok.

Wykąpaliśmy małego i karmiąc go już ja zasypiałam.
Za to w nocy obudziłam się mokra od zalewającego mnie mleka :baffled: - szkoda, że tyle poszło w koszulę a nie w brzuszek Sebusia.

U nas dziś pogoda w miarę ładna więc na spacerek się wybiorę dziś z Sebciem.
Bo jutro to zapowiadają opady śniegu i mrozek.

KAKA dobre :-)
MADZIU mas zracje jutro ma byc gorsza pogoda wiec chyba tez sie dzis wybniore na niedlugi spacer z mala :-)

Ona teraz odziwo po mojej piersi lerzy grzecznie tzn steka sobie i smoka ciagnie a ja zdazylam zjesc i umyc sie i poscielic lozko Pozmywam i chyba nic wiecej nie bede robila :-)

reklama
ojejku mi mały w sumie do tej pory wymiotował 3 razy, raz to była reakcja na smoczek, i 2 razy przekarmiłam, bo najpierw wypil herbatke a potem cyca. A my po kompanku już wszyscy, mały śpi. Mi udało się poćwiczyć dzisiaj:)ale jem mało tak mi się wydaje i nic takiego kalorycznego, a waga stoi w miejscu:(
witaj w klubie ja tez jem jak ptak napłakał a waga:baffled::baffled::baffled:
Hej ja tylko tak krotko, bylam u gina a tu.... dzis gabinet nieczynny!!!ale sie wk.... ale nic za komore i dzwonie do niego co i jak no i dostalam porade na telefon.Wykupilam leki takie co da sie bez recepty i czekam na efekty a jak nie pomoga to za tydzien do kontroli, tak i tak pojde bo chce tabletki antykoncepcyjne ale mam nadzieje ze pomoga bo dzis jak szlam do wc to lecialo ze mnie jakbym sikala!!!! mowie wam masakra!!Jutro nadrobie i odp wiecej.Papa milej nocy zycze
kurde jak nie urok to ..... trzymam kciuki
hehe miałam identyko wczoraj:-p
Witam z conocnego karmienia:)a wlasciwie po karmieniu i poulaniu troszke na mamusie:baffled:wlasnie jestesmy na etapie usypiania tzn niestety wkladania smoczka do buzi jk wypadnie i jest ryk....niestety to najszysbszy sposob na niego:zawstydzona/y:sama sobie klody pod nogi podkladam i zaczynam do tego smoczka przyzwyczajac bo juz drugi dzien zasypia ze smokiem:no:spac mi sie chce....:-(dzieci w nocu powinny spac a nie jesc bo d... rosnie....z utesknieniem czekam na ten moment kiedy juz bedzie przesypial w nocy chociaz 6 godzin, teraz mu sie tak kilka razy zdarzylo ale nie odziennie niestety.no chyba ze w dzien:dry:jej jak ja marudze....:zawstydzona/y:chcialo sie dzieci to sie ma...
Justyna ta jedna z nich twierdzi ze wcale taka chuda nie jest i jak byl odcinek o tylkach i jej odlew zrobili to sie zdziwila:-D
Malena Agamir trzymam kciuki!!!ja sie tu ulewanniem przejmuje a niektorzy widze maja powazniejsze sprawy na glowie....:zawstydzona/y:
Minisia moze po takiej ciazowej przerwie okres bedzie pierwszy raz mocniejszy...?oby to bylo to....ze mnie tez cos jeszcze leci ale to po porodzie a raczej cc
Patrycja podziwiam ze juz cwiczysz....dziewczynyu ile po cc trzeba czekac zeby moc zaczac cwiczyc?bo nogi tylek chociaz moge nie?czy lepiej nie?
Dorotk Ciebie cos nie ma to moze dzisiaj spisz:tak:
a Rafalek ma oczy jak pieciozlotowki i chyba nie mysli o spaniu:-(a mi sie kleja oczy strasznie.....chyba na nastepna noc rozloz sobie deske do prasowania i bede cos robic bo mi sie nudzi a spac i tak nie moge bo on nie spi.albo dywan bede czyscic bo tym jego ulewaniu i wymiotach wyglada "przepieknie"....
ja sie wycwaniłam i karmie w łózku na lezaco przez sen:-p
Kaka ale sie usmiałam:-Ddobre

Własnie czekam na połozna;-) M jest z mała u lekarza bo strasznie ja w okolicach narzadów wysypało i podejrzewam ze po antybiotyku:sorry2: Dzis chyba pojde z ałym na spacer bo przez ta chorobe małej siedzimy wiecznie w domku:baffled::baffled::baffled::-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry