Haj babki:-)
Evelajna powiedz ty mi tutaj to acai w jakiej masz formie?? Znalazlam u mnie tylko wpostaci granulatu ktory mozna dodawac do jogurtu , herbaty itd, ale powiem szczerze ze wolalabym suszone owoce tego
Dorota, u nas tez mlody prawie co noc placze, kreci sie steka ,kweka;-) Teraz schizuje i boi sie wszystkiego bo tam jest ZIOMBI

Boi sie usiasc na ubikesie, wejsc do pokoju itd. czasami widze ze sciemnia bo czegos musie nie chce

Wracajac do tematu, pani psycholog powiedziala nam ze to ze on sie tak w nocy zachowuje to wyladowuje swoje wszystkie flustracje z calego dnia. Teraz jak zaczyna wiecej mowic, jest spokojniejszy bo i on mniej sie denerwuje ze nie moze nam czegos powiedziec. Dziwne ze panie powiedzialy ci ze oliwia nie nadaje sie bo jest za madra...a strona emocjonalna?? z tego co piszesz to z tym chyba problem jest najwiekszy. I wierz mi dziecko chore czy zdrowe, jak jest rodzenstwo to sie leje (przynajmniej u mnie tak jest) o doslownie wszystko. Poki sie krew nie leje i kluca sie w swoich pokojach to nie interweniuje;-)
Ja po dzisiejszej wizycie u lekarza troche zalamana jestem. Pan doktor nie uraczyl mnie juz tabsami, bo jak stwierdzil i tak mi nie pomoga

Jedyne co to zaleca zastrzyki z kwasem hialuronowym, 3-4 w jedno kolano z czego jeden to koszt okolo 200 zl, wiec niestety na dzien dzisiejszy mnie na to nie stac (trzeba to co jakis czas powtarzac). Dostalam wskazowki typu: nie wolno pani biegac, skakac, chodzic po schodac, klekac, kucac, siadac z nie zgietymi kolanami ( co mnie rozbawilo;-))prosze zapisac sie na basen i kupic rowerek jak nie zdecyduje sie pani na zastrzyki bo lepiej nie bedzie
No nic ide opracowywac zagadnienia , 15 grudnia mam egz z profilaktyki uzależnień, bardzo ciekawe i mi bliskie (uzaleznienie od zarcia)