reklama

Październik 2008

Trina to robisz to co ja od dzis robie
Od dzis sie biore a Oliwke bo inaczej pozniej nie dam sobie z nia rady :-(

Doradzcie Czy nocnego oduczania jedzenia Mam tak nagle calkiem ja oduczac?Ze dac wieczorem a pozniej juz tylko herbatka lub woda Czys stopniowo Moze woda zabarwiona lekko mlekiem?
I co z nia robic w nocy jak pic nie bedzie chciala nic oprocz mleka ?Przeciesz nie moge pozwolic jej plakac pol nocy Musze ja obudzic? I co znia robic? Jak myslicie?

Aha i jeszcze chce nauczyc ja spania o podobnych godzinach W dzien juz zaczelam to stosowac Nie ma lekko ale nie poddaje sie Ale na noc nie wiem czy narazie tylko jedno Czyli to oduczanie jedzenia w nocy Czy razem to oduczanie z uczeniem zasypiania zrobic?
JAK MYSLICIE

Dorka ja ci powiem tak ja bym dawala herbatke nic bym nie zabarwiala mlekiem ;-)
Dwa jesli juz auczysz w dzien do spania o stalych porach mysle ze w nocy mozesz juz smialo podawac jej herbate nauczy sie zobaczysz noc-2 i bedzie dobrze no sama musisz wyczuc staraj sie byc nieugieta ale jak zobaczyszze mocno placze to daj mleka ja nie umiem tak doradzic zebys nie myslala ze ci ja kaze meczyc:tak:sama bedziesz widziala na ile plcze z glodu a na ile z kaprysu :tak:napewno nie bedzie lekko ale musisz byc twarda

reklama
MINISIA ja tez chyba wolalbym od razu oduczac i wogole nawet takiego mleka slabego jej nie dawac Wiec i jestem przygotowana na nie spanie w nocy Ale jak w dzien bedzie osypiac to i ja sie poloze :-)
Teraz jestem w domu wiec chce sie pomeczyc Bo marzy mi sie isc spac i wstac rano :-)
Ale chodzi o to ze Oliwka placze z zamknietymi oczami Ja nie chce wszystkich pobudzic Wiec bede musiala do niej pogadac poglaskac I ona twedy sie budzi Czy wziasc na rece I pozniej musze ja czyms zajac aby nie myslala o tym ze chce mleka

Aha i bardzo wazne jest to ze ona w dzien malo je i przez to w nocy sie domaga :-(
A nie chce jej zaglodzic Ze w dzien malo je bo nie chhce sie jej jesc A w nocy nie je bo ja jej nie dam :-(
Wiec chyba z tym mlekiem to z poczatku bedzie decydowalo ile zje mi w ciagu dnia

NP DZIS PRZED 6 ZJADLA 170 ML MLEKA
WSTALA PRZED 8 -NIC NIE JADLA
POZNIEJ ZJADLA 4 LYZECZKI KASZKI TO TO WSIO :-(
USNELA O 11,40
WIEC OD TEJ PRZED 6 JAK WYPILA MLEKO DO PRAWIE 12 JAK NIE SPALA TO DZIUBLA TYLKO TE 4 LYZKI KASZKI i co sie pozniej dziwic ze dzieckow nocy glodne :-(

Sto lat, Sto lat!!!
Najlepsze życzenia urodzinowe dla Radusia!!!!

Witajcie w sobotę;-)
My dziś wstaliśmy dopiero o 10:szok::szok: aż mnie głowa boli, bo to za długo..
Lenka się obudziła o 8.30, przebrałam ją i pomaszerowała do Karoliny i tam się bawily a my spaliśmy:tak:
Pogoda u nas dziś do d... co chwilę się chmurzy i kropi ech... no i ze spacerku nici:no:
Muszę jakiś obiad zrobić a zupełnie nie mam pomysłu na ni, a Wy co gotujecie????

MINISIA ja tez chyba wolalbym od razu oduczac i wogole nawet takiego mleka slabego jej nie dawac Wiec i jestem przygotowana na nie spanie w nocy Ale jak w dzien bedzie osypiac to i ja sie poloze :-)
Teraz jestem w domu wiec chce sie pomeczyc Bo marzy mi sie isc spac i wstac rano :-)
Ale chodzi o to ze Oliwka placze z zamknietymi oczami Ja nie chce wszystkich pobudzic Wiec bede musiala do niej pogadac poglaskac I ona twedy sie budzi Czy wziasc na rece I pozniej musze ja czyms zajac aby nie myslala o tym ze chce mleka

Aha i bardzo wazne jest to ze ona w dzien malo je i przez to w nocy sie domaga :-(
A nie chce jej zaglodzic Ze w dzien malo je bo nie chhce sie jej jesc A w nocy nie je bo ja jej nie dam :-(
Wiec chyba z tym mlekiem to z poczatku bedzie decydowalo ile zje mi w ciagu dnia

NP DZIS PRZED 6 ZJADLA 170 ML MLEKA
WSTALA PRZED 8 -NIC NIE JADLA
POZNIEJ ZJADLA 4 LYZECZKI KASZKI TO TO WSIO :-(
USNELA O 11,40
WIEC OD TEJ PRZED 6 JAK WYPILA MLEKO DO PRAWIE 12 JAK NIE SPALA TO DZIUBLA TYLKO TE 4 LYZKI KASZKI i co sie pozniej dziwic ze dzieckow nocy glodne :-(

Słuchaj ja na Twoim miejscu bym zrobiła tak dzis jak sie obudzi dala jej obiadek 9co tam masz do niej) potem jakis owoc lbo jogurcik i wieczorem kszke np (ja tak robie) no i w nocy jak sie obudzi daj herbatke obojetnie jak bedzie plakala (bo skoro ona w dzien nie je musisz ja przestawic) pomeczy sie dzis jutro ale nie padnie odrazu wkoncu cos bedzie miala w brzuszku, i nie bierz jej na rece poglaskaj, zaspiewaj jej cos i tyle no chybaze bedzie sie darla jak nie wiem to wez ja na raczki uspokoj daj znow pic i poloz tak do skutku zobaczy ze nie dziala i placz to usnie;-)pewno zje wiecej ja mojej rano daje znow butle kaszki a po ok2h sniadanko potem jakis deserek potem obiadek znow cos np kisiel,budyn,owoc obojetnie a potem juz tylko kaszka TRZYMAM KCIUKI

Dorota ja też zauważyłam, że jak Lenka podjada pomiędzy posiłkami np biszkopty to w porze jedzenia je mniej i w nocy się budzi do jedzenia a jak je tylko swoje stałe posiłki o stałych godzinach i się naje to przesypia całą noc, a biszkopty daję jej np z deserkiem jako posiłek tak, żeby nie podjadała co chwilę, bo wtedy nie czuje kiedy jest głodna...
Spróbuj jej dawać jedzenie co 3 godziny, trochę ją przegłodzić, to wtedy powinna więcej zjeść:tak:

Słuchaj ja na Twoim miejscu bym zrobiła tak dzis jak sie obudzi dala jej obiadek 9co tam masz do niej) potem jakis owoc lbo jogurcik i wieczorem kszke np (ja tak robie) no i w nocy jak sie obudzi daj herbatke obojetnie jak bedzie plakala (bo skoro ona w dzien nie je musisz ja przestawic) pomeczy sie dzis jutro ale nie padnie odrazu wkoncu cos bedzie miala w brzuszku, i nie bierz jej na rece poglaskaj, zaspiewaj jej cos i tyle no chybaze bedzie sie darla jak nie wiem to wez ja na raczki uspokoj daj znow pic i poloz tak do skutku zobaczy ze nie dziala i placz to usnie;-)pewno zje wiecej ja mojej rano daje znow butle kaszki a po ok2h sniadanko potem jakis deserek potem obiadek znow cos np kisiel,budyn,owoc obojetnie a potem juz tylko kaszka TRZYMAM KCIUKI
MINSIA wstala z drzemki Spala 1,20 Wstala o 13 Postaram sie aby juz wiecej w dzien dzis nie spala to wtedy moze pojdzie spac wczesniej :tak:Plakala wiec dalam jej zupke I cieszyla sie jak widziala ta zupke ale zjadla 3 lyzeczki I juz wiecej nie Byl placz jak jej chcialam dac wiecej :wściekła/y:
I co teraz ? Teraz mysle sobie ze moze dac jej cos do zjedzenia za jakies 2 godziny Moze deserek Moze tak jak Ulka mowi dawac jej w dzien narazi czesciej Bo ona serio w dzien malo je a w nocy
Minisia tak jak mowiasz musze jej nie dawac w nocy Moze twedy w dzien zje wiecej I tez juz sobie tak myslalam tak jak mowisz Jak bedzie sie strasznie darla to wezme na rece i bede odkladala do lozeczka i tak caly czas
Dzieki dziewczyny za rady

Ula Wszystkiego najlepszego dla Waszej rodzinki!!!!
Radusiu 100 lat!!!!
witam
Rafałek znowu chory.wczoraj poszlam do lekarza zeby go osluchala bo od 3 tygodni ciagle kaslal ale nic wiecej mu nie bylo.wiec poszlam to sprawdzic.babka powiedziala ze to juz za dlugo i w koncu dostal antybiotyk, mowi ze lekko oskrzela ma nieczyste ale tragedii nie ma.dostal skierowanie do poradni chorob pluc dzieci na badania pod wzgledem astmy.no i kazala kupic albo pozyczyc nebulizator i robic mu te inhalacje.i wszystko bylo ok bo ani kataru ani goraczki nie mial.a tu wieczorem 38, rano 39.5 i teraz 38.8:baffled:z nosa kapie.wiec chyba w sama pore tam poszlismy albo tam cos zlapal chociaz chyba tak szybko by go nie wzielo.
dzisiaj mialam miec spotkanie z tym zespolem ale przelozylam na srodek tygodnia bo nie wsadze go w samochod przy takiej temperaturze na dluzsza trase.a tam na wsi u mamy jakby cos sie dzialo to nawet nie ma gdzie jechac.
wiec sie troche plany pozmienialy.
mlody teraz znowu spi, ja wrocilam z apteki, kolezanka z bb posiedziala z nim w domu zebym mogla wyjsc.sorki ze na tym watku
ide jakis obiad ugotowac i posprzatac bo maly w 3 minuty roznosi pol chalupy....zreszta wiecie o czym mowa na bank:baffled:

Ula Wszystkiego najlepszego dla Waszej rodzinki!!!!
Radusiu 100 lat!!!!
witam
Rafałek znowu chory.wczoraj poszlam do lekarza zeby go osluchala bo od 3 tygodni ciagle kaslal ale nic wiecej mu nie bylo.wiec poszlam to sprawdzic.babka powiedziala ze to juz za dlugo i w koncu dostal antybiotyk, mowi ze lekko oskrzela ma nieczyste ale tragedii nie ma.dostal skierowanie do poradni chorob pluc dzieci na badania pod wzgledem astmy.no i kazala kupic albo pozyczyc nebulizator i robic mu te inhalacje.i wszystko bylo ok bo ani kataru ani goraczki nie mial.a tu wieczorem 38, rano 39.5 i teraz 38.8:baffled:z nosa kapie.wiec chyba w sama pore tam poszlismy albo tam cos zlapal chociaz chyba tak szybko by go nie wzielo.
dzisiaj mialam miec spotkanie z tym zespolem ale przelozylam na srodek tygodnia bo nie wsadze go w samochod przy takiej temperaturze na dluzsza trase.a tam na wsi u mamy jakby cos sie dzialo to nawet nie ma gdzie jechac.
wiec sie troche plany pozmienialy.
mlody teraz znowu spi, ja wrocilam z apteki, kolezanka z bb posiedziala z nim w domu zebym mogla wyjsc.sorki ze na tym watku
ide jakis obiad ugotowac i posprzatac bo maly w 3 minuty roznosi pol chalupy....zreszta wiecie o czym mowa na bank:baffled:
SSIU ZDROWKA DLA RAFALKA BIEDNY TAK CZESTO CHORY bIEDACTWO MECZY SIE TYLKOZ TYMI CHOROBSKAMI :-(
Ja walsnie dlatego zreztgnowalam ze zlobka I z pracy Jejku aby sie to astma nie skonczylo u Rafalka
A o tym roznoszeniu chalupy to tez cos wiem Ja sprzatam a Oliwka rozwala

No ja nie wiem co to wstawanie w nocy na szczescie bo moja przesypia cale odkad konczyla miesiac i nie ma znaczenia ile w dzien zje widocznie ma odpowiednie ilosci :)
Dorka ja bym jej dzis zrobila jeszcze jedno podejscie do tej zupki a jak odmowi trudno przeglodz ja i wieczorkiem daj jej na noc kaszke nie mleko kaszka bedzie bardziej syta i zobaczysz co sie bedzie dzialo

reklama
Dorotko i w dzień mi się udało:) Może dlatego, że co miałam zrobić robiłam do 5 rano. Także też mnie głowa boli, ale z satysfakcją:)
Co do karmienia Oli, to Minisia i Ula Ci fajnie poradziły. U nas oduczanie trwało dwie noce, były wrzaski, że woda a nie mleko leci ze smoka, ale przetrzymałam i od tej pory rano wsuwa 240 ml mleka i śpi całą noc. Zdaje się że Kasia kiedyś pisała, że tak Martynkę oduczyła.
A jak Oli nie chce jeść więcej niż trzech łyżek zupki, to mam kilka małych pomysłów:
- może jest za ciepła, a jak ząbkuje to będzie wolała taką w temperaturze pokojowej?
- albo posmarować dziąsełka maścią na ząbkowanie na kilka minut przed jedzeniem?
- może zaczyna jej się nudzić (tak jak Tuśce) a wtedy - może to niewychowawcze, ale...- zabawiam ją, dam jej do rąk jakąś tubkę z kremem, klocek, cokolwiek, puszczam jakąś baję i je spokojnie do końca.
Wesolutka no z Jagusi anielską buźką to aż strach pomyśleć, że może mieć charakter diabołka:)
Asia zdrówka Rafałkowi - bałaganiarzowi :)
Ula na obiad - lasagne! Pyyyycha!

A dziewczynom szykującym przyjęcia dobrej organizacji czasu życzę, mnóstwa cierpliwości, co by się nic nie przypaliło, wszystkim smakowało, i sterty naczyń nie było do zmywania (Czarna pewnie woli na odwrót, żeby móc nowego sprzętu poużywać:happy2:) Do miłego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry