reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2008

Asia masz racje;-)
Minisia bedzie dobrze, na nauke przyjdzie czas, trzeba sie troche oswoic z jezykiem i bedzie dobrze:tak:Ja wyjezdzajac uczylam sie 5 lat jezyka a tu w 3 lata nauczylam sie 10 razy wiecej.Po 2 latach jest juz naprawde dobrze:tak:
A z ta praca to Cie rozumiem, ja wrocilam po macierzynskim bo chce byc wsrod ludzi i miec swoje pieniadze(wiesz co mam na mysli, samodzielnie zarobione).Ja pracuje po 4 godziny i wystarczy:-)

Co do tego wczesnego puszczania w Anglii po porodzie to ja Wam powiem ze wedlug mnie to jest na +.Ja sie nie moglam doczekac kiedy wyjde i mimo ze to moje pierwsze dziecko mysle ze ta jedna pelna doba jest wystarczajaca.Przy drugim porodzie mozna wyjsc po 6 godzinach ale po pierwszym nigdy nie puszczaja tak szybko.

Ostatnia edycja:
reklama
Asia masz racje;-)
Minisia bedzie dobrze, na nauke przyjdzie czas, trzeba sie troche oswoic z jezykiem i bedzie dobrze:tak:Ja wyjezdzajac uczylam sie 5 lat jezyka a tu w 3 lata nauczylam sie 10 razy wiecej.Po 2 latach jest juz naprawde dobrze:tak:
A z ta praca to Cie rozumiem, ja wrocilam po macierzynskim bo chce byc wsrod ludzi i miec swoje pieniadze(wiesz co mam na mysli, samodzielnie zarobione).Ja pracuje po 4 godziny i wystarczy:-)

Co do tego wczesnego puszczania w Anglii po porodzie to ja Wam powiem ze wedlug mnie to jest na +.Ja sie nie moglam doczekac kiedy wyjde i mimo ze to moje pierwsze dziecko mysle ze ta jedna pelna doba jest wystarczajaca.Przy drugim porodzie mozna wyjsc po 6 godzinach ale po pierwszym nigdy nie puszczaja tak szybko.

No wlasnie pocieszam sie ze za jakis czas zalapie i zaczne rozmawiac bo ja nie z tych zebym ciagle milczala:-pnerwicy sie nabawie bo gdzie ide zawsze ktos cos zagada a ja yyyyyyy:-D:-Dwiec musze cos z tym zrobic ile mozna sie modlic zeby ktos mnie nie zaczepil:-p

U mnie się nigdy nie skończą porządki bo tylko ja sprzątam a reszta bałagani:sorry::sorry:

A ja własnie ogladam ME Rosja-Holandia i modle sie by ruskie przegrały!!!
JEEEEEESSSSSSSSSSSSSTTTTTTTTTT
teraz wszystko w rękach naszych

A najbardziej bałaganią te najmniejsze:-D
A widzę że meczyki oglądamy razem, też lubisz:tak:
Hej to Ulka obie mamy damy do komuni ??? ja ide moja na dniach zapisac do kosciola polskiego bo tu wyprawiamy komunie

Tak dzieci chodza do angielskiej szkoly i jak Wiki sobie swietnie radzi a nawet ma kolezanki chociaz nie wiem jak sie dogaduje tak Mateusz idzie ale jak na sciecie:-p:-p
No ja juz po pracy acha Dorota ja pracuje jako cleaner ;-)sprzatam dyskoteki, kino.

Nasza w irlandzkim kościele, i w szkole na lekcjach ich przygotowywują, już sporo modlitw umie:tak:
A dzieciom trzeba dać trochę czasu , napewno się "wmieszają" w rówieśników i będzie ok:tak:
A pracę fajną masz .... a drinka sobie czasem możesz zrobić??:-p

No wlasnie pocieszam sie ze za jakis czas zalapie i zaczne rozmawiac bo ja nie z tych zebym ciagle milczala:-pnerwicy sie nabawie bo gdzie ide zawsze ktos cos zagada a ja yyyyyyy:-D:-Dwiec musze cos z tym zrobic ile mozna sie modlic zeby ktos mnie nie zaczepil:-p

:-D:-D:-D
Nie wszystko od razu:-D:-D

Noi po meczu ufffff....... teraz po złoto, ale by było super!!!!!

właśnie miałam sprawdzać w necie czy Polki wygrały, ale Martynka już napisała, to super :-)
minisia dzielna dziewczyna z Wiki, podziwiam ją że tak świetnie sobie poradziła w szkole, mamusi cechy zresztą :tak: a Mati polubi pewnie jak język lepiej załapie i będzie się mógł dogadać z rówieśnikami
spadam do łózia, pa

czarna wysłałam ci adresik na priv

Byłam dzisiaj w pepco i kupiłam młodemu 2 pare spodni dresowych i dresik. Nocnik ładnie wychodzi, nawet sam potrafi zaprowadzić i pokazuje ze chce siąść :-). A u nas pada, pada, pada a ja zroiłam pranie i kisi się w domu. Zmiana planów, szukamy ekipy co nam położą regipsy, bo tak to do pażdzierniak się nie wyrobimy, bo co to jest 3 h dziennie
Do pazdziernika to napewno sie nie wyrobicie Bo juz 2 pazdziernik :-Dzart
A z tym nocnikiem to zazdroszcze Oliwke 2 dni temu posadzilam to mi sie rozplakala Zawsze jak ja tam posadze to mi placze I nasikala obok nocnika na podloge:cool2:
Witam się wieczorową porą!
Ja jak po ogień, bo ciężki dziś miałam dzień :no: Jak jutro znajdę chwilę to opiszę.
Przypomniało mi się, że rok temu za dwie godziny pojechałam na patologię z nadzieją, że góra na trzy dni, a zostałam dwa tygodnie :sorry: Jeszcze mam w telefonie smsy od Was :-)
Dobrej nocy!!!
No ja to pamietam Jak pisalas eski :tak:Fajnie ze masz jeszcze te eski w telefonie Fajna pamiatka
Dorka zeby miec lepsza prace musze znac jezyk a ja poki co rozumiem ale nie umiem odpowedziec wiec wybieram sie na kurs:cool:
Jednak mimo ze pracuje 3h 6dni w tygodniu mam lepiej pkacone niz w PL na miesiac:cool2::tak:a poza tym jak przekrocze dana ilosc godzin w pracy to nie dostane benefitow czyt zasilkow a tu majac 3 dzieci matki nie pracuja bo zyja wlsanie z benefitow:-ptylko wystarczy ze maz pracuje a ze ja lubie pracowac 3h stykna zawsze cos zarobie nie zaszkodze w benefitach i lepiej sie z tym czuje:-p
MINISIA MASZ RACJE po co przekraczac praca tak aby nie dostac tej dodatkowej kasy:tak:Ja slyszalama ze tam wlasnie z dziecmi to jest fajna kasa Tylko chodzilo mi ze znajac ciebie to te 3 godzinki to zaniedlugo ci nie wystarczy :-DJeszcze jak podszkolisz jezyk to wogole bedziesz tam smigac :tak:
:-D:-D:-D
W Polsce przezyc to dopiero sztuka:rofl2:a lenie jada do JU KEJ:-p
Dobra jestes;-)
Nie lenie tylko madrzy ludzie, trzeba sobie jakos w zyciu radzic:tak: Ja nie nadaje sie do zycia za granica, ale grunt ze Dominice sie tam uklada:tak:Obytakdalej, a praca jak praca zadna nie hanbi:tak:
Ja tez nie wiem czy nadawalabym sie do zycia za granica Chyba ze to tylko tutaj w polsce bedac nam sie tak wydfaje a tam byloby nam dobrze ;-)Ja mam brata w Angli i on nie mysli o powrocie Dobrze mu tam jest :tak:
Dokladnie Magda ja wyjechalam bo zaczynalo sie coraz ciezej robic i chce by dzieci mialy jak najlepsze zycie zobaczymy na ile nam sie to uda staram sie ze wszytskich sil razem z mezem:tak:

Aska nie bede nikogo przekonywac czy zemnie len czy nie :cool2:
POWODZENIA aby udalo wam sie tam tak jak chcecie
A swoja droga to mysleliscie juz nad tym JAK DLUGO CHCECIE TAM ZOSTAC?
właśnie miałam sprawdzać w necie czy Polki wygrały, ale Martynka już napisała, to super :-)
minisia dzielna dziewczyna z Wiki, podziwiam ją że tak świetnie sobie poradziła w szkole, mamusi cechy zresztą :tak: a Mati polubi pewnie jak język lepiej załapie i będzie się mógł dogadać z rówieśnikami
spadam do łózia, pa
Wlasnie ja tez podziwiam te dzieciaczki Wiki fajnie szybko sie zaaklimatyzowala A MATI moze jako chlopiec(nie urazajac chlopcow )potrzebuje moze troszke wiecej czasu :tak:

Ja po takiej sobie nocce Choc najgorsza nie byla Juz jestem przyszykowana do pracy Nawet sniadanie odziwo zjadlam :-DZaraz ide ubierac Oliwke i wybywamy :tak:
MILEGO DNIA

Dzien doberek:-)

No ja chwalipieta juz sie chwale ze facet dostal kredyt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem taka szczesliwa:tak: W przyszlym tygodniu ma przyjsc z rzeczoznawca a potem to juz 7 dni i kasa nasza...a mieszkanie ich;-)
To jeszcze jak sie chwale to juz do konca, to jest projekt "naszego" domu
Gotowy PROJEKT DOMU - AT KAMYCZEK - DOM.PL
Taki troche zwyczajny, ale wyglad to nie wszystko w srodku jest wszystko co na potrzeba a wycena tez nam odpowiada:tak:No i w glowie mam juz caly dom umeblowany, kolorki na scianach itd itp:-D

My za 2 godziny mykamy na szczepienie, mam nadzieje ze bedzie nasz lekarz, zeby znowu jakas baba problemow nie robila:eek: Wazylam wczoraj wieczorem mlodego na naszej wadze i wyszlo 10700, ale siedzial i troche mu nogi wystawaly, wiec licze na 11 kg, zobaczymy ile dzisiaj waga pokarze:tak:

Dorota mi nie chodzi o toczy bylo by tam latwiej czy nie, chodzi o to ze ja sie nie nadaje do takiego zycia na walizkach, dla mnie lodz to za daleko od rodziny:tak:
Poza tym pieniadze to nie wszystko, ja mam super rodzine i wiem ze moge na nich liczyc w kazdej sytuacji wiec nawet sobie wyobrazic nie moge ze moglabym mieszkac jeszcze dalej:rofl2: A samakiedys pisalas, ze twoj brat mial tam ciezko zenie mial gdzie mieszkac itd., bo do tego wszystkiego potrzeba jest tez odrobina szczescia:tak:;-)

Marma ja zauwazylam ze im wiecej Stas spi w dzie tym lepiej spi w nocy...jak spi 2 razy w ciagu dnia, to idzie o 21 spac i spi do 7.30, a jak spi raz dzienie i idzie spac o 19.30-20 to wstaje o 6....

No a ja meczow nie ogladam:-p:-p:-p:-p czekam tylko na wyniki, zawsze sie stresuje jak graja, i skacze po lozku jak ogladam, Jacek sie ze mnie smieje wiec, teraz wlanczam tylko koncowki zeby oblukac wynik;-)

Magda..jak już sie wybudujecie to sie wproadzę na pięterko;-)

Dominika napewno szybko załapie język bo będzie ją otaczał i nie będzie miała innego wyjścia:cool2: Za to dziecki jak szybko zaczną szwargotać;-)

A ja słomiana wdowa. Miałam miec jutro wolne ale szefowa prosiła zebym przyszła do pracy i weź tu odmów. Trochę mi to komplikuje życie ale .w sumie za tydzien roczek to się przyda wolna sobota;-)

reklama
Kaka zapraszam, z garazu beda 2 pokoiki zrobione to sie pomiescimy, zawsze sie ktos przyda do mycia okien i prasowania;-):cool2:

Mamy wychodzic za godzine a maly mi zasnal....:eek:

Do góry