reklama

Październik 2011

Cytrusy? zakazane?? tu nawet mi kazali jeść cytrusy, w szpitalu już dostałam sok pomarańczowy i małej nic nie było. Prawdę mówiąc to jem wszystko...raz się zapomniałam i obrzarłam się pieczarkami ale małej nie zaszkodziły, wczoraj pierogów z kapuchą spróbowałam i obserwuję, ale póki co jest ok, zobaczymy...
Moim zdaniem to zależy wszystko od dziecka, jednym to zaszkodzi innym nie.

reklama
z cytrusami to w sumie prawda, przy Milenie jak zjadłam pomarańczkę to ulewała pół dnia, teraz na razie nie próbuję jakoś zresztą smaka nie ma ;-) no ale plasterek cytryny do herbaty pewnie nie zaszkodzi ;-)

hej
Ja dzisiaj byłam u fryzjera i wreszcie nie mam fryzury jak bitels :), w czwartek nawet paznokcie udało mi się pomalować :tak:. Teraz zabrałam się za prasowanie, chyba z 2 godziny spędziłam przy desce. Jeszcze ktoś pomyśli, że lubię to zajęcie.
Od 3 dni kładę małą do spania w dzień na brzuszku i śpi jak suseł. Pół dnia dzisiaj przespała. Zaraz przyjdzie kolejna pora karmienia i pewnie spokój się skończy i do 22 będzie aktywna.
Wczoraj najadłam się tortów i (odpukać) żadnych wzdęć i bólu brzuszka nie ma za to wysypka pojawiła się na policzkach i ulewa na potęgę. Muszę wykluczyć z diety parę rzeczy a w szczególności torty.

Macie tak, że jak pomyślicie o karmieniu to mleko wam wycieka. Wystarczy, że spojrzę na zegarek i stwierdzę, że mała długo śpi a cycki już uruchamiają produkcję. Tak samo jak się budzi i zaczyna stękać to od razu czuję mrowienie.
Mileczka na gardło najlepsze są przy karmieniu piersią leki działające miejscowo (np. tantum verde) i płukanie wodą z solą i wodą zmieszaną z wodą utlenioną.

no wlasnie tmumaczylam wczorajwikize teraz nie moze do Emilki za blisko podchodzic i tak sie nachylac do niej ale Wiki jest tak bardzo za mala ze z trudem jej przychodzi to trzymanie sie na dystans:) ale Wiki juz nie ma goraczki przeszlo po nocy i wydaje mi sie a nawet juz jestem pewna ze to astma wraca....:-( w zeszlym roku i 2 lata temu na zime tez sie ujawnila i wlasnie w taki sam sposob ze na noc goraczka rano juz ok ale za to pierwsze 2 godz po przebudzeniu duszacy kaszel.... jestem zla bo do 2 grudnia nie moge jej podawac zadnych lekow na astme bo bedzie miala testy.... nie wiem jak przetrwamy bez lekow do tego czasu:-(
Nawet wziewów nie wolno brać ? One przecież działają miejscowo. Współczuję Wiki bo sama mam astmę i się z nią męczę w sezonie alergicznym ale z czasem można się przyzwyczaić i nawet o niej zapomnieć. Teraz mam względny spokój za to męczę się latem.

Az nie moge uwiezyc ze mam chwile czasu zeby tu wejsc :-)

Wczoraj w nocy spalam cale 2,5 godziny bo jak tylko Aneczke kladlam to ja brzuszek budzil, odbijanie albo wiaterki... na moim brzuchu sie od nich az tak nie budzi... wiec ona przysypiala na mnie, a ja o 6 rano juz nawet nie potrafilam isc po lini prostej ze zmeczenia. Udalo mi sie przysnac na 2 godzinki w dzien i zobaczymy co to dzis w nocy bedzie :baffled: a maz dopiero jutro rano z pracy wraca... Juz niedlugo bede miec halucynacje z niewyspania :-D

Czytam was regularnie z telefonu i lacze sie w bolu z wszystkimi z brzuszkowymi problemami :(
Ja nadal zwalczam grzybice i lecze poranione sutki... daje sobie z tym czas do 8 tyg jak sie nie uda to chyba przejdziemy na butle... nie chce tego robic ale dlugo juz tak nie pociagne karmiac w bolu :( a mala uwielbia ssac z piersi i takie usmiechy strzela jak je ze umieram ze smiechu :-D

Mam nadzieje ze za kilka tygodni uda mi sie wiecej udzielac na forum :)

kiwi gratulacje!!!! i trzymaj sie! pierwsze tygodnie sa najtrudniejsze!

Jagmar - zazdroszczę wizyty u fryzjera :tak: ja mam fryzurę z cyklu "idź stąd" :eek: u mnie to samo po zakazanym żarciu młoda ulewa :tak:

cytryna - powodzenia w cycoleniu, może wreszcie wszystko Ci się wygoi :tak:

Nat - trochę dziwnie z odstawieniem tych leków, ja byłam z Mileną w szpitalu na alergologii i przed przyjęciem z leków trzeba było zrezygnować 7 dni przed :confused: a np. Singular 4 można było odstawić 3 dni przed przyjęciem :tak: powodzenia, życzę bo wiem jakie to meczące...

Hejjj mamusie:-) a ja mam takie pytanie bo z tego co się orientuje można dostać 2 tys. becikowego a ja w sprawie tego pierwszego tys. co się należy każdemu czy potrzebny jest pesel ? Czy wystarczy zaświadczenie o urodzeniu dziecka ? Bo wiem ,że do tego dodatkowego becikowego to napewno pesel a jak z tym pierwszym...? :rofl2:

Hejjj mamusie:-) a ja mam takie pytanie bo z tego co się orientuje można dostać 2 tys. becikowego a ja w sprawie tego pierwszego tys. co się należy każdemu czy potrzebny jest pesel ? Czy wystarczy zaświadczenie o urodzeniu dziecka ? Bo wiem ,że do tego dodatkowego becikowego to napewno pesel a jak z tym pierwszym...? :rofl2:

i jedno i drugie i pesel i zaswiadczenie od lekarza :tak:

reklama
Dziewczynki obudziłam się ze strasznym bólem gardła. Macie jakieś domowe sposoby na to...? Nie chce sie doprawić, małego zarazić albo musieć odstawić go od cyca:-(

Ty musisz karmić bo dzięki temu dzidzia dostaje przeciwciała,
jest nie wiele chorób przy których nie wolno karmić piersią ...
współczuję Ci tego co przechodzisz z Młodym ...
a Siosta daleko mieszka??? może by tak dała radę na godzine dziennie zająć się
Małym tak co Ty se chwile odpoczniesz ...

monysia- kurde a po jakim czasie te bóle sie nasiły nie wiem czy u małej sie nie nasiliły własnie od rana na rekach co połoze budzi sie z rykiemmmmmmmm:wściekła/y: chodzi mi o debridat podaje jej syrop własnie dopiero 2 dzień

nie pamiętam bo to było dawno ale chyba dość szybko bo wiem że się wkurzałam że całą butelke syropu muszę wyrzucić
i znowu coś nowego próbować ... bo my wiele rzeczy testowaliśmy ...

z cytrusami to w sumie prawda, przy Milenie jak zjadłam pomarańczkę to ulewała pół dnia, teraz na razie nie próbuję jakoś zresztą smaka nie ma ;-) no ale plasterek cytryny do herbaty pewnie nie zaszkodzi ;-)

dokładnie, ja zjadłam 2 plasterki mandarynki i była cała obsypana
ale teraz odrobina cytryny do herbaty nie szkodzi nam ...

Macie tak, że jak pomyślicie o karmieniu to mleko wam wycieka. Wystarczy, że spojrzę na zegarek i stwierdzę, że mała długo śpi a cycki już uruchamiają produkcję. Tak samo jak się budzi i zaczyna stękać to od razu czuję mrowienie.

oj tak :tak: mi dziś się lało nim ze spaceru wróciłam bo byłam prawie 2h
a Ona tak wcina, co 1.5-2h

kobitki widziałyście to ???
https://www.babyboom.pl/forum/pozeg...-mamusia-wrzesniowa-2008-a-55014/index20.html

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry