reklama

Październik 2011

Ja moja po masazyku brzuszka tak klade i masuje plecki :)

My po 2 szczepieniu 5w1 i meningokoki. Ania jest bardzo dzielna przy zastrzykach, znowu w ogole nie plakala, przy drugim zastrzyku tylko podskoczyla. Pielegniarka sie dziwila bo twierdzi ze jeden z zastrzykow jest bolesny i prawie wszystkie dzieci choc troche placza. Teraz sobie spi i mam nadzieje ze bedzie ok :)

reklama
elifit- a jak kolki i gazy w nocy? ty mi chyba polecałaś windi chyba dobrze kojarzę ;-)
ewa chyba polecała, mój gazy ma, kolek nie ma, brzuszek go nie boli tylko kupa nie leci
Może tak być po jabłuszku ,my niestety na razie z jabłuszka zrezygnowaliśmy, po soczku było wszystko dobrze, ale po jabłku już niestety nie, nie mógł się załatwić, potrzebny był czopek, a jak już w końcu zrobił to kupka była gęsta i baaardzo zielona, także u nas jabłuszka na razie niet:no:
kurcze a ile nie robił kpki, męczyły go gazy? Bo mojego nic nie męczy, jest pogodny jak był.

Hej dziewuszki
U Nas dzień fajny, dzidzia się śmieje i gada cały czas:-D Tak się z niego brechtam że szok:-DRozśmieszyłam go nawet tak aż się zanosił ze śmiechu hahaha super uczucie :tak:

Nocka gorsza budził się praktycznie co godzine i o 3ciej wylądował u mnie w wyrze :wściekła/y: Boże jestem cienka na maxa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Trudno poczekam na męża i może coś zadziałamy, sama nie dam rady, sen jest silniejszy:szok:
Antek budzi się w nocy w tych samych godzinach i dziś jak wstał o 23.30 to zjadł zaledwie 70ml, wydaję mi się że on ma tak ustawiony zegar biologiczny i dlatego się budzi nie z głodu, jak myślicie???

A ja jak mały sam nie robi kupy to biorę go tak na brzuch w pionie i klepie go po tyłeczku , chwila moment i kupa jak złoto:-)

Coś miałam jeszcze napisać i zapomniałam ..... aaaaaa już wiem plamy z marchewki sprawdzony sposób na już potrzebuje!!!!!!!

Hej dziewuszki
U Nas dzień fajny, dzidzia się śmieje i gada cały czas:-D Tak się z niego brechtam że szok:-DRozśmieszyłam go nawet tak aż się zanosił ze śmiechu hahaha super uczucie :tak:

Nocka gorsza budził się praktycznie co godzine i o 3ciej wylądował u mnie w wyrze :wściekła/y: Boże jestem cienka na maxa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Trudno poczekam na męża i może coś zadziałamy, sama nie dam rady, sen jest silniejszy:szok:
Antek budzi się w nocy w tych samych godzinach i dziś jak wstał o 23.30 to zjadł zaledwie 70ml, wydaję mi się że on ma tak ustawiony zegar biologiczny i dlatego się budzi nie z głodu, jak myślicie???

A ja jak mały sam nie robi kupy to biorę go tak na brzuch w pionie i klepie go po tyłeczku , chwila moment i kupa jak złoto:-)

Coś miałam jeszcze napisać i zapomniałam ..... aaaaaa już wiem plamy z marchewki sprawdzony sposób na już potrzebuje!!!!!!!

Ja zawsze polewam vanishem ,potem do dość cieplej (NAWET GORĄCEJ, ALE NIE WRZĄTKU)wody sypię proszek, jeszcze vanish i zostawiam na całą noc;-) Nawet z jabłka zeszło:-D Oczywiście potem jeszcze to wrzucam do pralki i normalnie piorę z resztą ciuszków, ale w normalnym proszku vizir;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny, muszę stwierdzić że stanowczo nie zazdroszczę tym które mając małe dziecko kontynuują studia. Ja składam podanie o prace i mam kilka ustaw do przeczytania i czas na to mam tylko wieczorem, a wtedy to jestem tak padnięta że jak zaczynam czytać to wszystko mi się zlewa i odpływam. I tak 3 dni czytałam 25 stron ustawy, a mam jeszcze kilka innych rzeczy do przeczytania, nie wiem jak ja to zrobię

Marysia robi co najmniej 4-5 kup dziennie i jak czytam, że Wasze dzieci robią rzadziej niż raz dziennie to wydaje mi się to dziwne :).
Justyś
czemu Ty się tak wzbraniasz przed spaniem z małym? To nie jest nic złego a za to jaka wygoda. Zresztą sama o tym wiesz. Mi rodzinka wbijała do głowy, że nie mam dziecka przyzwyczajać do spania w naszym łóżku. Na początku też się przed tym wzbraniałam a w końcu stwierdziłam, co tam najwyżej później będę się męczyć. Przyjdzie czas na samodzielne spanie to go oduczysz. Do tego czasu dziecko będzie rzadziej zgłaszać się w nocy po mleczko i nauka będzie łatwiejsza a Ty nie będziesz robiła sobie wyrzutów. Chyba większość z nas jest cienkich na maksa bo zmęczenie bierze górę i dzieciaczki budzą się obok nas.

My mamy podział ról ja zajmuję się w nocy Marysią z racji posiadania cycka a M Zosią (jak się czasem obudzi na karmienie). Więc chyba jestem wyrodna matką ;) bo ostatnio nawet nie rejestruję tego, że Zosia się budzi. Dopiero rano M mi mówi, że młoda znowu w nocy domagała się mleka. Całe szczęście, że słyszę jak Marysia się budzi :).

Uff, dopiero udało mi się małą uspać, nie chce ostatnio coś przy cycu zasypiać i musimy na rękach. O samodzielnym zasypianiu mogę narazie pomarzyć.
Justyś fajnie żę dzień spoko, a co do nocek to niemiej wyrzutów, że mały z Tobą śpi, Ty też musisz się wyspać.
Co do studiów to też podziwiam dziewczyny uczące się, oby tylko ten trud im się opłacał i przyniósł duże korzyści(mam namyśli dobrą i dobrze płatną prace), bo teraz jak się nie ma znajomości to i za studiami trudno.

No nie, właśnie się obudziła Majka, pospała może 15min, a jest już po północy, no mąż już ją kołysze, ale chyba będzie jeszcze cycowanie, ona nawet nie wygląda na spiącą! Spadam. Dobrej nocki kobitki.

reklama
zaproszenia?? idziemy balowac gdzies??:-D:-D

u nas zasypianie z rykiem od 20.30 do 23 trwalo, budzenie sie co 2-1,5 godz, uspokajanie nie pomoglo wiec do cyca, o 6 kupa i juz spi 4,5 godz od tego momentu..

dumanie nad kawa "co zjadlam", bo moze go cos tam meczylo? - takie hobby teraz mam

studiowanie wyglada tak ,ze powinnam miec 12 stron napisanych juz 2 tyg temu a mam 4 i stos ksiazek nieprzeczytanych..w dzien njie ma kiedy, wieczorem sie usypiamy, podem padam na ryjek i tak sie kreci dzien za dniem - czekam na lepsze dni, ze dziecko znow mi sie naprawi i bedzie luzu wiecej...ehh

a u nas juz zpol metra sniegu, znow bedzie wycwika z wozkiem i odgarnianie sniegu na poczatek z podworka..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry