reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

Witamy:) My już po spacerku i bawimy się w domku. Czekamy na babcię i prababcię- mają nas odwiedzić dzisiaj:)
Vinga- planowaliśmy zacząć staranka gdzieś w czerwcu/lipcu- bez jakiś konkretnych ustaleń ale jest szansa że będzie wcześniej bo po ostatnim razie tak sobie policzyłam i wychodzi że to mogły być te dni:biggrin2:Miałam już drugi okres i jest idealnie regularnie jak przed ciążą.
Mamy wreszcie termin chrztu- 12 maj- komu nie pasuje( "teściowa") trudno. Więcej nie mam zamiaru zmieniać i przekładać.

reklama
ja też jestem po drugim okresie po ciąży ale niestety cykl trwał więcej niż przed ciążą. normalnie mam 27 dni a teraz 31. ciekawe czy mi się unormuje czy już tak zostanie ;-)

Misza od jutra są te kremy w realu, ale właśnie doczytałam że to takie do opalania do całego ciała w spray'u-też się przyda:)Też nie słyszałam o bepanthenie..
Vinga wolałabym mieć odrobinę stabilniejszą sytuację, wtedy bym się nawet nie zastanawiała nad drugim:) Trochę "tańsze" może i jest drugie dzidzi,ale chyba nie aż tak jak by się mogło wydawać...przy tak małej różnicy trzeba i tak łóżeczko kupić, wózek też-ewentualnie zamienić na bliźniaczy, pampersy i masa innych rzeczy. :)

Ktoras z was tu pisala ze jej dzidzia nie chce przejsc na smoczek numer 2. Chyba kasik?? Otoz moje dziecie tez nie chce przejsc na dwojeczke w smoczkach LOVI, ale w Avencie ma juz 2...QUOTE]
Paulina ale jak ze smoczek 'dwojka' ?
Jakie oznaczenia masz na smoczkach?

Po drugie - chciałabym teraz naraz dwójkę odchować a potem zająć się pracą, sobą itp. nie chcę znów wracać do pieluch :) na pewno będzie baaardzo ciężko, tym bardziej, że na nikogo nie mogę liczyć (mieszkamy z teściami ale za chiny nie przyjdą pomóc), mąż zamierza wyjeżdżać do pracy do Norwegii więc będę sama.
Dasz rade, co bys miala nie dac :)
Dwojka przy sobie sie inaczej podobno wychowuje i wcale nie ma dwa razy wiecej klopotu.
A ze maz wyjezdza to tez nie ma co panikowac; )
Czlowiek poprostu przyzwyczaja sie do sytulacjii - i to bardzo szybko, Ja nieraz 2 tyg sama w domu jestem i nie mam mamy, rodziny, b.malo znajomych [w irlandii mieszkam - i zazwyczaj unikalam skupisk plotkar]. Maz wraca na 1 dzien w tyg, teraz moze bedzie jezdzil do pracy do Angli [smieszne.. w irlandii mieszkac i jezdzic do angli do pracy :/] I bedzie raz na miesiac w domu. Jakos to bedzie.
Damy rade :)
dziś mały strasznie krzyczy, chyba następne zęby idą. widać już dwójeczki i górne kły.
vinga wspolczuje,

Ja dzis noc tak samo, wczoraj obudzila sie z krzykiem - ca;y dzien poplakiwala - a dzisiejsza noc.. NIGDY jeszcze tak nie plakala! [choc jak wiecie placze czesto] Doslowinie wila sie z bolu ;;(((

Emotion dwojka to sa poprostu dwie dziurki w smoczku :) i szybciej leci. Na Avencie pisze "2" a w Lovi sa chyba dwie kropelki na smoku narysowane :)

Emotion dwojka to sa poprostu dwie dziurki w smoczku :) i szybciej leci. Na Avencie pisze "2" a w Lovi sa chyba dwie kropelki na smoku narysowane :)

Ja sie przymierzam do 4rek juz.. i dlatego podpytuje bo sie zdziwilam bardzo i wolalam sie upewnic;)

taki podzial?
1 dziurka jest dla noworodkow
2 dziurki sa od 1 miesiaca
3 dziurki sa od 3 miesiaca
4 dziurki sa od 6 miesiaca

Emotion u nas to chyba troche inaczej jest. Bo z Avent widzialam tylko 0, 1, 2, trojprzeplywowe i kaszkowe. Z Lovi to samo. Chyba ze to moje sklepy sa ubogie :D

my też większość mamy jedynek i jedną dwójeczkę ale chyba będzie wszystkie zmienić na 2 i 3 bo ostatnio smoczki jedynki się zasysają strasznie. do kleiku używamy smoczka "trójprzepływowego"
Elutka, no fakt, łóżeczko trzeba będzie kupić ale wózki akurat mamy dwa :)
a właśnie, co do łóżeczek. czy któraś z Was ma łóżeczko typu "turystyczne"? czy nie jest chwiejne? wkurza mnie te łóżeczko ze szczebelkami, non stop mały tam nogi wsadza i płacze bo wyjąć nie może.

Paulina,
w avencie są 1-4 i trójprzepływowy http://allegro.pl/2x-smoczek-na-butelke-avent-rozne-rodzaje-smoczki-i3169346017.html

Ostatnia edycja:
reklama
To w takim razie przepraszam za pomylke :)

Vinga ja mam turystyczne, ale uzywamy je tylko u tesciow, no i bedzie uzywane jak na lato pojedziemy na wies i na Mazury. I jestem bardzo zadowolona, jest stabilne. Jesli sie przeprowadzimy na Swieta do naszego domu to Niki tez bedzie spala w turystycznym, wygodniejsze wedlug mnie dla dziecka ktore wedruje po calym lozeczku w nocy. Gdyby nie to ze dostalismy w prezencie lozeczko ze szczebelkami to Niki spala by od poczatku w turystycznym, bo kupilam dwupoziomowe :)

Do góry