reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

Ja chce cos slodkiego !!A nie moge!!
Poczekam do nastepnego mierzenia cukru ,a pozniej zjem czekolade.Oszukam lekarza -on mi spawdza nie tylko wpisy ,ale tez ten aparacik a on ma w pamieci ilestam wynikow.

reklama
justyś ja też się tego świństwa nabawiłam ale podczas porodu. Lekarz pozwolił mi tylko na maść homeopatyczną bo podobno przy karmieniu jeszcze większe ryzyko zażywania leków i stosowania mocnych maści niż podczas ciąży. W każdym razie przeszło w zasadzie samo bo ja byłam bardzo niekonsekwentna używaniu tego specyfiku. Spodziewam się teraz nawrotu i jakoś będę musiała z tym żyć przez jakiś czas.
Jako ciekawostkę opowiem historie mojej mamy. Tez ją ta przypadłość po moim porodzie dopadła i położna kazała jej kawałek świeżej gazety wsadzić sobie w 4 litery. Ze zdziwieniem i rozbawieniem jej zapytałam czy to zrobiła to stwierdziła, ze owszem i przeszło prawie od razu. Podobno świeży tusz miał w swoim składzie "coś" co powodowało zanik hemoroidów. :-) dobre nie?
Justyś trzymaj się dzielnie, jak mąż wróci i będzie przy Tobie to na pewno humor Ci się poprawi.

Herbatka odpoczywaj dużo i leż. Termin masz blisko wiec z górki.

monika podziwiam Cię, że jeszcze pracujesz. Oszczędzaj się kobieto przed kolejna ciężką pracą jaką jest macierzyństwo i opieka nad niemowlakiem.

rabbit zazdroszczę Ci, że już tak blisko, i że wiesz już kiedy nastąpi poród :)

Karolina ja mam ostatnio taki posmak słonego, że przez cały dzień jadłabym słodkie. Powiedz, że masz niskie żelazo i magnez i musisz jeść czekoladę!!!

Ostatnia edycja:
moje dziecko zwariowało :szok: wyczynia mi akrobacje jak u atram a nie robił tak, do tego biegunka nie ustąpiła i czuję się fatalnie.. idę spakować torbę do szpitala w razie w.

malemu jakis agresor sie wlaczyl , tak naparza , ze szok
dostalam w cos na dole takiego kuksanca , ze az lezka poleciala i cala podskoczylam na kanapie :szok:
czasami jak juz tyle h szaleje to mnie to meczy szczerze mowiac i chce zeby poszedl spac hehe

Mati ja tez mam pieprzyki i ciekawe czy maly bedzie mial ?? nie zawsze to jest dziedziczne , ja np odziedziczylam , a moje dwie siorki juz nie ... takze roznie bywa :)

Ale mówią, że podobno pierworodny syn podaje sie na matkę, pierworodna córka najcześciej na ojca :)
Zobaczymy :)

no moze cos w tym jest , bo ja pierwsza i caly ojciec jestem :)
dobrze , ze byl przystojny i nogi mial dlugie i ladne jak na faceta , bo innaczej to by byla lipa na maksa hehe

Jagmar wow jaki sposob :)

Witam wieczorową porą.
Humor - bez zmian:(

Asionek - mam nadzieje że to sam początek i da rade coś z tym dziadostwem zrobić, na razie jest to mała kuleczka, ale i tak czuje tam ... dyskomfort:( Nigdy nie miałam problemu z zaparciami nawet na samym początku, jem dużo nabiału, owoców i warzyw , załatwiam się codziennie nawet po żelazie. Nie wiem czemu mnie to dopadło ??:(

Herbatka- kochana zaciśnij pośladki słoneczko, jeszcze trochę:*

Rabbit- no to chyba pierwsza będziesz na mecie:) No chyba że będzie jakaś niespodzianka w między czasie :)
:**

jagmar- tusz z gazety powiadasz, zaczyna się mierzyć na kurier szczeciński :) Nie pewnie kiedyś były inne barwniki, jeżeli by zależało od tuszu to mam tu calutki do drukarki hahaaha myślisz że podziała ?? :) Żartuje :)

kasiadz- dziękuję słonko za rady, dziękuję Wam wszystkim :*

W piątek idę do gina więc mam nadzieje że coś zaradzi.

Justyś nie jestem pewna czy ja bym z takiej porady skorzystała. Pewnie bym babkę wyśmiała. Chociaż... w dzisiejszych czasach odwiedziłabym wujka google i zaczerpnęła niekoniecznie fachowych informacji. Może są jakieś domowe sposoby na hemoroidy :), może warto sprawdzić :-D

domowe sposoby to przemywanie naparem z kory dębu.. po porodzie sie robi nasiadówki

a ja mam nerwobóle w piersi i plecach. przychodzą i odchodzą.. hmm tak skurcze chyba nie wyglądaj :confused2:

Mój malutki tez dziś cuda wyczynia. Odwykłam od takiego bicia, bo ostatnimi czasy już sie tylko przeciągał. A dziś leżałam, mąż mnie gładził bo brzuchu, młody mi przywalił z taką siłę w jego ręke, że Robert aż podskoczył i przerażony pytał co sie stało :-D Mały praktycznie cały dzień sie wierci. Chyba zmiana pogody i odrobina chłodku mu służy:tak: A może wreszcie sie obrócił....?:confused:

Justys mi sie zrobil i tez zaparc nie mialam :/ pozniej tylko dbalam zeby nie bylo , bo to jeszcze gorzej , a jak peknie to wogle porazka ... nic nie robilam i sam sie wchlonal i mam nadzieje , ze juz nie wyjdzie , chociaz moze byc tak , ze w czasie porodu bedzie jeszcze gorzej :/ oby nie !!

Mój malutki tez dziś cuda wyczynia. Odwykłam od takiego bicia, bo ostatnimi czasy już sie tylko przeciągał. A dziś leżałam, mąż mnie gładził bo brzuchu, młody mi przywalił z taką siłę w jego ręke, że Robert aż podskoczył i przerażony pytał co sie stało :-D Mały praktycznie cały dzień sie wierci. Chyba zmiana pogody i odrobina chłodku mu służy:tak: A może wreszcie sie obrócił....?:confused:

no ja tez dwyklam , bo mj sie rusza duzo , ale kopac nie kopal mocno , no moze jak byl malutki , ale ja nie czulam tego za mocno
a dzisiaj sie wscieka caly dzien i boli :/ nie powiem zeby to mile bylo
juz malo miejsca biedak ma , a ruszac sie chce :)

reklama
no i jestem;) mala obrucona glowka w dol juz bardzo ladnie sie ulozyla i na usg wszystko ok Wiki byla ze mna na wizycie jaka zachwycona byla jak lekarka pokazywala jej siostrzyczke...
dostałam od mamy w prezencie ciśnieniomierz, który pokazuje też tętno i od dni mam ciagle 120, 110 a dzisiaj 101 tętno, gdzie norma to 70-80. Troche mnie to martwi, czy myślicie że to normalne?

wcześniej na pocz. ciązy miałam w normie i w szpitalu też....
nie martw sie to normalne twoje serduszko pracuje 50% wydajnie bo obsluguje nie tylko ciebie ale tez ladunek he he

Ja tez sie martwilam ze mam ciagle niskie, ale lekarz mi powiedzial,ze poki nie jest za wysokie, to wszystko ok. Grozne jest tylko wysokie cisnienie, niske nic nam nie szkodzi i jest zupelnie normalne, bo obniza nam je dodatkowy krwiobieg ktory nosimy w brzuszku :-)
mi niestety nie obniza od kad jestemw ciazy i w 1 ciazy tez tak mialam to mam nadcisnienie i jade na dopegyt ale to prawda ze lepiej nizsze niz za wysokie bo przy wysokim dzidzia dostaje mniej tlenu i rozwuj jest slabszy gin mowila ze czesto przy nadcisnieniu dzieci sie rodza z niska waga urodzeniowa

Czesc,

ja niewyspana, o 7 obudził mnie skurcz łydki a potem biegunka.. trzy razy lądowałam na kibelku i nawet przez chwilę mi sie chciało wymiotowac.. nie wiem z czego to, nie jadłam nic dziwnego.. takze samopoczucie pod psem :-( mały baardzo aktywny, ostatnio nie śpi..

Anulka spytaj lekarza bo tak jak dziewczyny mówią to może byc szyjka.
Nat powodzonka na wizycie
Ilona nic straconego, spróbujecie za miesiąc.. Pamiętacie ten polski film "Rozmowy nocą"? Tam dziewczyny poprosiła o coś co pomoże w poczęciu i lekarz jej zapisał na recepcie: "świece, wino, kolacja" Coś w tym jest.. przestań myśleć obłędnie o dzidzi a wtedy przyjdzie :tak: umnie tak było ;-)

dziwczyny od kilku dni czuję się jakbym jeździła za długo na rowerze, tak mnie krocze boli.. pewnie sie przygotowuje do porodu.. też tak macie?
mnie tez strasznie boli a jak posiedzedze dluzej i wstane to kroka nie moge zrobic trzeba przyjmowac wiecej magnezu jak bralam magnez dawke 400 na dzien to bylo ok teraz od 3 dni nie biore i znowu tak boli....

Hej dziewczyny.
Ja mam ostatnio doła jakiegoś, więc nie udzielam się za często.Wyskoczyły mi na ustach okropne zajady, pryszcze na całym czole, nie mogę spać, I jeszcze jakby było mało wczoraj mi się hemoroid pokazał , nigdy nie miałam nic w tym stylu, poprosiłam przyjaciółkę która ma tą dolegliwość żeby sprawdziła czy to napewno to i niestety , piecze, swędzi ... już przeryczałam cały ranek:( O ile pamiętam któraś z Was ma taką przyjemność?? Czy gin coś na to pomoże?? W środe wraca m i jak ja mam go przywitać z chorym dupskiem :(((
ja mam od soboty to paskodztwo przyjmuje czopki avenoc i dzis sie pytalam gin czy moge cos jeszcze brac bo to mi nie pomaga jest tylko gorzej i mowila ze mozna wszystko na ktorych napisane po konsultacji z lekarzem nie brac tylko takich co pisze ze sa przeciwskazania do ciazy wiec dokupilam ssobie masc fitoroid ale wiem ze lepsza jest prokto glywenol ale za to duzo drozsza ok 35zl aha i pocieszyla mnie gin ze juz do porodu bede sie z tym meczyc bomala sie tak ulozyla nisko ze jest dyuzy nacisk na moje flaczkii to przez to mi wyskoczylo a tez nigdy wczesniej tego niemialam nawet w 1 ciazy (a w 1 ciazy meczyly mnie straszne zaparcia a teraz nie)

Do góry