reklama

Październik 2008

Hej Motylek,

Kaka82ja mam problem tutaj w Anglii z macierzynskim,bo zmienilam przedciaza prace...a tu trzeba przepracowac pol roku przed ciaza i 26 czy 28tygodni ciazy:(moj pracodawca powiedzial,ze od nich nic nie dostane:(musze sie starac z panstwa,no,ale zawsze jakies grosze:)ja nawet sie ciesze,ze mam te 2godz,bo moj chlopak wraca ok.18 z pracy,a ja cale dnie w domu,bo niechce mi sie nigdzie chodzic,a tak zawsze sie przejde:)

Macierzynski Ci przysluguje bez wzgledu na to jak krotko przepracowalas u nowego pracodawcy:
An employee who is expecting a baby has the right to 26 weeks of 'Ordinary Maternity Leave' and 26 weeks 'Additional Maternity Leave' - making one year in total. As long as they give you proper notice they can take this no matter how long they've worked for you, how many hours they work or how much they're paid.

Ale nie musi Ci placic :( Mozesz wciaz sie ubiegac o kase od panstwa i pracodawca musi Ci pomoc:
If an employee doesn't qualify for SMP If your employee doesn't qualify for SMP you must give them form SMP1, 'Why I cannot pay you SMP'. They might be able to claim Maternity Allowance instead. They can find out more about claiming Maternity Allowance from the Department for Work and Pensions (DWP).

Glowa do gory :)

reklama
Agauk,dzieki bardzo!!!!!!!!!!!!!!!!no moj pracodawca jest straszny:(dzis po tygodniowym zwolnieniu mialam wrocic dzis do pracy(2godz)poszlam,a tam mowia mi,ze juz ktos posprzatal,ja do biura,a moj manager dal kogos innego za mnie.............co za ludzie!bede sie starala o wszystko z panstwa,bo nie jest latwo.Moj chlopak tylko pracuje,sami oplacamy cala chate,bo mieszkamy w dwojke.No,ale wiem,ze damy rade.Zawsze latwiej niz w Polsce.Pozdrawiam

Ja juz pojadlam i najadlam sie starsznie:tak:.

Dziewczyny mam pytanie jak u was wyglada z seksem teraz???????????????????

My nie moglismy sie kochac wczesniej przez moje plamienia , a dzis jak zapytalam gina to powiedzial ze mozemy sprobowac,tylko on nie wie czy to nie bedzie dla mnie dyzkomfort chyba chodzilo
mu o te moje bole brzucha .Ale jak przeciesz zle sie bede czula to nie bedziemy sie kochac.Tylko jakos boje sie ze po seksie zaczne plamic sama nie wiem dlaczego
mam takie mysli:no:.Aha i ja slyszalam ze sperma powoduje skurcze macicy
i czytalam nawet ze jak sie dziecko spoznia z urodzeniem sie to seks jest dobry
bo sperma moze wywyolac bole ,porod itp tylko nie wiem jak to jest u nas teraz wczesniej.Ja sobie nawet mysle ze moze z prezerwatywa mozna wspolzyc bo
i sperma sie nie dostanie i jak ja mam tego grzyba to wtedy jak bedziemy stosowac prezerwatywy to M sie grzybem nie zarazi :tak:.Co myslicie ????????????
Ja jakos narazie boje sie wspolzyc :crazy:

Dorota u mnie problemow z seksem nie ma:)no ale ja nie mialam zadnych plamien i przeciwskazan.Mialam mniejsza ochote przez pierwsze miesiace i jak wymiotowalam.No,a teraz wszystko w normie.

fritlzowi powinno się jaja obcinać kawałek po kawałku i jeszcze ogniem przypalać...

Czarna super, ze jesteś zadowolona z jazdy...z mim miałaś pierwszą jazdę?? Z ojcem czy synem a moze z babeczką??

Dorotka super, że wsio ok. Co do seksu, to jest fajniej niż przedtem. M lubi mój brzusio i większy biust. Za to zawsze nakłaniam go na gumę bo nienawidzę się kleić i czekać pół godziny pod prysznicem az wszystko wypłynie...

Motylku gratuluję samozaparcia i życzę samych jasnych i szczęśliwych dni.

Zawadka, a Ty już chyba czekasz na kolejnego zucha...jednego widze już na fotce, wieć 31 lat to nie dużo.

Ja dziś zaszalałam i kupiłam sobie klapeczki na lato, a dla malucha skarpetki z grzechotką:)

czarna super ,że ci jazdy tak dobrze idą. Gratuluje.To jak bedziesz miała egzamin to będziesz juz nieźle brzuchata.Dzisiaj ugotowałam "twój" barszcz. Uważam, ze niezły wyszedł,
dorota1-9 fajowo że wszystko Ok, ale tak po prostu musi byc.Ja na temat seksu się nie wypowiadam ,bo niestety mamy od lekarza stop.Moja szyjka krwawiła przy dotyku , więc same rozumiecie.Co do spermy ,to faktycznie ma ona substancję ,która powoduje rozluźnienie szyjki(żeby ułatwic zapłodnienie).Wiem ,że jak wszystko jwest OK to inni kochają się bez prezerwatywy, ale ja bym się bała.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry