reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2011

reklama
Mati moj najlepiej beka jak go na brzuch poloze , chwile go w pionie trzymam , pozniej na brzuszek i beki leca jak stary hehe moze sprobuj ??

Milka no wczoraj to chyba byl miedzynarodowy dzien cyca hehe
moj tez niezle wsowal i co chwile wolal o jeszcze ... a pozniej malo mi piersi nie pekly w szwach tak naprodukowlo sie :)

Kasiadz nie tylko u ciebie bylo cyckowo :) dzieci maja gorsze dni i to nie jest twoja wina i tego , ze cos zle roisz !!! glowa do gory jeszcze nie raz bedzie mega kryzys i jakies lzy .. tak to juz jest :)
ja od kiedy na spokojnie podchodze do wszystkiego lepiej sie jakos czuje i maly tez spokojniejszy :) tlumacze sobie zawsze , ze on tez moze miec gorszy dzien , jemu jest ciezej niz mi , bo nie wie co sie dzieje i nie moze powiedziec i mi to pomaga i dodaje sil do walki :)

a u nas wczoraj po raz pierwszy dzien z placzem tj nie caly dzien ale najpierw bylo chlipanie po spacerze i drzemki polgodzinne,a wieczorem jak zwykle - oczy jak 5zl i oglada sobie wszystko, zmeczenie juz dawalo sie we znaki ale nie pojdzie spac do lozeczka bo placz, brzuszek go nie bolal , bo widze ,ze sobie spokojnie w miare lezy tylko placz chyba ze zmeczenia, utulilam go, pogadalam do niego i usnal, spal dobrze cala noc- tyle co na cyca i znow w kimono..

*tutaj na bole brzucha sa zywe kultury bakterii w kropelkach
*kapiel zalecana 2 razy w tyg i zadnych oliwek, balsamow, plynow do kapieli - tylko woda (sciera sie naturalna powolka ze skory)
*pupe myje pod kranem - woda (zadnych zaczerwien nie ma, na pampersy chyab troche nie poszedl - bylo troche jakby czerwono , przestalam uzywac - jest lepiej), chusteczek uzywam tylko w nocy jak na szybko przebieram pieluche - a moj zazwyczaj po kilku pociagnieciach z cyca robi kupsztala :-) czyli ZADNYCH KOSMETYKOW

co kraj to obyczaj, co nie?

byl maly mroz w nocy a teraz slonce, bedzie piekny spacer dzis :-)

u nas wczoraj tez taki sobie dzien , za to jak padl ok 18 to ledwo wstal na cyca ok 22 :)
co do kapieli ja sobie nie wyobrazam myc tylko 2 razy w ciagu tyg. ... moj zaleje sie mlekiem , obkupka , obsiucia , jak steka to sie niezle poci i cala glowka mokra i az slony jest :) no i od tego wszystkiego zapachy nie sa fajne po calym dniu , takze kapiel codziennie , albo max co 2 dzien :)
ja sama bym sie sama woda nie umyla , bo jakos tak nie swierzo pozniej bez zelu , wiec malego tez myje w Mustela i ma sliczna skorke :)
fajnie , ze slonko macie :) spacerek bedzie udany :)
ja dzisiaj lenia mam i siedze w domu , posprzatalam juz chalupe , maz wroci ogarne siebie i jakis obiad machne :)

hejka laski:)
ale mam kochane dziecko!! nakarmilam ja wczoraj o 23 i od razu zasnela.... obudzila sie dopiero o 5.30!!! szok!! ale jak juz wstala to zjadla az 2 cyce na raz chyba nadrabiala to co w nocy opuscila hi hi ale wkoncu sie wyspalam chociaz troche:-D

moj od 2 dni nie wstaje na karmienie o 2 :) teraz je ok 24 i pozniej ok 4.30 :) i tez sie ciesze , bo troche dluzsza przerwa na spanie :) oby tak juz zostalo !! :) i u ciebie tez

Ostatnia edycja:
kasiadz ja wczoraj w nocy mialam podobne mysli... w duzej mierze ze zmeczenia, mala nie spala do 2 w nocy, za kazdym razem jak ja juz prawie ululalam do snu i polozylam na nszym lozku oczy jak 5 zeta i w ryk :( w koncy o 2 padla i przespala 4 godziny (to jej rekord!) potem jedzenie i znowu 4 godziny. Musze sie chyba przyzwyczaic do spanie wiecej w dzien bo wczoraj w nocy to padalam na ryjek, mialam wrazenie ze niedlugo to juz jej placz nie bedzie mi przeszkadzal w zasnieciu...

Ja dalaj lecze brodawki... mam juz powoli dosyc... czy mi sie w ogole uda karmic bez bolu? :(

witam,\
u mnie wczoraj załamka, mała cały czas marudziła i nie chciała spać tylko cyca co chwilę. cycki mnie bolą jak na początku karmienia:( a młoda od 19 do 24 nie spała:szok: masakra jakaś, aż mi się ryczeć chciało i do tego ona co chwilę plakała a ja nie wiedziałam o co jej chodzi. już zaczęłam się zastanawiać czy ja się nadaje do bycia matką bo przecież sobie nie radzę

też tak mam wczoraj no ryłam bo nie wiedziałam jak małej pomóc z tymi bąkami męczy sie zanim jakiegoś puści i dałam jej herbatkę rumiankową i nic :-(

Dzis za to podałam jej bobotic bo znów stekała usnąc od bąków nie mogła i sluchajcie potem dałam cyca i potem oczywiscie odbicie i nie dość że ulała połowę to jeszcze troche krwi było w pokarmie ze śluzem może ten bobotic podraznia jej żołądek :confused: jezu nie wiem już :unsure:

kasiadz ja wczoraj w nocy mialam podobne mysli... w duzej mierze ze zmeczenia, mala nie spala do 2 w nocy, za kazdym razem jak ja juz prawie ululalam do snu i polozylam na nszym lozku oczy jak 5 zeta i w ryk :( w koncy o 2 padla i przespala 4 godziny (to jej rekord!) potem jedzenie i znowu 4 godziny. Musze sie chyba przyzwyczaic do spanie wiecej w dzien bo wczoraj w nocy to padalam na ryjek, mialam wrazenie ze niedlugo to juz jej placz nie bedzie mi przeszkadzal w zasnieciu...

Ja dalaj lecze brodawki... mam juz powoli dosyc... czy mi sie w ogole uda karmic bez bolu? :(

ja miałąm tak ze starsza...
przestałam karmic bo mleka w ciul,ale brodawek nie mogłam wyleczyć...gryzła mnie i gryzła,a kazde karmienie to ból i cierpienie...no i mój płacz...
jakby mi kto suty wrzątkiem polewał...

druga za to pieknie ssie...brodawki bolały mnie tylko na druga dobe w szpitalu,do tej pory nie boli nic,czuje nieraz jak mocno zaciąga takie mrowienie w piersi...

cytrynka,ja starsza przestałam karmic po miesiacu:(

marti,a kładziesz ją na brzuszku?

agadaria- staram sie ale sie wkurza mocno i nie wiem jak długo powinna leżeć :confused: bo zazwyczaj kładę i po 5 minutach wrzask

to kładź jak najczęściej!moja tez chwile polezy,główeczke podnosi,a potem się wkurza...
mama mi kazała kłaść i starszą i tą jak najczęsciej na brzuszku...
ponoć dzieci mają potym mniejsze kolki(lub wcale) i lepiej pierdzoszki wychodzą...
tylko trzeba to robić systematycznie,choc kilka minut dziennie:)

Dziewczyny u mnie wczoraj też masakra taka że żaaaaaaaaaal.... Mały nie spał. Po prostu. Rzucił spanie. Cały dzień, jak udało sie go uspać na rękach, wystarczyło go położyć i krzyk. Poza tym kolki nieziemskie, tyle wrzasku, tyle krzyku a ja bezradna :( Na szczeście zasnął o 11 i spał 5 GODZIN!!! Jak sie obudziłam i spojrzałam na zegar to myślałam że mam halucynacje :-)

Dziś mieliśmy wizyte u pediatry. Mały przybrał 850 g w trzy tygodnie :) Niestety mam pleśniawkę więc nystatynka w ruch. Lekarz macał Mareczka po brzuchu i mówi mi " On ma kolki!" ja mu na to "wow". Kolejne wspaniałe odkrycie naszego fenomenalnego pediatry z przychodni :-D Dostaliśmy espumisan 3 x 10 kropelek przed karmieniem .

Marti mój Maro też nie znosi leżeć na brzuchu. jemu wystarczy 10 sekund, pokiwa głową jak piesek samochodowy i ogień! Wrzask, krzyk i awantura.

Mój synek dziś pierwszy raz wyszczerzył dziąsła do mamy :-D:-D:-D Już myślałam, że bedze sie tylko krzywił a tu taka niespodzianka :-)

ja mam dosc :(
w nocy maly budzil sie chyba co 15 min, a tak kwekal wlasciwie caly czas i spal niespokojnie.
Nie chcial jesc, zamiast ok 100 ml zjadal tylko 30 ml.
Prezyl sie co chwile i co jakis czas odchodzily baki, ale widac bylo ze z trudem. Jak sie wybudzal, usypianie ponowne trwalo godzine :(
Podaje Sab simplex i mam jeszcze infacol. Na noc maly dostaje czopek Viburcolu. Wiec juz nie rozumiem:-(
Nic nie dziala???:confused:
Dzis od rana znow placzliwy, wiec caly czas na rekach. Zasnal teraz ze zmeczenia, ale chodzi okap, bo to go uspypia. Jak wylacze, pewnie sie obudzi.
zalamka :-:)-:)-(

reklama
Do góry