reklama

Październik 2008

nabuko bierz zwolnienie i sie nawet nie zastanawiaj. w pracy na pewno dadza sobie rade a najwazniejsza jest teraz fasolka. jak ja sie dowiedzialam o ciazy to od razu poszlam na zwolnienie, teraz co prawda z checia bym wrócila bo strasznie mi sie nudzi w domu jaksama siedze.
dorotko123... ja mam tak samo. czytalam ze niby powinny byc zaparcia, a ja zaparcia mialam przed ciaza a teraz codziennie czasem nawet kilka razy "kupkam" a o gazach juz nie wspomne. istna bomba gazowa. ale wydaje mi ze u mnie jest to spowodowane jedzeniem cytrusów i piciem soków przecierowych. moze tez zmienilas cos w swojej diecie i dlatego tak sie dzieje. zwroc uwage.
pozdrawiam

reklama
nabuko wcale się nie zastanawiaj tylko idź na zwolnienie. Ja głupia na początku nie chciałam- to byłam narobiła:no: Praca nie zając- nie ucieknie-dadzą sobie radę tam bez Ciebie. A jak brakuje koleżanek to zawsze można spotkać się na soczku:-) Najwyżej kierownik dostanie mdłości jak zobaczy zwolnienie np. na okres 1 m-ca;-)
dorota123456789 ja też nie mam nic wspólnego z zaparciami, mimo że jem prawie wszystko to samo co przed ciążą. To chyba zależy od budowy ciała i innych uwarunkowań.
A ja dziś jakoś tak niewyraźnie się czuje, mam nadzieję ze zaraz nie będe rozmawiała z deską klozetową:-(

Dzieki dziewczyny wiecie co wam powiem od kad wiem ze jestem w ciazy to non stop mnie sie
cos przewraca w brzuchu :-) tak jakbym byla non stop glodna a nie jestem :-) no i po tych
ewolucjach w brzuchu czasem sobie pierdne a czasem nie :-) wiec moze to normalne.
A dzis od samego rana kupki wale jak opentana :-( i troche mnie to martwi bo ja mam takie
kupki w pierwszy dzien @ ale kupkuje jak juz mam ta wstetna @ a teraz jej nie mam i wlasnie mnie jakos ta kupka martwi :-( .
A po drugie ja dzis nie jestem umowiona do swojego lekarza i dzwonilam do niego do rejestracji
to powiedzieli mi ze mnie nie zapisza bo nie ma miejsca ale moge przyjsc i sie gina zapytac
czy mnie przyjmie i tak zrobie o 10 wychodze z domku i jade autobusem do przychodni
bo to strasznie daleko odemnie a dzis straszny ziab na dworze :-(.
Wiec 3 majcie za mnie kciuki aby mnie gin dzis przyjal on jest od 11
On mi pol roku temu po moim poronieniu powiedzial ze jak tylko zobacze na tescie 2 kreseczki
to mam przyjsc na badanie oczywiscie i mowil ze da mi odrazu zwolnienie z pracy :-) ,
wiec mam nadzieje ze sie zlituje nademna i mnie dzis przyjmie :-)

Hej laseczki. Ja tylko na sekundkę. Niestety domowe sposoby i syropki nie pomagają. Idę dzisiaj do lekarza. Ciekawe czy tu w Irlandii Bioparox mają,bo w ciąży z Dawidkiem mi pomógł i był bezpieczny dla płodu.

Cześć dziewczynki.

Nabuco ja też myślę, że warto isć na zwonienie...sama poszłam na razie na tydzień ze względu na mdłości.

Dorota 27 - chyba faktycznie nie masz co zwlekać skoro nic Ci nie pomaga. Jeszcze raz dużo zdrówka:)

Dorota123456789 ja mam już swój rytuał...budzę się o piatej rano i prosto do wc na komplet czynnosci fizjologicznych...potem zagryzam suchą bułką i spię do 9tej. O 9tej powtórka z rozrywki. Zaczynają się mdłosci i nie wiem co mam jesc bo na wszystko mnie odrzuca.

Wczoraj zajadałam się brzoskwiniami a dziś patrzeć na nie nie mogę...

Hej witam,
Ja tez mieszkam w Anglii i znam tutejsze podejscie do przyszlych mam.
Niestety pierwsza ciaze poronilam w 6. tygodniu, lekarze w Anglii kazali mi brac witaminki i czekac. Podejscie ze bedzie jak chce natura pewnie wynika z najwiekszego w Europie odsetka ciaz u nieletnich (a ja juz po 30 :( ) i duzego przyrostu naturalnego... Bylam 3 tygodnie temu w Polsce i moj lekarz przepisal mi Duphaston wiec biore i jestem spokojniejsza (znowu w 6. tygodniu, trzymam kciuki).
Lekarz w Anglii pogratulowal drugiego podejscia i powiedzial ze on mi Duphastonu nie przepisze bo nie wierzy ze dziala... ale za to juz za tydzien mam wizyte u poloznej (nie musze czekac do 12. tygodnia).
Termin wyliczylam na 20. pazdziernika :)

No niestety skończyło się na antybiotyku :-(. Dobrze, że dłużej nie zwlekałam z wizytą u lekarza.Dostałam Augmantin 250/125 mg w tabletkach rozpuszczalnych. Oczywiście nie bardzo wierząc irlandzkim lekarzom zadzwoniłam do mojej polskiej gin tutaj i upewniłam się, ze mogę stosować ten antybiotyk we wczesnej ciąży. Ale i tak nie jestem zachwycona, że akurat teraz jestem zmuszona brać antybiotyk, buuuuuuu.
Agauk jeśli tutaj lekarz nie chce ci przepisać Duphastonu zadzwoń do swojego gina w Polsce i poproś o receptę, niech ktoś ci wykupi i przyśle. Tutaj tez mieli welki opór, zeby mi go dać, ale po wielkich bojach go dostałam:evil:

reklama
dzieki Dorota, sprobuje powalczyc tutaj i tym razem tak latwo sie nie poddam :), mam jeszcze zapas na 3 tygodnie a potem znowu jade do Polski :) (i zabieram moje psisko przy okazji, niech odwiedzi stare katy).
a z tymi suwaczkami to chyba cos nie tak... ja jestem w 6. tyg a on pokazuje 5.?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry