reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2008

reklama
Witam Was Kochane! :-Dminisia:-D:-D:-D:-D Ale wprawiło mnie to w dobry nastrój siedzę i smieje sie do monitorka:tak::-D Zdążyłam już przejrzeć allegro
blond_20 ale zakupki porobiłaś:tak::-) super!
Buziolki dla Was i miłego dzioneczka!

Cześć dziewczyny :)

Trochę się nie odzywałam ale ostatnio ciągle coś się dzieje i nawet nie miałam czasu żeby zajrzeć. W weekend dostałam kolejnych buli i spędziłam trochę czasu plackiem w łóżku, na dodatek moja przyjaciółka miała wypadek. Dostała kopa w twarz od konia i ma zmiażdżoną twarz i złamany kręgosłup. Jest teraz po operacji i jak na razie wszystko jest dobrze ale od niedzieli do środy była w śpiączce i na dodatek nie mogli jej z niej wybudzić.Dziś ma już być przeniesiona na normalną sale więc może uda mi się ją odwiedzić.
Z dalszych ciekawostek to we wtorek byłam u lekarza i oczywiście same złe wieści. Okazało się że nie dość że skoczyło mi ciśnienie to jeszcze dziecko jest nie tak jak powinno. Mam je cały czas na wysokości pępka a powinno być już znacznie wyżej. Stwierdził że muszę zacząć ostrą dietę bez solną i wysoko białkową. Stwierdził że skoki ciśnienia mogę mieć od tego że sporo przytyłam ( 10kg) i w krótkim czasie ( 3 miesiące) więc muszę bardzo uważać żeby ograniczyć tycie. Poza tym nie wiadomo skąd u mnie skurcze pomimo przyjmowania leków i musiałam zrobić dodatkowe badania krwi i dziś będę miała wyniki. W czwartek udało mi się dostać na USG do mojego lekarza ( nie robi tego u siebie w gabinecie) no i na szczęście z Kacperkiem wszystko dobrze. Jest malutki bo ma tylko 1100 ale mieści się w normach, poza tym wszystko inne jak najbardziej prawidłowo. Nawet pokazał w całej okazałości, po raz pierwszy, swoje klejnoty rodzinne, więc mamy już 100% pewności :)Okazuje się że u osób wysokich maleństwo ma więcej miejsca i niekoniecznie musi podchodzić do samej góry. Tylko tyle że cały czas jest w pozycji pośladkowej. Najwyraźniej tak mu najwygodniej :)
Ale żeby było nie było za wesoło we wtorek przyjechała córka mojego męża która wróciła z wczasów w Turcji z wymiotami i biegunką..... No więc my z nią do lekarza. Dostała leki ale teściowa ją zabrała na parę dni do siebie tak na wszelki wypadek bo nie wiadomo czy się z tego jeszcze coś nie wykluje a było by niezbyt ciekawie gdybym jeszcze ja coś złapała. Przyjeżdża do nas w przyszłym tygodniu na 3 tygodnie a potem ma jeszcze do nas dołączyć jej kuzynka na tydzień. Ale jesteśmy umówieni z teściami że jakby co to przyjeżdżają i zabierają dzieci.
W weekend mam gości z Warszawy i totalny Sajgon na mieszkaniu. Jeszcze w sobotę mają nam prąd przestawiać i zmieniać korki. A ja muszę ogarnąć cały ten chaos i posprzątać. A kuchnia owszem już jest ale jeszcze nic nie poukładane. Siostra ma dziś do mnie przyjechać i pomóc mi trochę w porządkach.

No to się rozpisałam :) Musiałam nadrobić zaległości :) A zapomniałam dodać że zabrałam się ostro za wyprawkę dla mojego skarba. Ale poluje na necie. Te same marki niż w sklepach a o połowę tańsze :) Odezwę się jak znajdę chwilkę czasu.
Mam nadzieję że u Was wszystko dobrze bo nawet nie mam za bardzo jak siąść i poczytać co u Was :(

Kaka to trzeba wziąć 10 zabiegów po pół godziny zeby był efekt?

Tak wyczytałam kiedys w necie że 10 zabiegów ma sens. Pozatym bez karnetu jedo wejście kosztowało chyba 20 zeta, więc się opłacało wziaść karnet...niestety był jeszcze jeden haczyk, ze trzeba go było w miesiac wykorzystać. Można też u nas kupić karnet 20 wejść za 320 zł na 2 miesiace ale mi zawsze było zal taką kasę zostawić na 1 raz.
Do tego urządzenia wchodzi się w dresiku i polecają nogi wysmarować przed wejściem kremem antycellulitowym (można go u nich kupić ale to kolejna kasa). Zakładają taki gumowy gorset na laske i naciągają go na cały wejście do tego sprzętu. Dają wodę do picia i włączają TV (dostajesz pilota w rękę). Bieznię można sobie ustawić tak jak na siłowni - czyli szybkość i wysokość górki pod jaką będziesz sie wspinać. Cały zabieg trwa 30 minut. Pierwsze 5 minut jest obciazone ciśnieniem 25 mikrobarów a potem 50, na ostatnie 5 minut znowu spada cisnienie do 25. Uczucie jest takie jakby się chodziło w wodzie. Po prostu czuję się opór. Ja zawsze mało się pocę - nawet na saunie a potym wychodzę mokra jak szczur.

Marma Maluszki bywają czasem mniejsze i nie zawsze chcą się tak okręcić jakbyśmy sobie tego życzyły. Co do wagi to większośc z nas ma już 10 kg na plusie:-(

No panienko nareszcie piszesz. No my sie tu martwiłyśmy. Ja w przyszłym tyg robie zakupy do szkoły wsio za jednym zamachem:-p

To tak jak i ja;-)

A to podpatrzone u sierpniowek moze ktoras czytala a jesli nie to na poprawe nastroju prosze poczytac;-)
na lepszy humorek :))
cała prawda o pomysłach kobiet...
..Wczoraj wybrałam sie na imprezę z moimi kolezankami. Powiedziałam mojemu męzowi, ze wroce o połnocy. 'Obiecuje ci kochanie, nie wroce ani minuty pozniej'- powiedziałam i wybyłam. Ale. impreza byla cudowna!!! Drinki, balety, znow drinki, znow balety, i jeszcze więcej drinkow, było tak fajnie, ze zapomniałam o godzinie!!!!.. Kiedy wrociłam do domu była 3 nad ranem. Wchodze do domu, po cichutku otwierając drzwi, a tu słysze tą wscieklą kukułkę w zegarze jak zakukała 3 razy. Kiedy się zorientowalam, ze moj maz się obudzi przy tym kukaniu, dokonczyłam sama kukac jeszcze 9 razy... Bylam z siebie bardzo dumna i zadowolona, ze chociaz pijana w cztery dupy, nagle taki dobry pomysł przyszedł mi do glowy - po prostu uniknęłam awantury z męzem...!!!!!! Szybciutko połozyłam się do łozka, mysląc jaka to ja jestem inteligenta! Ha!!!!!!

.Rano, podczas śniadania, mąz zapytał o której wróciłam z imprezy, więc mu powiedziałam, ze o samiutkiej północy, tak jak mu obiecałam. On od razu nic nie powiedział, nawet nie wyglądał na podejrzliwego. 'Oh, jak dobrze, jestem uratowana....' - pomyślałam i prawie otarłam pot z czoła. Moj maż, po chwili, spojrzał na mnie serio, mówiąc: 'Wiesz, musimy zmienić ten nasz zegar z kukułką'. Zbladłam ze strachu, ale pytam pokornym głosem: 'Taaaak???? A dlaczego, kochanie?' A on na to: Widzisz, dziś w nocy, kukułka zakukała 3 razy, potem - nie wiem jak to zrobiła - krzyknęła 'O *****!!!' znów zakukała 4 razy, zwymiotowała w korytarzu, zakukała jeszcze 3 razy i padła na podłogę ze śmiechu. Kuknęła jeszcze raz, nastąpnęła na kota i rozwaliła stolik w salonie. A potem, powaliła się koło mnie i kukając ostatni raz - puściła se głośnego bąka i szybko zaczęła chrapać........
Normalnie cały zcas sie smije. Dobre to:)))

Marma ohmmm z waga to dziwne ja juz mam koło 12+ ale to sie dzis dokładnie dowiem. I skoro krzywa wyszła ok nie ma co sie przejmowac moze tak masz. Gratuluje synusia Współczucia dla koleżanki mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie:tak: A ty odpoczywaj i oszczedzaj sie.

Ja mam dzis w h.... roboty tylko jakos zabrac sie nie moge:baffled:

blond dzięki
minisia:-)
Marma ojoj to pechowo dostała kopniaka, trzymam kciuki by szybko doszła do formy. Dobrze ze z dzidzią ok, ja przytyłam już 11 kilo a mój nic nie mówił, a ja mam wrażenie ze Kamilek leży poprzecznie, ale tego dowiem się w czwartek. Oj widze ze lubisz takie wizyty, do nas za tydzień przyjeżdrza 5 osób w tym trójka dzieci i juz sie cieszą:wściekła/y:
kaka podoba mi sie to urządzonko, ale nie nwiem czy dam rade to jakos zorganizowac, bo do zg mam 30 km czyli półgodzinki, ale zobaczymy może się uda
czarna ojoj ty zabraz sie nie możesz a to cos nowego

A ja mam za sobą nieprzespana noc, M przyjechał o 2 a ja do 5 zasnąc nie mogłam, tylko M sie odezwał, a kamilek zacząl mnie kopać we wszystkie strony, do tego pomysł z arbuzem na wieczór najlepszy nie byl, bo sie nalatałam jak nic do kibelka. Przebudziłam sie o 7 wypiłam kakałko i znów usnełam. Pozatym pada u mnie deszcz.

Ostatnia edycja:
Minisia - super!!
Ppatqa - spóźnione, ale szczere życzonka z okazji rocznicy :-)
Marma - ile masz wzrostu?? ja też należę do wysokich osób (176cm) i też muszę kontrolować wagę. Co prawda 7 - 7,5kg do przodu, ale za to w krótkim czasie (4 kg w ciągu 6 tygodni!!!!). Biorąc pod uwagę, że przez pierwsze 3 miesiące schudłam, to przyrost wagi jest spory i też mam ją bardzo kontrolować. Co do ułożenia dziecka to nie wiem, gdyż nie miałam USG, ale kopniaczki czuje głównie na dole.

WoW !! właśnie zauważyłam jak w suwaczku autko jest już blisko kołyski !! aaaa...!! jeszcze niecałe 3 miesiące!! a część z Was juz za 2 miesiące będzie dzidzią w domku!!

reklama
minisia dobra ta historia:-) Śmiałam się sama do siebie.
Marma współczuję koleżance. Biedna sobie narobiła bólu...A dzidziuś tak się ustawia jak mu wygodnie:tak: Takie już jego prawo w brzuszku.
czarna79 uważaj na siebie w czasie tych robótek:tak:
kaka82 moja koleżanka też chodziła na ten vacu step po ciąży, tylko podobno jak się karmi piersią to są jakieś przeciwwskazania :rofl2: Ona jak skończyła karmić, wzięła dwa seanse i była baaardzo zadowolona z efektów.
Ja już ręczniczki poprałam, zrobiłam pizze i teraz czekam na M aż wróci...Pizza się piecze, najwyżej potem sobie odgrzejemy na obiad bo jak wróci to jedziemy na zakupki:tak: Miłego dzionka:-)

Ostatnia edycja:
Do góry