reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2008

Cześć dziewczyny !!
Ostatni raz przed jutrzejszym szpitalem się tu pojawiam !! Dzięki za wsparcie i mam nadzieję, że jak następny raz tu zawitam, to będę już z Szymusiem i będę razem z Wami udzielać się o karmieniu, spacerkach, itd... już się doczekać nie mogę, choć boję się bardzo, nie wiem jak to będzie wyglądało w szpitalu i jak długo mnie tam przetrzymają...

W każdym razie udanych dni z dzieciaczkami dziewczyny Wam życzę!!!! i do zobaczenia !!!!!! będę dawała znać co i jak !!

Trzymamy kciuki;-)

Faktycznie pustki na BB.

Ja noc miałam przespaną. Rano Hanulą zajął się tatus wiec pospałam do 9tej. Potem śniadanko, ogarniecie mieszkanka, prysznic i chwila dla mamusi. Od drugiego trymestru ciaży włosy mi sie nie przetłuszczają i muszę się grubo zastanawiac kiedy je ostatni raz myłam - mam nadzieie ze tak zostanie. Miałam wiec poranek pięknosci - układanie włosów i makijaż i od razu człek się lepiej czuje.
Byłam tez na zakupkach. Kupowałam dzieciakom z rodziny drobiazgi Mikołajowe bo nie wiem kiedy bede miała jeszcze okazje wyjsc tak na spokojnie - M ma dzis wolne, a druga rzecz że Mikołaj jeszcze przed wypłatą więc wolę byc ubezpieczona.
Sobie kupiłam 2 staniki do karmienia;-)

reklama
No to KAKA noc i poranek mialas fajny
Moj M ma 3 dni wolnego od jutro M bedzie po nocce i jeszcze idzie na fuhe jakas dorobic kilka groszy
Ale w srode wieczorem tzn ja taka senna jestem juz kolo 18 to zamierzam sie polozyc jak mnie zmoze i spac az sie sama nie obudze a M sie mala zajmie :-)
Zobaczymy jak to wyjdzie
Moja Oliwia jak wczoraj caly dzien nie spala tak dzis juz od rana spi caly czas Rano poobserwowala pozniej bylismy u lekarza i na zakupach szybkich i cala droge spala U lekarza poplakala i w domu posiedziala chwile u tatusia na raczkach ale nie plakala wiec nawet jej nie karmilam i zas poszla spac wiec praktycznie caly czas spi A mnie to cieszy :-)
Ide posiedziac przed tv bo pewnie jak sie obudzi to bedzie dlugi CYC bo glodna bedzie :-)
Moj M idzie zaraz do kolegi juz ostatni raz cos tam porobic i na 18 idzie do pracy wiec zostane sama :-(

Dzien doberek dzisiaj w miare slonecznie:tak:Nocka nam minela jako tako, maly glodomor budzil sie co 3 godz na mleko, troche go klamie herbatka bo najchetniej pilby co 1,5 godziny:tak::rofl2:
Mam pytanie, ile wasze malenstwa (te ktore karmia butla)wypijaja mleka na raz?? Ja sie martwie czy moj maly kurczaczek nie wypija za duzo, bo pije 100 ml co 3 godziny, chyba ze zasnie to pije co 4. W sumie to nie ulewa ale i tak jakos na dwu tygodniowego maluszka wydaje mi sie duzo.
Z tymi kropelkami Bobotic to jeszcze poczekamy, troche sie boje mu je podac.
Moi rodzice sa od soboty, nie wiem czy wytrzymam 2 tygodnie:-);-) Przynajmniej nie musze gotowac, ale moja diete szlag trafil:-D:sorry:

Ja pierwszy raz podałam te kropelki w 21 dniu życia jak mi się 4 godziny wykręcała i widac było ze bardzo cierpi. Miałam dusze na ramieniu ale pani w aptece zapewniała ze będzie ok.

hej babeczki

ja jak zwykle, jak z ogniem:-)

Magda, moje też wypija 100ml i myślałam ze to duża porcja (przybrała 1,4kg ) ale położna powiedziała że dawać tyle ile niemowle żąda bo ewentualny nadmiar zwróci i tak.
Ulka, spokojnej podróży, udanego wypoczynku:-)

A JA MAM PYTANIE a wiem że blond jest znawcą kotów (śmierdziotów:eek:) no właśnie. Jak wypędzić z domu smród po kocie?? Czy są na to wogóle jakieś sposoby? A może jakieś pochłaniacze? Kompletnie się na tym nie znam a mam taki smród w chacie po poprzednich lokatorach z kotem , że szału dostaje. Strasznie mi to przeszkadza i juz nie wiem jak z tym sobie radzić. Prosze o poradę
wyszło jak pytanie z "przyajciółki" hehe

KAKA dobrze ze pomoglo :-)

Moja mala nadal spi Ja nie wiem co ona bedzie robic w nocy heheh Mam nadzieje ze teraz jak wstanie to pi kilku godzinach sie zmeczy i usnie pod wieczor a gdyby zdazylo jej sie usnac wczesniej to ja tez sie klade Mnie cos glowa boli :-(

witajcie!ja tez po dluzszej n ieobecnosci,ale naprawde nie mam czasu...czasami podczytuje co tam u was.Mala moja jest straszna maruda.Cale dnie i noce siedzi przy cycku i przy nim zasypia,a jak chce ja wlozyc o kolyski to budzi sie i placze i wszystko od nowa:/.Ostatnio spi mi od 10min-30min takze nie mam chwili na nic.W nocy tez za bardzo niechce spac.Jestem wykonczona,moja waga tak szybko poszla w dol,ze az boje sie,zeby za szybko nie chudnac,bo bede jak kosciotrup wygladac.Probowalam ja dokarmiac,ale niechce!Czasem herbatki z 20ml wypije,a tak to ciagle nA tym cycku.Nie pamietam kiedy w domu sprzatalam,mam tyle zaleglosci.Czasem bywa naprawde ciezko,denerwuje sie jak niechce mi w ogole spac:zawstydzona/y:.W tamtym tygodniu poszlam do szkoly jezykowej na 3 godziny a Wojtek zostal z mala.Z godzine spala,zjadla,a pozniej ciagle ryczala,az nie przyszlam i nie dostala cycka.Boje sie,ze strasznie sie przyzwyczaila do cyca I bede miec problem.Ciesze sie,ze je bo ladnie przybiera na wadze,ma juz 3,5kg:-p.Smoka tez nie lubi.Trzymajcie sie dziewczynki,jak bede miala tylko chwile to bede do was wpadac!!!:rofl2:

reklama
I ja się witam, bo jakoś nie miałam czasu dziś pisać. Najpierw rano dziadkowie wpadli z wizytą, potem była prababcia :-)

Marika cały dzień dziś śpi, tzn je i śpi po 3-4h, ale w nocy dała nam popalić - darła się wniebogłosy, chyba brzuszek dokuczał. Teraz mam chwilę spokoju, a M. poszedł po zakupy.

Czy Wasze maluchy też śpią najchętniej na brzuszku? Bo moja w takiej pozycji zawsze łapie najdłuższe 3-5h drzemki.

Do góry