reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

Jezu dziewczyny co za jazda:szok:
Dziecko mi sie całkiem zepsulo!!! Od 2 dni marudzenie polaczone z placzem wlasciwie caly dzien.
Wszystko łeeee:zawstydzona/y:Brakuje mi juz cierpliwosci.
U nas dzis -10 stopni, ale bylam na spacerze, bo przynajmniej slonko swiecilo. Teraz mlody CHYBA usnal w hustawce, wiec choc chwila dla siebie. Juz mi pomyslow brakuje jak go zajac, zeby nie plakal, eh:eek: Ale to chyba nie skok, bo jeszcze troche za wczesnie..nie wiem co jest.
Kasiadz, ja tez chce zeby moje dziecko tak spaloooooooooooo:tak: Zazdroszcze!
Gratulacja dla zabkowych mam:-) Ciekawe kiedy u nas sie zeby pokaza.

Kuba poki co spi w rozko-kocyku;-) Kladziemy kocyk i zapinamy tylko na rzepa rozek, ale robi sie ciasny, wiec trzeba bedzie nad czyms nowym pomyslec.
A co do usypiania to u nas jest kapiel, pod koniec przy ubieraniu zawsze bunt, pozniej lozko (jeszcze spi w lozku), butla, muzyczka i po jakis 20 min zasypia.

Laski, a macie chwile i ochote na seks z Waszymi facetami?
Ja na teges szmeges w ogole nie mam weny i czasu...To sie kiedys zmieni? Bo poki co moje zycie seksualne strasznie kuleje:-D

Nie mam jeszcze maty edukacyjnej, a jak pokazuje Kubie zabawke probuje wyciagac lapki, ale jeszcze nieporadnie. Wasze dzieciaki juz sie bawia na macie?

Jej cytryna, wspoczuje. Oby przeszlo malej szybko! Moze jak zacznie bardziej tresciwie jesc? Oby!

Ostatnia edycja:
reklama
Mialyscie kiedykolwiek chwile zalamania z waszymi dziecmi? Takie momenty kiedy brak snu, zmeczenie, brak czasu na cokolwiek i ryk dziecka powodowaly ze mialyscie dosc wszystkiego? Ja wlasnie dzis mam taki dzien i to nie pierwszy... Juz zdazylam sie wydrzec na to biedne dziecko, zostawic je zeby plakalo i wyszlam plakac i ja do drugiego pokoju.. Ja chyba w koncu sie zalamie na amen.. Nie mam juz mocy, jak dla mnie to chyba za wiele byc matka.. :no:

Mialyscie kiedykolwiek chwile zalamania z waszymi dziecmi? Takie momenty kiedy brak snu, zmeczenie, brak czasu na cokolwiek i ryk dziecka powodowaly ze mialyscie dosc wszystkiego? Ja wlasnie dzis mam taki dzien i to nie pierwszy... Juz zdazylam sie wydrzec na to biedne dziecko, zostawic je zeby plakalo i wyszlam plakac i ja do drugiego pokoju.. Ja chyba w koncu sie zalamie na amen.. Nie mam juz mocy, jak dla mnie to chyba za wiele byc matka.. :no:

Ivi, nie jestes sama:-D
Co prawda znacznie mniej mam takich chwil, ale jednak są. Mnie najbardziej meczy zamkniecie w domu i brak kontaktu ze swiatem. Do tego dodajmy sluchanie marudzenia i placzu dziecka przez pare godzin i deprecha gotowa:cool2:

Bisia25 moja mała śpi pod kołderką, najpierw nakrywam ją cienkim kocykiem pod paszki, a kołdrą tylko do pasa:) moje dziecko się coś zepsuło :( jak zawsze fajnie przesypiała całą noc tak wczoraj jak zasnęła o 20 to obudziła się o 24 potem o 4 i o 7 :( i nie spała do teraz aż w końcu mi zasnęła w dzień pierwszy raz nie na rękach, tylko że musiałam dać jej pieluszke zeby miala sie do czego poprzytulac :) ciekawe jak dlugo mi pospi :)

Ivi ja również miewałam takie chwile. Teraz jest już ich mniej ale przy pierwszym dziecku zdarzyło mi się nie raz płakać ze zmęczenia i znudzenia. Głowa do góry z czasem będzie lepiej :).

spoko ja mam tak samo myślę że to normalne i tak jak maggie mnie bardziej zabija ze nie mam do kogo gęby otworzyć :-(

siemanko,

oj zdazylo sie kilka razy ale teraz juz raczej nie, moje dziecko spi ladnie, je ladnie, w dzien trzeba mu poswiecic troche uwagi bo szybko sie nudzi.
Tylko te kupki... robi ich ciagle wiele praktycznie po kazdym posilku. czy to sie kiedys zmieni? No i nie lubi chyba mokrych pieluszek bo nie sika do nich tylko zawsze jak mu sciagne. a najgorsze w tym jest to ze jak nie zauwaze ze zrobil siku to wszystko splywa pod niego w momencie i caly do przebrania:no:

Jakie macie maty edukacyjne? jesteście z nich zadowolone? Możecie mi coś podpowiedzieć bo chcę małej jakąś kupić.

my mamy cos takiego:
http://www.amazon.co.uk/Galt-Soft-P...sr_1_21?s=baby&ie=UTF8&qid=1327683490&sr=1-21

juz od dzisiaj zaczelam malego w tym sadzac na pol lezaco. wczesniej kladlam go na literkach i rozkladalam mu stelaz nad glowa tak nisko i fajnie sie bawil tymi zabawkami, lapal w lapki obracal inne kopal nozkami itp. tylko ten stelaz jak jest przyczepiony do tego kola jest beznadziejny bo bardzo sie rozpada, zlozony jest z rurek ktore wypadaja. musimy poprosic tatusia coby nam powkrecal jakies wkrety zeby bylo stabilne.
Aleprzede wszystkim jest bardzo kolorowe i ma rozne ukryte gadzety,poprzyczepiane rozne materialy, piszczalki itp,

Cześć
My dzisiaj byliśmy ostatni raz bioderka zbadać i wszystko w porządku :).
No i dopadł mnie mój koszmar nocny. Włosy wypadają mi na potęgę. Codziennie rano po myciu i czesaniu w łazience leży pełno moich kłaków. Już się nawet zastanawiałam czy przypadkiem jakieś zwierzę długowłose nie zamieszkuje po kryjomu naszego mieszkania. No więc linia włosów przesunęła mi się o centymetr w tył i mam baaardzo wysokie czoło a coś czuję, że to nie koniec grrrgrgrgrgrrgrrr..........

mnie tez strasznie wlosy zaczely wypadac, nie dosc ze mam ich kilka na krzyz to jeszcze leca na potege wrrrr:no:

ja malego tez klade pod kolderka, jest dosyc dluga wiec na samym dole trzymamy ciezkie zabawki coby sie nie nakrywal nia za wysoko. Nawet sie jeszcze tak bardzo nie rozkopuje. mamy tez spiworek ale jeszcze nie spal w nim. pod glowke rozlozona ma pieluszke tertowa.

Ostatnia edycja:
reklama
ivi normalne, ja tak mam czesto...
dziewczyny moje dziecko marudzi całymi dniami!!! Non stop by spał, on był kiedyś taki grzeczny a teraz diabełek wcielony. Aż się boję co będzie potem, temperament ma złośnika :no:

ja mam matę tiny love zoo ale moja jest składak, mąż mi z hula-hopów zrobił pałąki a na drucikach wiszą maskotki ;) i jestem zadowolona

mój spi pod kołderka albo kocykiem. Rozkopuje sie czasem.

trojanka moj robił po kazdym karmieniu, potem codziennie a teraz ra na 2-3dni

Ostatnia edycja:
Do góry