reklama

Październik 2012

Witajcie sobotnio.
Ja również biorę tylko kwas foliowy ale morfologia mi spadła więc pewnie będę musiała się wspomagać witaminami.

Za oknem szaro buro więc raczej w domku dzisiaj siedzę.

reklama
Witam weekendowo :)

U mnie tez szary dzień za oknem, ale męża chociaż mam w domu w weekendy więc w domu weselej :) Na dodatek wyjezdzamy do Poznania, mam nadzieje ze nie bedzie mnie muliło w aucie.
Ja też narazie biore tylko kwas foliowy, nastepna wizyte mam w 10 tyg wiec zobaczymy czy mi cos wiecej da, no i jeszcze jakie beda wyniki badan. W sierpniu robilam badanie krwi i moczu i bylo wszystko w porzadku, ale przy ostatniej ciazy mialam troche niska hemoglobine, wiec teraz tez tak moze byc. W ogole to w pierwszej strasznie krwawily mi dziasła i obawiam się że zaczyna sie to i teraz, narazie tylko sporadycznie przy myciu zebow :( ale zdarza sie.

witam nowe mamusie:-)rany tyle skrobiecie ze ledwo nadrobilam bo zniknelam na caly dzien wczoraj:zawstydzona/y:
- hmmm a może zostawiaj Amelce rzeczy an stole i idz jeszcze w kime? .. Mati wstaje o 6 rano, R go ubiera i wychodzi do pracy. Mati sobei wtedy albo układa puzle, albo rysuje, czasami ogląda bajke. Ja wstaje 7:15 czasami ustawiam dzemke do 7:30. Mati mnie nie budzi bo wie że mamusia jeszcze śpi :sorry2:
to u nas nie przejdzie:-D moda wstaje i biegiem do wyrka mi sie laduje a ja juz nie zasne bo strach ze cos zbroi jest silniejszy od zmeczenia:zawstydzona/y:

farbujecie włosy w ciąży ?
tak farbowalam 2 tyg temu farba z amoniakiem i jest git

A mam pytanie która mama po 10tyg nie ma już mdłości itd?.Mi pozostała tylko senność i tkliwość piersi
ja sie juz cieszylam ze mi wszystko przeszlo a tu dzis od rana znowu:zawstydzona/y::dry: no nawet jak herbate robilam to do zlewu sie machnelam w kuchni bo nie zdazylam sie ruszyc nawet w str lazienki:szok: teraz mam uczucie ciezkiego brzucha taki napiety jakis jest:dry: ledwo zipie i de po druga herbate i do lazienki znowu:zawstydzona/y:

Ale Wam zazdroszczę dobrego samopoczucia ,mnie mdłości jeszcze nie opuścily w dzień jako tako ale wieczory dalej mam tragiczne.:(

Co do farbowania to ja juz mam za soba drugie i to blond więc mocna farba.W tamtej ciązy tez cały czas farbowałam i wszystko było ok. Nie potrafie żyć z odrostami :)

U nas dzis pogoda przepiekna słoneczko świeci od rana zaraz na zakupy i pewnie okna umyje bo jak słonce przyświeca to az wstyd!

Ja w pierwszej ciąży farbowałam raz, ale wtedy miałam jeszcze swój naturalny kolor włosów czyli brąz, a farbowałam dla ładniejszego odcienia na ślub :) Za to teraz od paru lat mam blond balejaż i robiłam ostatnio będąc już w ciąży a jeszcze o tym nie wiedząc, teraz planuję przed samymi świetami też zrobić odrosty bo nie wyobrażam sobie chodzić z taką czupryną, jeszcze w Wielkanoc... Wydaje mi się, że to są trochę takie zabobony z tym farbowaniem.

Cześć dziewczynki:) wyspane?? Ja nie bardzo bo mój ukochany szlifował całą noc tak, że myślałam że wyrzuce go do innego pokoju! Zebrał milion kopniaków hehe wstał i poszedł do pracy:) wiec ja zaraz mogę odespać:)
Lorelain no rzeczywiście mieszkamy po sąsiedzku:)
na wątku zakupowym wrzucam linka do obraczek podobnych do tych co zamówiliśmy bo takich samych nie mogę znaleść na necie. Pewnie dlatego ze sami wybralismy sobie wzór i grawer. No ale podobna troszke jest wiec dla zaspokojenia Waszej ciekawosci dodaje do wątku:)

marteczka - może pani dr ma rację, ja biorę też tylko kw.foliowy, ale z Lilą też tylko to, a ona ponad 4,5kg wyskoczyła
więc to pewnie nie jest aż tak ważne....myślę, że bardziej geny i jakie dzieci się rodzą w rodzinie
u mnie kolosy, więc byłam przygotowana:tak:

a tak ogólnie, to teraz naprawdę nie będzie trudno z witaminami, bo zaraz będzie wysyp warzyw i owoców:happy2:

tu objadałyście się frytkami, a ja właśnie jadłam młode ziemniaczki z koperkiem i maślanką :happy2: i już nasze ziemniaki, gdzieś z okolic Lublina

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry