reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

Witam z rana, a w zasadzie z południa

Ja wczoraj dostałam czekoladki,kartkę i piękny bukiet róż,a mój M jak otworzył pudełeczko to usiadł i tak siedział przez jakieś 15 minut,a potem wstał przytulił mnie i powiedział Dziękuję za najpiękniejszy prezent.....to było słodkie :tak:

Silene - aż się popłakałam ze wzruszenia

Ja dalej leże :confused2: Mój mąż wczoraj stwierdził że byłam na nogach aż pół godziny :-D A mnie tak wszystko boli od tego leżenia.

znam ten ból leżenia - ja leżałam 3 dni i miałam już dość, wstawałam tylko do toalety i na umycie zębów
na szczęście lepiej się czuję więc mogę trochę pospacerować po mieszkanku i coś porobić np obiadek mężowi;-), szkoda tylko że zmywać naczynia też już mogę:dry:

reklama
Witam Kobitki :-)

Miesiączka spóźnia się 5 dni i wyszły dwie kreseczki. Jedna taka mniej widoczna, ale jest :-) u lekarza jeszcze nie byłam a na internecie wyliczyłam, że termin ok 15-20 październik. Żadnych dolegliwości, wszystko ok jak na razie :-) ale w pierwszej ciąży przez pierwsze pięć miesięcy było rewelacyjnie :-) brak mdłości itp. itd. :-) Mam nadzieję, że i teraz tak BĘDZIE ;):tak::-):-D
Hm może troszkę przedstawię się.
Mam na imię Paulina lat prawie 23
mój Mąż Łukasz lat 24, synek Kuba 1,5 roku
Studiuje Pedagogikę i obecnie przesiaduję w domku z Kubą :-)

Pozdrawiam Ciężarówki :-D

a ja sie tak cieszylam, ze nie mam mdlosci, a tu czuje, ze cos zaczyna sie dziac..coraz bardziej jestem wrazliwa na zapachy i mnie ciagnie ale sie wstrzymuje od wymiotow.
dzis moj M przypalil sobie filety z kurczaka i ten smrod spalenizny niezle mnie odrzucil;]

tez mnie cos kluje w lewm jajniku , ze promieniuje na nerke i nawet noge

A tak w ogóle czy któraś z Was dziewczyny jest z UK?
silene ja jestem ze szkocji:tak:

zapominajka dzieki za slowa otuchy:tak: moja mama dzwonila mowilam jej o tych klociach dziwnych i mowila mi ze ona w ciazy miala kolke nerkowa:dry:ze podobnie boli powoli sie rozkreca a poznij kladzie na lopatki:shocked2: ja pierwsze slysze o kolce nerkowej:confused: ale nie mam az takich boli zebym musiala pbole lykac wiec predzej jakas infekcja uplawy mam nadal zoltawe czasem. w pracy sie poce duzo wiec i latwiej cos zlapac. jak wyjde taka rozgrzana i tam na dole spocona to nie zdziwilo by mnie. wizyte u lekarza ogolnego mam dopiero na wtorek na 16.20:szok:nasza przychodnia zaczyna mnie dobijac z czasem oczekiwania na wizyte:dry:

a ja sie tak cieszylam, ze nie mam mdlosci, a tu czuje, ze cos zaczyna sie dziac..coraz bardziej jestem wrazliwa na zapachy i mnie ciagnie ale sie wstrzymuje od wymiotow.
dzis moj M przypalil sobie filety z kurczaka i ten smrod spalenizny niezle mnie odrzucil;]

co do mdłości to ja jako takich to nie mam. czasem zrobi mi się niedobrze ale to trwa chwilę w zasadzie, dwa razy tylko miałam tak że z rana mnie dopadły i to były na tyle mocne że ze snu mnie wybudziły o 5.30

za to z zapachami mam podobnie - nie jestem w stanie używać moich perfum, które do tej pory lubiłam, za to płyn do czyszczenia płytki w kuchni, który śmierdzi strasznie zaczął pachnieć mi cytrusami:confused2:

Ja miałam kolkę nerkową pod koniec ciąży, tzn podejrzewam, że mały mi na coś uciskał. Na szczęście trwało to tylko 4 dni. Chodziłam wtedy po ścianach z bólu, a w szpitalu nie wiedzieli co mają ze mną robić.

Myśle, ze teraz to raczej sa dolegliwości zwiazane z rozszerzaniem macicy, choć to ja sobie tak tłumaczę.

Współczuje wam zapachowych doznań...

Witam sie w południe ale dopiero o tej porze mogę kompa włączyc jak synek ma drzemkę:-p

Gratulacje dla nowych mamusiek październkowych:-)

Ja jakos nie narzekam na zapachy chyba ze coś jest ostro smażone to mnie bardziej muli ale perfumy mi nie przeszkadzaja.

Azorek ja tez slyszałam o kolce nerkowej, moja siostra miała to w ciąży i tak ja nerki bolaly ze na ostry dyżur do szpitala jechała.Ale miała taki jeden ostry atak a potem sie uspokoiło.

&&&&&&&&&&&&&& za dzisiejsze wizytki.

Jagoda witaj i gratuluję!
No i ja wiem coś na temat tych zapachów. Lodówki nawet nie otwieram bo wydaje mi sie ze wszystko śmierdzi. Tydzień temu cała umyłam a ona mi dalej śmierdzi :baffled: Wogóle nie mogę wąchać smażonego, a i mężowi zabroniłam żuć w mojej obecności gumy bo odrazu bym to toalety biegła.

reklama
dziewczyny pisałyście wcześniej o płci dziecka, co zrobić żeby mieć chłopca a co aby dziewczynkę
znalazłam stronkę z różnymi kalkulatorami i tam jest m.in. kalkulator płci dziecka, który opracowany został na podstawie chińskiego kalendarza płodności. według niego płeć dziecka można przewidzieć na podstawie dwóch parametrów – miesiąca poczęcia i wieku matki w chwili poczęcia
tak w ramach rozrywki zachęcam do zrobienia
Kalkulator płci dziecka - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

Ostatnia edycja:
Do góry