reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

Monika ja myślę że to sprawa indywidualna każdego berbecia :) Jak wiadomo niektóre już nawet z ząbkiem się rodzą :-D Ale większość tak jak mówisz koło pół roczku. No i lepiej ząbkować po tych 6 miechach bo przynajmniej chociaż głupi gryzak dziecko potrafi trzymać ;]

reklama
Cześć kobietki!

Mariolciaaa przerąbana sytuacja... U mnie też alkoholu nie bedzie. My powiedzieliśmy że nic nie stawiamy. jak ktoś chce to niech sobie stawia, ale naszym zdaniem to nie jest "osiemnastka" żeby chlać na umór. Goście mogą być rozczarowani, ale bedą musieli się zadowolić winkiem do obiadu. Rozumiem jak musiało Ci być przykro... Nie wiem w ogóle jak teściowa może się tak wpie***lać. Wasze dziecko, wasze chrzciny... A z tym wyskoczeniem na Was to już jakaś paranoja... Głowa do góry kochana! Nie daj się przegadać i zgnębić, niech wiedzą że to Ty masz najważniejsze zdanie w decydowaniu o swoim dziecku :*

Asionek, kasiadz Wy to jesteście ambitne... Ja się jeszcze dobrze po jednym otrząsnąć nie moge:-D

Elifit czekamy na efekty produkcji :D Dużo cierpliwości mamuśka i mało bolesnego ząbkowania :-)

Myślicie, ze dziecko może gorzej spać przez ząbkowanie?... Ale tak poważnie? Mój fajnie mi spał do 3-4 nad ranem... A od dwóch tygodni 23.30-1.30 i pospane... Krzyk, noszenie, festyn po prostu. No i pobudki co godzinke...

A wczoraj cały dzień jadłam! Dosłownie! A co mi tam :D Nie śpie to sie chociaż najem :-D

Mamy trzy miesiące:surprised::surprised::surprised:!:-D
Hejka!
Przy zębach niestety tak może być, my przez te jego ząbki to mamy urwanie głowy ,marudny jest niesamowicie ,płacze nawet przez sen, w dzień co chwilę się budzi, na noc chodzi później spać niż to bywało, ale pocieszam się tym ,że tylko jedna pobudka w nocy jest:tak::-D
Tu masz link poczytaj sobie;-)
Bolesne ząbkowanie | parenting.pl

Witam
Mileczka najlepszego dla Mareczka z okazji 3 miesięcy.
Wczoraj dostalismy legalne pozwolenie na wprowadzanie pomału jedzonka,wczoraj było troche soczku jabłko-mieta smakował że hoho,dziś troszke dyni z ziemniakami.

Ja mam jakis zakrecony tydzien - ciagle gdzies chodzimy... Zaraz\przychodzi tesciowa w odwiedziny, potem mamy szczepienie...

Caly was was czytam - z reguly z telefonu przy nocnych karmieniach :)

Mariolciaaa mam nadzieje ze uda wam sie wyprawic chrzciny tak jak chcecie! I mam podobna opinie jak mileczka co do alkoholu, w ogole nie rozumiem po co wodka na chrzcinach :baffled:
U nas i tak bedzie tylko 10 osob, nawet nie ustalamy menu w restauracji, tylko kazdy sobie cos z karty zamowi. Moja rodzina to i tak nie pije alkoholu (tata by sie pewnie piwa napil ale musi wszstkich wozic ;) ), a siostra meza i jej maz pewnie wypija lampke wina do obiadu i tyle...

Mileczka udalo ci sie cos pozmieniac ze stazem?

monika wspolczuje nocki

elifit u nas na kupe pomaga masowanie brzuszka (w odwrocona literke U, zaczynajac od lewj trony, potem mniejsze U i jeszcze mniejsze i tak kilka razy, potem rowerek nozkami a potem na brzuszek i masuje plecki).
Moja musi sobie kupe strzelic codziennie inaczej ja brzuszek boli, a norma to 2-3 kupy dziennie.

hejo
nie rozumiem ztymi zebami, mowi sie ,ze zeby jak dziecko ma pol roku, tzn ze "ida" juz od 3 miesiaca?? ja oczywiscie poszlam za tlumem i zaczelam malemu zagladac do paszczy, ale jest to nierealne i oczywiscie nic nie widze..czy ja wiem, wolalabym ,zeby nie zabkowal juz..

u nas psanie do du.py. zasnal o 21 a pobudka o 22, 1, 3, 5, 6, 7..kupa..o 10 MEGAKUPA i juz pobudka bo trzba bylo sie myc az po brode.. kurde budzil sie sliptajac to nie wiem czy jakies leki mial, bo tak sie wtulal a cyca to nie za bardzo ale chyba po to ,zeby sie uspokoic i ululac(smoczkiem nie moglam go zbyc i trzymaniem za reke, zreszta po 15 min to juz mi kregoslup wysiada od pochylania sie nad lozeczkiem).. czy moze brzuch bolal,ale nie jadlam nic nowego wczoraj... eh te dylematy

ja zauważyłam górkę na dziąsełku i stąd wiedziałam że to ząb poza tym jak mu dałam schłodzony gryzak to od razu koniec marudzenia a jak mu masowałam silikonową szczoteczką to mu się podobało :tak: ten ząb się może wyrżnąć jak będzie miał i pół roku, kto tam wie :confused: A te lęki mój miewa często, wtedy go miziam po głowie i mówię spokojnie a jak nie pomoże to obudzę albo sam się wybudzi z krzykiem :-( pewnie mu sie sni szczepienie albo brak cyca :)
cześć
U mnie też pobudki na karmienie nocne się zagęściły ale ja małą karmię jak przez sen i nawet nie wiem o której godzinie. Coś mi się świta, że z 2-3 razy w nocy jeść jej dawałam.
ja też nie pamiętam o której karmię w nocy, jak zombie hehe :)

u nas kupy nadal nie ma, dzień 5, ale nic się nie pręży więc czekamy spokojnie. Za to strasznie śmierdząco pierdzi, czy to możliwe że od braku kupy? Czy od jabłuszka?

Ostatnia edycja:
mileczka - no zeby gryzak umial trzymac..jak ma wkadam do reki to moze kilka sekund trzyma , a jak probuje wlozyc do buzi (przynajmniej by piastek nie obgryzal)to dwa razy mlasnie i wypluwa, bo to nie smoczek..
elifit
- A te lęki mój miewa często, wtedy go miziam po głowie i mówię spokojnie a jak nie pomoże to obudzę albo sam się wybudzi z krzykiem
unhappy.gif
pewnie mu sie sni szczepienie albo brak cyca :)
czasami pomoze smoczus i trzymanie za raczke (moj bardzo sie uspokaja) ale jak juz placze to tylko do cyca

jak Ty asionek spisz z malym na klacie? ja probowalam - owszem maluch spi spokojnie i zadowolony, mi jest wygodnie a co-ale ni -chu-chu nie zasne..a moze twoj sie budzi teraz regularnie nad ranem , bo wie ,ze go na klate wezmiesz?

hejo

ja zauważyłam górkę na dziąsełku i stąd wiedziałam że to ząb poza tym jak mu dałam schłodzony gryzak to od razu koniec marudzenia a jak mu masowałam silikonową szczoteczką to mu się podobało :tak: ten ząb się może wyrżnąć jak będzie miał i pół roku, kto tam wie :confused: A te lęki mój miewa często, wtedy go miziam po głowie i mówię spokojnie a jak nie pomoże to obudzę albo sam się wybudzi z krzykiem :-( pewnie mu sie sni szczepienie albo brak cyca :)

ja też nie pamiętam o której karmię w nocy, jak zombie hehe :)

u nas kupy nadal nie ma, dzień 5, ale nic się nie pręży więc czekamy spokojnie. Za to strasznie śmierdząco pierdzi, czy to możliwe że od braku kupy? Czy od jabłuszka?

Może tak być po jabłuszku ,my niestety na razie z jabłuszka zrezygnowaliśmy, po soczku było wszystko dobrze, ale po jabłku już niestety nie, nie mógł się załatwić, potrzebny był czopek, a jak już w końcu zrobił to kupka była gęsta i baaardzo zielona, także u nas jabłuszka na razie niet:no:

reklama
u nas zauważyłam że jak są problemy z kupcią to bardzo pomaga jak położę Antosię na brzuszku na moich kolanach, jedno kolano wyżej, drugie niżej i przy okazji główkę ćwiczymy a z dupci leci kupcia lub pierdzioszki:) widziałam ten sposób na filmie Pawła zawitkowskiego

Do góry