reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2011

a i spotkałam dziewczynę która oblała 20 raz, mówiła że od kilku lat jeździ samochodem bez prawka a zdaje bo chce sobie w końcu wyrobić ten papierek. Z tym że jak mówiła problem był w tym że jeździ samochorem z automatyczną skrzynią i przez to np często oblewała z ruszania pod górkę

ja się wkurzę i chyba też tak zacznę :-p
gorzej jak mnie złapią i M będzie miał problemy w pracy :-p

Witam sie po przerwie. Pomimo,ze nie pisze jestem na bierzaco,czytam codziennie. Nie wiem czy widzialyscie pojawil sie pazdziernik 2012,ale ten czas zapiernicza.

zapiernicza i to cholernie :szok:
dobrze że u Was wszystko ok ;-)

kasiadz ja też jestem ekonomiczna :-D

Karolcia ja na banji bym nie skoczyła :no:

Cytryna, Monika współczuję Wam dziewczyny ... mojej niestety też odwala :baffled:

Oglądałam wczoraj z M REC2 bo na N-ce do dzisiaj leci ... po pierwszej części miałam schizy
i dopiero teraz się odważyłam oglądnąć 2 część ... też miałam jazdy ale I była straszniejsza ...
sama se zapodałam nockę :happy2:

reklama
Hej
Jak nauczyc dziecko sikania i kupkania na nocnik. Wstyd mi za Zosię ma prawie 2 lata i nie chce korzystać z nocnika. Musiałam jej próbkę moczu pobrać do badania. Na noc założyłam jej taki śmieszny woreczek i jak poszłam jej go ściągnąć to była powódź w wyrku. Wszystko zasikane a worek pusty. Od 7:30 rano do 11 próbowałam ją do sikania nakłonić i oczywiście zrobiła jak jej pieluchę założyłam. Na szczęście miałam ostatni woreczek.

Kasia
ja też wczoraj winko wypiłam i po lampce miałam niezłą dyndę

Karolina też zdałam za pierwszym razem chyba z 10 lat temu ale nie jeżdżę autem bo się boję. Niedawno kupiliśmy nowe auto to już w ogóle nie wsiądę do niego za kierownicę bo ja zawsze coś zmajstruję, zarysuję albo obiję.

Hej
Jak nauczyc dziecko sikania i kupkania na nocnik. Wstyd mi za Zosię ma prawie 2 lata i nie chce korzystać z nocnika. Musiałam jej próbkę moczu pobrać do badania. Na noc założyłam jej taki śmieszny woreczek i jak poszłam jej go ściągnąć to była powódź w wyrku. Wszystko zasikane a worek pusty. Od 7:30 rano do 11 próbowałam ją do sikania nakłonić i oczywiście zrobiła jak jej pieluchę założyłam. Na szczęście miałam ostatni woreczek.

a rozumie już że akurat w tej chwili musi zrobić siku ??? tnz czy rozpoznaje te potrzeby ???
moja miała 1.5 roczku, wkładałam jej tetre w majteczki żeby czuła dyskomfort jak się posika,
potem chodziła w samych majtaskach jak nie miałam dywanów albo po dworze albo na działce ...
zaczęła sama wołać ... nic na siłę bo zbyt wczesna nauka nocnikowania może prowadzić do zaparć ...
właśnie teraz jest dobra pora na by rozpocząć, mówią że w wieku ok 2lat

monysia musiałam jej siuśki do pojemniczka nazbierać bo do alergologa potrzebne jest badanie moczu. Jak już na dobre się przeprowadzimy to też chcę tak zrobić, że ją w samych gatkach puszczę. U rodziców jest za chłodno bo duża chata i ciężko to ogrzać no i dywany... . Młoda dobrze wie, kiedy czas na kupę bo chowa się pod stołem w salonie albo w swoim namiocie i najlepsze, że każe mi iść do Marysi (buhahahaha) żebym jej nie przeszkadzała.

kasia skierowania na badania różnego typu dostaniesz jak zgłosisz takie zapotrzebowanie lekarzowi. Obserwując dziecko jesteś w stanie zauważyć, czy dobrze się rozwija. Natomiast przy bilansie 2 latka badają wzrok i postawę dziecka i jego rozwój i w razie wątpliwości kierują na konsultację. U mnie lekarka dała tylko skierowanie do poradni preluksacyjnej. Zosia teraz pójdzie do alergologa. wcześniej nie chciała nam dać skierowania bo takie mieli zalecenia, że dopiero po 2 roku dają, chyba że sytuacja jest krytyczna. Teraz mnie zdziwiła, bo stwierdziła, że jak Marysi wyjdzie skaza białkowa silna (mam wprowadzić masło do diety i obserwować) to da mi skierowanie, bo ona nie może recepty na mleko dla alergików wypisać.

No witam moje panie:-)

U Nas w porządku, przestałam zamęczać się tym faktem że śpię z małym i jakoś mi z tym dobrze, więc dzięki dziewczyny za podpowiedzi abym dała sobie spokój i po prostu kładła się z Antkiem do wyrka :tak:
A ja miałam wczoraj chrzciny tzn ja zostałam chrzestną to moja druga pannica:-D Szczerze mam nadzieje że trzeci raz mnie ten zaszczyt nie kopnie bo zbankrutuje:szok:
Ja zdałam prawko za 1wszym razem ale bardzo długo bałam się jechać na miasto, ale teraz to już mineło 6 lat :-D

karolina- ja Ciebie podziwiam, jesteś moim guru dajesz radę z dzieciakami. Powiem szczerze że jak mam chwilę załamania z małym to wtedy myśle sobie o Tobie jak świetnie dajesz sobie rade i odrazu mi lepiej;-)

Kasia- my już byliśmy u okulisty przed ukończonym 3 miesiącu, a ortopeda to teraz dopiero jak młodzież będzie siadała o ile się orientuję.

Hejka :-) U Rudson wszystko ok ostatnio gadalam z nia na fb. oducza malego cya bo w lutym do work wraca i ogolnie nie ma czasu na forum :-(
Cholera teraz u nas problem z kupa. Czy to mozliwe ze od rozszerzania diety ma takie zaparcia? Ja to panikara jestem wiec po 2 dniach dalam mu czopka i poszlo, ale od wczoraj od 15 znowu cisza...teraz dostaje jabluszko...

Moja mloda jak nie urok to sraczka :-(Skonczyl jej sie tradzik niemowlecy, od kilku dni ma na buzi czerwone szorstkie plamy.. Boje sie atopii, ale plamy tylko na skroniach i brwiach...Dzis troche jasniejsze, ale w srode pedze do dermatologa.. Jesuu czy to sie wszystko kiedys skonczy? Czy ktoras kiedykolwiek miala podobny problem?:szok:

reklama
Dlatego ja się tak z rozszerzaniem diety nie śpieszę. Poczekam jeszcze troszkę aż układ pokarmowy dojrzeje i nie będzie takich akcji z kupkaniem. W sumie to dlaczego podajecie dzieciom te kleiki to są przecież tylko zapychacze to nawet nie ma jakichś większych wartości odżywczych. Kleik to chyba przy biegunce się podaje i faktycznie może zatwardzenie powodować.

Do góry