reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2011

Ja dalaj lecze brodawki... mam juz powoli dosyc... czy mi sie w ogole uda karmic bez bolu? :(
ja tez tak mialam az raz mi wyssala kawalek sudka (oderwala kawalek) wtedy juz wogole bol straszny ze nawet stanika zaloxyc nie moglam i polozna poradzila mi abym kupila nakladki laktacyjne bo tak to nigdy nie wylecze a do tego mam plaskie brodawki i zle jej sie lapalo.... teraz juz od 2 tyg karmie w nakladkach i zero bolu a mala najedzona i zadowolona:)

reklama
boziu dziewczyny oby wtrwać te 3 mies i mam nadzieje ze chociaż te sprawy brzuszkowe przejdą :zawstydzona/y: a ja szukam pediatry na jutro jakiegoś bo musze pogadac o tej krwi ulanej :-(

moze to byla tylko jednarazowa akcja, ale skonsultuj koniecznie.
Aha, u nas tez doszly wlasnie ulewania od wczoraj w duzych ilosciach ;/

a co do tej ulanej krwi to masz poranione sutki? bo to moze byc twoja krew nie malej z zoladka... jesli masz poranione to na bank twoja krew ja tez tak mialam kilka razy:)

Hej mamuśki.Mała już kwęka, więc dużo sobie nie popisze, ale zdążyłam was nadrobić i widze że wszystkie mamy podobnie z tymi stękami, prężeniem, nie spaniem, musimy to jakoś dzielnie przeżyć zanim się to wszystko ustabilizuje. Nie raz jak mi tak ciężko i zaczynam łapać doła, to myśle o was i jakoś mi tak lżej, że nie jestem sama z takimi sprawami. My dalej walczymy z popuszczaniem kup naokrągło, ale pupa jakby trochę lepiej. Staram się dożo wietrzyć, zmieniliśmy pieluchy z dada na pampersy, bo lekarka stwierdziła, że dodatkowo jest zapalenie pieluszkowe. Teraz czekam az kropelki dikoflor zadziałają(podaje już 4 dzień) i wczoraj pierwszy raz się zdażyło, żę jak m przewijał w nocy to nic nie było, mam nadzieje że takie przypadki będą się powtarzały częściej. I jeszcze mam dołączyć smektę 2x po pół saszetki. I też kazała często kłaść na brzuszku bo jakiś wzdęty i duży ma, pozatym to dobre dla maluszka.
Dziewczyny a jakie wasze dzieci mają języczki, bo moja ma biały i myślałam że to od mleka, ale położna mówi że tak nie powinno być , ma być różowy, a lekarka mówi że to ją narazie nie martwi i bądz tu mądry.

jewcia33 moja ma biały i lekarka powiedziała, że to ok. Tez daje dicoflor z powodu popuszczania kupek i do tego były też ciągle zielone kupy rzadkie. Jest już duża poprawa, żadko popuszcza kupy i tylko czasami są zielone, no i nie robi tak często.

Ostatnia edycja:
Ja też myślałam że to ok biały nalot lekki a tu sie okazało że pleśniawka...

Dziewczyny przyszła mi chusta do noszenia i... JESTEM URATOWANA!!!:-D Mój krzykacz śpi na cycach zachwycony i uśmiecha sie pod nosem a ja mam wolne rączki :-)

oj widze, ze duzo z was ma taki problem jak ja
czyli kolki maluszkow
straszne to jest...
moj mlody potrafi lakac pol dnia i pol nocy
spimy po 3 godziny na dobe...
zal mi go przeokrutnie
meczy sie bidulek
teraz pijemy colief, troszke chyba pomogly, bo szybciej zasypia , nie musze nim tarmosic godzine
i baki puszcza prosciej,ale mimo wszytsko spina sie okropnie
jak spi to kwili przez sen ciagle
a ty czlowieku patrz jak dzieciatko cierpi
az sie serce kreje

dzisiaj mi klezanka napisala, ze mi kupi jutro i od razu wysle te niemieckie krople sab simplex, ze to podobno rewela jest, no zobaczymy...

kurcze widze sporo z nas sie meczy z kolkami :(
trzeba to przetrwac , ale serce sie kraja jak male tak sie meczy :(

u nas jakos lepiej , przeszly te okropne placze z poczatku !
dalej zdarza sie , ze sobie chwile poplacze , ale to krotko i zadko na szczescie , bardziej sie prezy i steka nawet przez sen ...
daje syropek w dzien , a na noc te sab simplex
i co najwazniejsze i najlepiej pomaga , cale dnie prawie spedza na brzuszku , spi w dzien tylko w takiej pozycji i dzieki temu gazy ladnie ida i to chyba ukrocilo kolki !!

też tak mam wczoraj no ryłam bo nie wiedziałam jak małej pomóc z tymi bąkami męczy sie zanim jakiegoś puści i dałam jej herbatkę rumiankową i nic :-(

Dzis za to podałam jej bobotic bo znów stekała usnąc od bąków nie mogła i sluchajcie potem dałam cyca i potem oczywiscie odbicie i nie dość że ulała połowę to jeszcze troche krwi było w pokarmie ze śluzem może ten bobotic podraznia jej żołądek :confused: jezu nie wiem już :unsure:

a na sutkach ranek nie masz ?? to moglo od tego byc

agadaria- staram sie ale sie wkurza mocno i nie wiem jak długo powinna leżeć :confused: bo zazwyczaj kładę i po 5 minutach wrzask

moj tez sie wkurzal , ale znalazlam sposob :)
kladz na sobie najpierw na pol plasko jak lezysz , pozniej na plasko juz ,na piersi glowka , i jak mala zasnie kladz ja tez na brzuszku , oczywiscie caly czas kontroluj czy nie przekrecila glowki na nosek ! jak bedzie tak spac to baki zobaczysz ida lepiej :) jak zaczyna kwilic moj przez sen i glowka machac to delikatnie go po dupce klepie i zasypia znowu i baki ida bez wybudzania sie calkiem
moj dzieki temu juz sam od jakiegos czasu ladnie glowke i wysoko trzyma w gorze , lapkami na wyproscie sie podpiera i lubi tak sobie lezec nie tylko jak spi :)

Dziewczyny u mnie wczoraj też masakra taka że żaaaaaaaaaal.... Mały nie spał. Po prostu. Rzucił spanie. Cały dzień, jak udało sie go uspać na rękach, wystarczyło go położyć i krzyk. Poza tym kolki nieziemskie, tyle wrzasku, tyle krzyku a ja bezradna :( Na szczeście zasnął o 11 i spał 5 GODZIN!!! Jak sie obudziłam i spojrzałam na zegar to myślałam że mam halucynacje :-)

Dziś mieliśmy wizyte u pediatry. Mały przybrał 850 g w trzy tygodnie :) Niestety mam pleśniawkę więc nystatynka w ruch. Lekarz macał Mareczka po brzuchu i mówi mi " On ma kolki!" ja mu na to "wow". Kolejne wspaniałe odkrycie naszego fenomenalnego pediatry z przychodni :-D Dostaliśmy espumisan 3 x 10 kropelek przed karmieniem .

Mój synek dziś pierwszy raz wyszczerzył dziąsła do mamy :-D:-D:-D Już myślałam, że bedze sie tylko krzywił a tu taka niespodzianka :-)

ehh te kolki :(
super , ze ladnie przybral na wadze :) no i gratki usmiechu pierwszego !!
co do brzucha napisalam Mati co u nas pomoglo zeby polubil lezenie , poprubuj w koncu sie uda :) tylko nie mozna rezygnowac od razu

Dziewczyny a jakie wasze dzieci mają języczki, bo moja ma biały i myślałam że to od mleka, ale położna mówi że tak nie powinno być , ma być różowy, a lekarka mówi że to ją narazie nie martwi i bądz tu mądry.

ciesze sie , ze juz lepiej jest :)
moj tez ma nalot po mleku normalne , pediatra mowila , ze jest ok ..

Dziewczyny przyszła mi chusta do noszenia i... JESTEM URATOWANA!!!:-D Mój krzykacz śpi na cycach zachwycony i uśmiecha sie pod nosem a ja mam wolne rączki :-)

hehe co za radosc nie ?? :))

reklama
HEjka mam pytanie do dziewczyn po SN i nacinaniu krocza. Ile sie wchłaniają czy tam rozpuszczają te szwy wewnętrze?? U mnie one są i są i wydaje mi sie ze zaczynaja brzdka pachnąc ;/ Nie wiem moze to moje przewrazliwienie ale wole sie zapytac bo juz sama nie wiem czy nie wybrac sie do gina przed koncem połogu...

Do góry