reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2012

witam sie i ja pranie wstawione kolejna tura ubranek Olivkowych poprasowana:tak:
maz wczoraj byl w tym biurze porad i pani sie tak wsciekla jak zobaczyla zamiast odpowiedzi na nasz list pismo z windykacji ze zaczela tam wydzwaniac....za pierwszym razem ktos odebral i ja zbyli za drugim nikt nie odebral za trzevim przelaczali ja na automatyczna sekretarke:wściekła/y::szok: co za barany jedne!! wystosowala pismo oficjalne ze przejmuja oni jako biuro nasza sprawe i im nie odpuszcza.wszelka korespondencja teraz bedzie wychodzic bezposrednio z biura i do biura a dla nas beda podsylac kopie zebysmy byli na bbierzaco.moze cos wskuraja bo widze ze taki sobie zwykly maly czlowieczek z wielka foirma nie ma co walczyc sam.

Taki mnie skurcz w łydkę złąpał że wrzeszczałam jak waritka. Co za ból. Do tej pory miałam w tym miejscu co kilka dni taki lekki jak nogę rozprostowałam a dzisiaj masakra. Łykam magnez 3x dziennie przeciw skurczom.
ja tez mam takie skurcze w lydkach biore 2x magnez przed samym spaniem i i tak nie pomaga:baffled: zminimalizowalam picie kawki (jak druga walne to bezkof) ale chyba i tak bez roznicy jest:no: ja chcetnie tez sie dowiem jakie cwiczenia czy cos na to mozna robic moze ktoras po szkole rodzenia wie??

reklama
Witam

Uff nareszcie spokój :tak: szalenie szybko tydzień nam zleciał i jakoś tak intensywnie, nie bylo na nic czasu.
Teraz juz odpoczywam tylko, młodego zabrala babcia na noc więc do jutra wieczora mam spokój, czekam teraz aż S wroci z pracy i weekendujemy :-)

Ide troszkę was nadrobić bo mam troszkę zaleglości

Mimi
witamy po urlopie

Udanego i pogodnego weekendu dla wszystkich

Jutrzenko baw się dziś dobrze na parapetówie, dobrze Ci to zrobi po ostatnich kiepskich nastrojach.
do oliwek jeszcze nie dorosłam. wydłubuję je z uporem maniaka z pizzy czy sałatek. no okropne są...

Anć - jak to dobrze że on tak Cię kocha:-D a wiem jak to jest - choć mój M. ostatnio wrócił rano z pracy w takim stanie jak mówił współpracownikom że będziemy mieć dzidziusia (wszyscy wujkowie musieli oblać:-D:-D i z tatusiem się napić - nawet menago:-D)
eventu ogłoszenia ciąży to wolę sobie nawet nie przypominać... :no::-D
wyobraź sobie 25 pijanych jak bela chłopów, którzy śpiewają to Król lew - Miłość rośnie wokół nas - YouTube (niektórzy nawet tańczyli)

Mimi chyba nic super ważnego się nie wydarzyło przez ten tydzień więc ja się nie obrażę jak nie nadrobisz ;-). fajnie, że jesteś zadowolona z wyjazdu :-)

Mnie dziś mąż zabiera do kina na film Prometeusz. Tzn. bardziej siebie zbaiera niż mnie ale chociaz z domu ise wyrwę. I może film będzie ok. No i w galerii jest Smyk.
no ja słyszałam różne opinie. podział jest taki, że panom się podoba, a paniom nie bardzo :-)

ja tez mam takie skurcze w lydkach biore 2x magnez przed samym spaniem i i tak nie pomaga:baffled: zminimalizowalam picie kawki (jak druga walne to bezkof) ale chyba i tak bez roznicy jest:no: ja chcetnie tez sie dowiem jakie cwiczenia czy cos na to mozna robic moze ktoras po szkole rodzenia wie??
no właśnie o dziwo o skurczach nic nie było.... mi póki co nie dokuczają, ale z moim fartem niedługo zaczną. a magnez biorę jeden dziennie tak od zawsze. zostało mi z czasów jak piłam kawę hektolitrami.

Anć rewelacja z porannym wystąpieniem Twojego męża, można sie ośmiać z tych chłopów :-D bardzo apetycznie to sniadanko wyglądało, widzę, że wiecej z nas pomyslało o szpinaku - ja robie jutro zapiekankę z makaronu, szpianku, kiełbaski i cebuli.
jutrzenko ja tez uwielbiam oliwki, ale wolę te czarne jednak :tak: udanej parapetówki, baw sie dobrze!
malenstwo wszystko co najlepsze i spelnienia marzeń!
Karola, Mimi witajcie z powrotem!

Jednak jak tylko temperatura spada i słońca masakrycznego nie ma to ja zaczynam żyć! o 7 rano juz na targu szalałam z warzywami i owocami, później ugotowałam zupkę, męża do pracy wyprawiłam i z tej okazji ze siedze sama dzis do nocy i mam sporo czasu, wzielam sie za porządki i pichcenie - ziemniaki juz sie studzą i mam zamiar zrobić kopytka, beda do sosu lub same z masełkiem ;-) ale teraz chwilke muszę poleżeć, bo maluch tak nisko przy tych porządkach mi sie ulokował, że ledwo je dokończyłam :baffled:
udanej soboty Wam życzę!

Hi :)
U nas dzis ładny dzionek ale zalatani jestesmy od rana, najpierw zakupy spozywcze, potem wizyta u mechanika a teraz mąż pojechał na przeglad techniczny wozu i mam nadzieje ze sie uda.I tak jakos juz prawie cały dzionek zlecial.

Jutrzenka ja mam kilka rzeczy których niecierpie (np. oliwki, owoce morza, sledzie, majonez) i nie zjem nigdy w zyciu i mimo ze wiele osób mówilo ze zobaczysz w ciąży bedziesz to smaki Ci się zmienią ale 2 ciąże nadal mnie nie przekonały.
Malenstwo duzo radości i szczęscia wam zyczę, szkoda tylko ze osobno bedziecie świetowac.
Anć no prosze co za wyznania z samego rana, dobrze ze tak a nie jakieś marudzenie bez sensu ale tekst ze spacerem najlepszy.

Mimii super ze jestes zadowolona z wyjazdu nawet mimo braku pogody.
Mama 1222 mnie tez lapia skurcze w lydki ale przewaznie tak jak piszesz jak rozprostowuje nogę i tez sie magnesuje.Ale ćwiczen zadnych nie znam.
Azorek ale ruszyłas z kopyta, tyle juz naprane i poprasowane, gratulacje.Ja własnie sie zastanawiam kiedy z praniem ruszyc i chyba musze sie zmotywowac bo pogode ładna zapowiadają to przewieje ładnie na dworze, a tak bedzie sie kisic w domu.Tym bardzieje ze przeprowadzka nas czeka to lepiej to jeszcze zrobic na starym mieszkaniu i posuszyc w ogródku.
Dobrze ze znalazł sie ktos kompetentny i zajał wasza sprawą.

Mała mi ostatnio spokoju nie daje, tak sie rozpycha na dole brzucha ze szok, czy to dziecko wogóle spi:szok:

... cos mi sie poprzestawialao w odp ale juz naprawilam:-)

Ostatnia edycja:
witam i ja tak szybciutko

bo znów musiałam męża podsiąść, bo laptopek z awarią

Jutrzenka
- udanej zabawy na parapetówie
Malenstwo - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy;-)
Karola, Mimi - witajcie z powrotem:-)

co do skurczy to u nas w szkole rodzenia polecają masowanie, najlepiej przez partnera, tylko jakbym miała co co drugą noc budzić o 3 to chyba słabo byłby zadowolony:dry::-D

a jeśli chodzi o magnez to jeśli są to uporczywe skurcze to trzeba przez kilka dni wziąć mega dawkę tego magnezu (czyli np. napisane że dwie tabletki to wziąć z 6 przez kilka dni żeby uzupełnić szybko braki, a później kontynuować normalnie)

a jeśli chodzi o ćwiczenia to ja znam tylko takie, że np. siedząc na kanapie prostujemy nogę w kolanie i stopę naciągamy na siebie (stopa flex) i od siebie i tak z 10 razy na jedną nogę i na drugą
tak samo w pozycji stojącej - nogi na szerokość bioder i raz na palce raz na pięty
ćwiczenia powtarzać kilka razy dziennie, nie tylko jak są skurcze

Ja miałam średnią noc. Taki mnie skurcz w łydkę złąpał że wrzeszczałam jak waritka. Co za ból. Do tej pory miałam w tym miejscu co kilka dni taki lekki jak nogę rozprostowałam a dzisiaj masakra. Łykam magnez 3x dziennie przeciw skurczom.
Podobno są jakieś ćwiczenia przed snem i wtedy nie ma tych skurczy. Ktoś wie gdzie znależć?

Mnie dziś mąż zabiera do kina na film Prometeusz. Tzn. bardziej siebie zbaiera niż mnie ale chociaz z domu ise wyrwę. I może film będzie ok. No i w galerii jest Smyk.

Na skurcze chyba tak samo nie pomogę bo ćwiczeń żadnych nie znam, a mnie łapią baaardzo sporadycznie no i nie systematycznie ale jednak łykam magnez.

Witam

Uff nareszcie spokój :tak: szalenie szybko tydzień nam zleciał i jakoś tak intensywnie, nie bylo na nic czasu.
Teraz juz odpoczywam tylko, młodego zabrala babcia na noc więc do jutra wieczora mam spokój, czekam teraz aż S wroci z pracy i weekendujemy :-)

Fajnie, że synek pojechał do babci to odpoczniecie sobie razem :-) korzystajcie ile możecie bo jedna nocka szybko zleci ;-)

Hi :)
U nas dzis ładny dzionek ale zalatani jestesmy od rana, najpierw zakupy spozywcze, potem wizyta u mechanika a teraz mąż pojechał na przeglad techniczny wozu i mam nadzieje ze sie uda.I tak jakos juz prawie cały dzionek zlecial.

U nas to samo, rano mąż zrobił zakupy, potem mega pranie, obiad i dzień leci nie wiem kiedy. Narobiliśmy dwa ogromne gary lecza i placki z cukini, wyszły genialne, a teraz odpoczywam :-)

Mała mi ostatnio spokoju nie daje, tak sie rozpycha na dole brzucha ze szok, czy to dziecko wogóle spi:szok:
Dobrze ze znalazł sie ktos kompetentny i zajał wasza sprawą.

Moja Mała ma bardzo podbnie kręci się jak szalona, najbardziej daje o sobie znać wieczorem jak już leżę sobie spokojnie.

Anć, a to Ci Luby zrobił niespodziankę :-) I podobnie jak Malinową P, mnie tak samo wzruszają takie rzeczy :-)

Jutrzenko, życzę udanej zabawy :-)

Azorek, super, że masz już poprasowne ubranka córci, ja ciągle nie zabrałam się jeszcze za pranie, ale planuję jakoś później, jeszcze akurat uzbieram troszkę rzeczy

Karola, na pewno już pisałaś ale nie dotarłam do tego :zawstydzona/y: a gdzie się urlopowałaś ? Mam nadzieję, że wypoczęłaś :-)

reklama
Ja miałam średnią noc. Taki mnie skurcz w łydkę złąpał że wrzeszczałam jak waritka. Co za ból. Do tej pory miałam w tym miejscu co kilka dni taki lekki jak nogę rozprostowałam a dzisiaj masakra. Łykam magnez 3x dziennie przeciw skurczom.
Podobno są jakieś ćwiczenia przed snem i wtedy nie ma tych skurczy. Ktoś wie gdzie znależć?

Hej wspinaj się na palce i opuszczaj i tak z 10 razy to samo na leżaco rób :tak: Takie ćwiczenia mam na aktywnej ciąży, poprawiają ukrwienie i zapobiegają pojawianiu się żylaków i pękaniu naczynek.

Azorek no przykro mi ale niestety taka jest rzeczywiśtość z korporacją sam nie wygrasz:no: Mają cię w nosie i tyle:angry:

Ja idę zupkę gotować pomidorową z selerem naciowym więc bedę później.A i już jestem wypiękniona po fryzjerze:)

Do góry