reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

jestem glodna jak wilk. Ide zjesc obiad, ale dzis jest soczewica z miechem, nie lubie tego;;;; nie bylo mnie w piatek w pracy i nie zmienilam sobie menu, wiec mam dzis standard;;; trudno, zjem sery i deser i poprzesuwam widelec po talerzu....
silene
- witaj:) chyab jestes najliczniejsza mamusia z pazdziernika 2012:) Gratulacje licznej gromadki
gumijagoda - witaj:) nic sie nie stresuj, kazda byla w pierwszej ciazy, a czasami w kolejnych nic nie latwiej
Ja teraz też na pewno zdecyduję się na poród rodzinny.
Mój mąż podołał bez problemu.
Bardzo mnie wspierał i jego obecność bardzo mi pomogła.
Rodziłam SN dokładnie pół godziny pamiętam.
O 24 miałam pierwsze parcie a mała urodziła się o godzinie 00:32
Także nie trwało to długo.
Co prawda dla mnie to było jak wieczność, zwłaszcza jak mnie zszywali :/

oba porody mialam sn, pierwszy trwal 13 minut (mowie tylko o skurczach partych) drugi byl z ZZO i trwalo 12 min. Bez nacinania, bez szycia - namawiam do robienia Cw; Kegla!!
trzeci SN, czy ze znieczuleniem to zalezy czy bedzie bardzo bolalo, wazne aby bez naciecia, bo to ogromny komfort ruszac sie bez bolu i siedziec jak sie chce.

Ostatnia edycja:
reklama
Antylopka dzięki
Ja miałam jeden sn i dwa cc i zdecydowanie preferuję sn.
Pierwszy poród łącznie z bólami trwał 72 godziny,drugi zanik akcji serca dzidzi i cc i trzeci 8 tygodni przed terminem nawet dokładnie nie pamiętam co się działo.

Ostatnia edycja:
Byłam u gina jednak dzisiaj bo martwił mnie ten przypadek z podbarwionym śluzek i mam fasoleczkę ,wg USG to 6t5d serduszko ślicznie pulsujące i pisało CTR 8,8 mm co to oznacza to nie wiem .Szczęśliwa jestem bardzooooooo

Ja zabrałam się za sprzątanie, starczyło mi zapału na ogarnięcie kurzy w 1 pokoju.
Na drugi nie mam siły, zostawię sobie na jutro :)
Coś strasznie nerwowa dzisiaj jestem :/
Jeszcze mnie podbrzusze pobolewa :/
Ale jakoś tak jak ogarniałam, to stwierdziłam, że będę normalnie funkcjonowała o ile będę na siłach i nie będę się na zapas zamartwiać, bo jeszcze coś wykrakam i dopiero wtedy będę wściekła na siebie, a tak, to będę żyła cały czas takim rytmem jakim żyłam i mam nadzieję, że będzie dobrze :)

reklama
witam mamuski,jestem nowa,pierwszy raz w ciąży i o niczym nie mam pojęcia:Ddopiero co sie oswajam z mysla o ciąży a wy już zdążyłyście ponad tysiąc postów napisać-widać że zaprawione w bojach :)dlatego będę korzystać z Waszej wiedzy o wszystkim:)pozdrawiam cieplutko

Witaj!!!

Byłam u gina jednak dzisiaj bo martwił mnie ten przypadek z podbarwionym śluzek i mam fasoleczkę ,wg USG to 6t5d serduszko ślicznie pulsujące i pisało CTR 8,8 mm co to oznacza to nie wiem .Szczęśliwa jestem bardzooooooo

Super,
Ja za jakieś 7h będę wszystko wiedziała... Normalnie stres jak rzadko.

Do góry