reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2011

Cytryna nie możesz nawet karmić co pół godziny bo Dziecko dostaje samą laktozę i będzie je bolał brzuszek ...
moja zasypie koło 20 na drzemkę, potem koło 21 się budzi, zje, trochę pogada
i zasypia albo na kołderce ze mną (leżę obok i patrze na tv lub do niej rozmawiam)
albo na rękach jak ma gorszy dzień ...
potem budzi się na karmienie koło 23 ale przez sen i śpi do 2,3 ...
oczywiście taki ma system jak nic jej nie dolega

Ivi a jakie te specyfiki dostaliście ??? na receptę ???
bo moja też ma tak delikatną skórę . .. nawet maść od lekarza jej nie bardzo służy
a jak pytam w aptece o emolienty to to wszystko tak drogie za takie ilości że włosy stają dęba ...

reklama
hejo hej

mój mały wczoraj zasnął o 20.30 snem nocnym i o 9 dopiero się rozbudził :))) ostatnio coś dużo śpi, może tak zęby przesypia??

u nas -5, mąż zabrał małego na spacer :)

my z mężem się poznaliśmy jak mieliśmy 14-15 lat. Ja byłam na wagarach na meczu a on na tym meczu grał. Potem pisaliśmy, dzwoniliśmy, ja wyjechałam do UK, kontakt się urwał, przyjechałam kiedyś do PL i jak się zobaczyliśmy po raz drugi p 7 latach to się zakochaliśmy. Potem 2 lata zw na odległość bo musiałam skończyć studia i wróciłam dla niego. Ot tak w skrócie :-D

Ostatnia edycja:
hej :)

u nas chyba juz na stowe ida zeby ... kolejna noc do du... myslalam , ze to gazy czy co go budzi , ale jednak nie , rzuca glowka po lozeczku , cyca nie chce ( myslalam , ze glodny ) a on tylko lapie kreci glowka jak szlony i puszcza , wsadzilam mu palycha do buzi i masowalam dziaselka widac od razu , ze ulga ogromna i zasnal za chwile :) tylko , ze takich pobudek od 2 to troche bylo wiec ja dzisiej padam na pysk
troche pospalam z malym , teraz Nat spi , a ja jem i dopijam kawke :)

o dzisiaj jestem pierwsza:)
dziendoberek
jestem mega wyspana
Antosia poszła spać o 20 a wstała o 8:szok: spała 12h bez przerwy na cyca:-D

i do tego dobra wiadomość z rana - dostałam się do kolejnego etapu rekrutacji do pracy, więc przede mną test:)

wow niezle :)))
to trzymam &&&&&&&&&&&&&&& za prace :))

asionek - sklep kosmetyczny czy tez online to bylo moje wrecz hobby, uwielbiam zapachy i kosmetyki ..mam alergiczna skore i najbardziej podchodzi mi clinique, tutaj cena kremu w stosunku do wyplaty jest taka, ze jak tu zarobie np 1000euro to krem kosztuje ok 50 euro,ale w Polsce jak zarobie 1000zl to krem kosztuje 240 zl, wiec osmielam sie powiedziec ,ze bardziej jest mozliwe kupienei np kosmetykow z "wyzszej polki"

dokladnie jak sie mieszka zagranica to w stosunku do zarobkow kosmetyki nie sa drogie :) w Pl ceny z kosmosu sa !!
teraz jak bylam szyukalam w Smyku zabawki jakies dla malego siorki i np. slon taki wyrzucajacy pileczki u nas jest za ok 29e , a w Pl cena prawie 300zl. !!! normalnie szok jakie przebitki , w stosunku do zarobowk to jakas porazka , bo wez kup jedna zabawke za kilka stow ? :'

ale ale pomyslalo mi sie ,ze nie ma szans na malusienki torebki (mam manie kupowania, szczegolnie uzywanych ale w nienaruszonycm stanie za min cene) , bo gdzie sie te wsztkie pieluszki i inne duperele zmieszcza??? a nie za bardzo chce mi sie czasami 2 toreb nosic i jeszcze malucha..

ja juz torebek nie nosze :) tez lubie , ale teraz to wozek i torba do niego z rzeczami malego hehe
jakos niewygodnie mi jeszcze z normalna torebka na ramieniu ...

ja zdziadzialam juz zupelnie, nawet sobie tuszu na rzesy nie naloze- jakos nie komponuje sie z czerwonymi oczami jak krolik i jeszcze bardziej podraznia zmeczone oczy :/

makijaz to ja codziennie robie ( na prawie dzisiaj dzien lenia i nie hehe ale porobie maseczki jak maz wroci i naloze samoopalacz zeby sie lepiej poczuc ) z przyzwyczajenia i nie chce sie juz calkiem zapuscic :))
.

oby krem doszedl szybko i pomogl :)

Mam pytanie, kiedyś chyba o tym już pisałyście, czy wasze maluchy śpią w pościeli takiej dla niemowlaków, i na podusi?. Bo mój już się w rożek nie mieści, kocyk za cienki a w śpioworze nigdy nie lubił i włożyłam mu dzisiaj taki komplecik do łóżeczka.
Poduszka właściwie jakby jej nie było ale piszą, ze nie powinno się dawać, raz że do 5 miesiąca, raz że do roku? Kołdra niby do łóżeczka ale trzech Adasiów by się zmieściło :)) e

moj spi w spiworku :) kolderki nawet nie kupowalam jeszcze , bo one wydaja mi sie za duze i sie troche boje malego w czyms takim klasc ...
ale moze powsadzaj miedzy szczebelki jakos zeby sie nie nakryl i bedzie ok ?

Dziewczyny wezcie nie piszcie ze dziecko budzi sie az 2 albo 3 razy :-D
Bo u nas "tylko" 5 ;)

Dziewczyny ja mam pytanie o ten sen nocny - moja wieczorem po 1 zasnieciu budzi sie jak po dzrzemce po 30-40 min i caly proces sie zaczyna od poczatku... zanim porzadnie zasnie to z 2 godziny mina.
Czy wasze dzieci po prostu zanim zasna snem nocnym leza sobie w lozeczku? Czy od razu gleboko zasypiaja? Bo nie bede jej przeciez co pol godziny karmic... Dlatego dalej zasypia w hustawce bo tam jak sie obudzi to ja znowu kolysze do snu... I nie wiem jak sie tej hustawki pozbyc :baffled:

moj sie kapie , je cyca i zasypia , odkladam go do lozeczka czy juz spi czy jeszcze nie , jak skonczy jesc i ma tak zakodowane , ze zasypia w kilka sekund :) teraz tez go tak kladlam i spi
moze odstaw chustawke na jakis czas i sprobuj wprowadzic system kapiel , cyc , sen ? przygaszone swiatlo cisza ( chociaz u nas i to niepotrzebne jest ) i tak kilka dni pod rzad , w koncu moze zalapie , ze to juz pora snu nocnego :)

u nas tez teraz pobudki sie zaczely i skonczyly sie dobre czasy przesypiania nocy ... znaczy spi od 19 do ok 24.30 ( wtedy daje na spiocha cyca i przekladam z brzuszka na plecy ) bez przerwy , ale ja jakos nie umiem sie tak wczesnie klasc , no i zawsze cos do roboty jest w domu :)

dzieki ivi!!! przetestowalam diete na skaze i nie dala efektu, wiec to chyba nie tu problem, bede w pon na wizycie to wydebie moze skierowanie

asionek - masz racje z tymi cenami tzn stosunkiem cen do wyplat, nie bylma od poltorej roku w pl ,ale ludzie mowia ,ze ceny ida w gore ,ze hoho ,ale zarobki nie, wiec nieciekawie..
ja jak mam taki dzien jak dzis,ze ledwo co na oczy widze to kicham makeup, zazwyczaj rano jestem taka rozlazla, bo spacer to i tak nakladam czape na leb, a mi na mrozie zawsze z oczu sie leje, wiec nieraz juz wrocilam jakas rozmazana. Nie maluje sie za bardzo,ale jak nie naloze tuszu to sie czuje lyso:-) tez zamierzam jakas maske nalozyc zaraz poki maluch ma drzemke, a wieczorem pewnie peeleng z kawy i sauna , potem balsam i bede piekna:-)

Cytryna twoja Anula jest identyczna ze spaniem jak moja Stelka.Dokladnie ten sam, rytm.Tylko moja nie toleruje hustawki.
A dzisiaj od 4 pobudki co 15 min.
A wczoraj wieczorem wpadly kumpele ,takze poszlam spac o 1 i wyszlo mi ze spalam tylko 3 godz.!!!!
Kasiadz zazdroszcze ci bardzo takiej nocki:szok:
Malutka mojemu Marcelowi to tak nie do konca si ulewalo-on poprostu rzygal,jezeli np wieczorem zjadl jogurt ,albo wypil np kakoao.To w 100% w nocy byl haft.Te kwachy z zoladka mu jezdzily do gory i bylo fajnie.Zwlaszcza ze maja lozko pietrowe i jak haftowal to sie wychylal za barierke ....mozecie sobie wyobrazic;)
Bisia25
moja spi ze mna pod koldra,ale czasami pod swoja kolderka ,tak okrywam ja tylko do pasa.Bo i tak kaloryfer daje czadu
Dzisiaj w dzien dobry tvn pokazywali madre zabawki dla niemowlaczkow.I zdecydowanie te ktore np piszcza i maja w ciul swiatelek nie sa ok.
I np taka buteleczka po jogurcie z zakretka napelniiona np ryzem .Zdecydpwanie stymuluje bardziej niz te drogie swiecace jazgocace zabawkiAlbo np ksiazeczka uszyta z roznokolorowych o roznej fakturze materialow.TZn kazda"strona"to inny material.
A i np. pozwolic dziecku jak jiz jest starsze np poogladac co jest w szufladach w kuchni.I to napewno wiecej radosci da niz drogie zabawki na 5 min.
Ja pamietam ze nasza Babcia nas zawsze przysuwala do takiej szuflady z lyzkami w krzselku i mysmy byly zajete ,az wszystko wyladowalo na podlodze:))

Cześć
My dzisiaj byliśmy ostatni raz bioderka zbadać i wszystko w porządku :).
No i dopadł mnie mój koszmar nocny. Włosy wypadają mi na potęgę. Codziennie rano po myciu i czesaniu w łazience leży pełno moich kłaków. Już się nawet zastanawiałam czy przypadkiem jakieś zwierzę długowłose nie zamieszkuje po kryjomu naszego mieszkania. No więc linia włosów przesunęła mi się o centymetr w tył i mam baaardzo wysokie czoło a coś czuję, że to nie koniec grrrgrgrgrgrrgrrr..........

o dzisiaj jestem pierwsza:)
dziendoberek
jestem mega wyspana
Antosia poszła spać o 20 a wstała o 8:szok: spała 12h bez przerwy na cyca:-D

i do tego dobra wiadomość z rana - dostałam się do kolejnego etapu rekrutacji do pracy, więc przede mną test:)
Gratulacje i oby kolejny etap rekrutacji przebiegł pomyślnie :)
Marysia dwa dni z rzędu spała po 8 h ale Twoja zdecydowanie wygrywa we wszystkich naszych rankingach nocnego spania.
Cytryna
Twoja też z tym, że ma pierwsze miejsce od końca ;p. Swoją drogą wiem co to znaczy wstawać 5x w ciągu nocy i bardzo Ci współczuję

Mam pytanie, kiedyś chyba o tym już pisałyście, czy wasze maluchy śpią w pościeli takiej dla niemowlaków, i na podusi?. Bo mój już się w rożek nie mieści, kocyk za cienki a w śpioworze nigdy nie lubił i włożyłam mu dzisiaj taki komplecik do łóżeczka.
Poduszka właściwie jakby jej nie było ale piszą, ze nie powinno się dawać, raz że do 5 miesiąca, raz że do roku? Kołdra niby do łóżeczka ale trzech Adasiów by się zmieściło :))

monika ja sie wczoraj pomalowałam na wizytę kuriera hehe

Ja kładę małą w śpiworku i jak jest chłodno to dodatkowo przykrywam ją rożkiem. Kołderki dla niej nie mam bo one faktycznie są dość duże i dziecka z pod niej nie widać. Poduszkę raczej bym sobie odpuściła bo dzieciom ona nie jest potrzebna tylko może zaszkodzić na kręgosłup a poza tym nie jest zalecana ze względu na SIDS.

Z tym kurierem to dobre :) ja właśnie siedzę w samych majtach bo dresy domowe gdzieś zaginęły w tej mojej przeprowadzkowej zawierusze i szkoda mi czasu na akcję poszukiwawczą bo dzieci śpią.

Cześć
Ja dzisiaj jakiś mam humor do du...
Mała mi prze 2 godziny marudziła (co nam się nie zdarza) widać że chciało jej się spać a nie umiała zasnąć musiałam ją nosić na rękach, potem ją położyłam do łóżeczka i sobie poszłam trochę pobeczała i zasnęła a teraz już śpi 4 godziny i mam spokój.:-) w końcu se ogoliłam chaszcze na nogach hahah.
Jakoś mi kudły zaczęły na nogach rosnąć jak głupie i zrobiły się gęste jak nie wiem jak ogolę to zostają czarne kropy nigdy tego nie miałam nie wiem kuźwa jakieś hormony czy co?

Wczoraj nam o 21 wyłączyli prąd ale nudy...... i się z mężem zastanawialiśmy co kiedyś ludzie robili jak prądu nie było a mąż do mnie no dzieci robili i z hasłem idziemy?
No to z tych nudów nalaliśmy sobie pełną wannę wody zapaliliśmy świeczkę i moczyliśmy dupy przez godzinę hahah no i dalej nie było prądu nakarmiliśmy małą i poszliśmy spać.:-)

My śpimy w śpiworku mała nie lubi rożka woli swobodę. Faktycznie te kołderki w cholerę wielkie są i jakieś sztywne to więc jak mała wyrośnie ze śpiworka to nie wiem w co ją zapakuję ona lubi się rozkopywać więc kołdra odpada.

Co do ulewania to mi lekarka powiedziała że jak dziecko przybiera na wadze to nie ma się czym przejmować może ma dziecko za dużo w żołądku. Chociaż wiem że to uciążliwe jest. My mamy dużo ubranek a i tak ciągle piorę:wściekła/y:

hej :)

u nas chyba juz na stowe ida zeby ... kolejna noc do du... myslalam , ze to gazy czy co go budzi , ale jednak nie , rzuca glowka po lozeczku , cyca nie chce ( myslalam , ze glodny ) a on tylko lapie kreci glowka jak szlony i puszcza , wsadzilam mu palycha do buzi i masowalam dziaselka widac od razu , ze ulga ogromna i zasnal za chwile :) tylko , ze takich pobudek od 2 to troche bylo wiec ja dzisiej padam na pysk
troche pospalam z malym , teraz Nat spi , a ja jem i dopijam kawke :)

Współczuję nocki, oby do pierwszego zęba, potem to juz z górki :))

Ja dzisiaj spróbuję przykryć go kołderką, poduszkę faktycznie sobie podaruję , i tak by ją zapluł i zapaćkał mlekiem bo zawsze mu coś w nocy wyleci z buzi.

Cytryna mój to ma ze snem tak ze muszę go odłożyć do łożeczka już na śpiocha , bo jak się zorientuje że go samego zostawiłam to w płacz. Budzi się jeszcze czasami 2, 3 razy i trzeba go dolulać, momentalnie przestaje płakać na rękach i za 10 minut już śpi. Próbowałam kilka razy kłaść go pół śpiącego po cychu ale zaraz był wrzask. Chyba po prostu nie lubi ciemności, chociaż to bardziej półmrok bo lampka się pali w rogu pokoju. Może kiedyś nauczy się sam zasypiać.

Mi włosy wypadały okropnie zaraz po porodzie, zmiatać można było z podłogi, teraz już sie poprawiło, kupiłam szampon z rzepy ale nie wiem czy to pomogło czy po prostu wypadło co miało wypaść i jest ok.

reklama
Dzieki za odpowiedzi :)

karolina jak zanjdziesz sposob na zasypianie Stelli to daj znac - na pewno wyprobuje :)
My sie bedziemy przeprowadzac 24 lutego, wiec stwierdzilam ze do tego czasu niech sobie zasypia w hustawce. A w nowym domu chyba dam ja od razu do swojego pokoju... i zaczniemy ja na dluzej sama zostawiac... moze w koncu zacznie zasypiac glebokim snem? Ktos mnie pocieszal ze jak w ogole potrzebuje tak malo snu to moze bedzie lepiej spac jak zacznie byc bardziej aktywna, bo sie bedzie fizycznie meczyc - no zobaczymy ;)
Ja to wszystko o czym piszecie juz probowalam... ona czasem nawet sama zasnie (ale musi miec duze swiatlo zapalone), czasem zasypia na cycu i ja odkladam ale zawsze budzi sie po max 40min i potem nie zasnie (nawet na rekach) az do kolejnego karmienia po ktorym potrafi sie znowu obudzic po 40 min. No wiec zawsze i tak laduje w hustawce bo mi latwiej po prostu :zawstydzona/y:

Do góry