Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

mnie dzień zaczął się beznadziejnie mój tata znów wylądował w szpitalu ogólnie nie mam ochoty na nic
buziaki dla wszystkich
Dziewczyny co do tych badan,hmm....ciezko mi podjac decyzje. moj narzeczony uwaza ze to nie jest konieczne...czy dziecko bedzie zdrowe ( a wiem ze tak bedzie) czy tez chore, nie wyobrazam sobie zycia bez niego... Jezeli jednak zrobie i wyjdzie ze jednak chore, cala ciaze bede sie martwila i przemyslala. :-(
Widzę ,że dalej wałkujemy temat testów PAPP-A,ja postanowiłam ,nie będę się dodatkowo stresować.
a w kwestii porodów,
to teraz lekarz przy wywiadzie od razu chciał mi wpisać, że preferowana cesarka, bo pierwsze dziecko duże się urodziło - a ja cesarki nie chcę, jeśli nie będę musiała
pierwszy poród załatwiłam w 15 minut i nie boję się, ale jak będzie trzeba, to trudno, może być cesarka, aby tylko dziecko było

Azorku tak mam dwie znajome ,które żyją "eko" . Jedna jest w 6miesiącu ,druga w 10tc i obie nie chodzą do gina bo twierdzą że to dziecku ani im jest nie potrzebne,rodzic też zamierzaja w domu.! Dla mnie to totalny hardcore nawet nie chce utrzymywac z nimi kontaktów bo az mnie język świerzbi żeby im cos nagadac!!!!
Ja ma kilka koleżanek bardzo eko, ba, wręcz radykalnie - poród w domu jak najbardziej, karmienie piersią do kilku lat, pieluchy tylko wielorazowe, weganizm, zero szczepień i tak dalej - ale żadnej nie przyszło do głowy, żeby z powodu ekologicznego nastawienia nie chodzić na kontrole do lekarza będąc w ciąży. 
Ja miałam lekki poród i nawet nie pomyślałam o znieczuleniu. Ale jakbym miała bóle z krzyża, to pewnie bym błagała o nie. Zęby leczymy ze znieczuleniem (chociaż ja ostatnio też nie miałam), jak boli głowa to bierzemy tabletkę, boszzzz, przecież wszystko jest dla ludzi:-)
Mnie najbardziej denerwuje jak ktoś mi mówi coś w stylu "Będziesz gruba" albo "Zobaczysz wyskoczą ci rozstępy, roztyjesz się i ciężko ci będzie schudnąć". No kurcze wiem, że tak może być ale takie dołujące stwierdzenia wcale nie poprawiają mi nastroju i niecierpie ludzi, którzy mi to mówią. Taka zła energia itp. No ja staram się podchodzić do wszystkiego pozytywnie a tu mi ktoś walnie takim tekstem i nici z dobrego humoru.
pesca wiesz ja w ciąży bardzo dużo przytyłam wyszły mi rozstępy i jak widziałam radość co niektórych na mój widok zaraz po porodzie centralnie cieszyli się że źle wyglądam mi się płakać chciało i nieraz płakałam

Naprawdę sporo nas październikowych mam. Potem ile małych buziek będzie do oglądania :-)
;-)

karetka przystosowana dla tak małych dzieci i z Nati miałam szczęście, że akurat była w bazie i ledwo zdążyła dojechać do mojej kruszynki. Na OIOMiE moja mała była z dzieciątkiem do którego karetka nie dojechała na czas ( bo jak się okazało była po Nati). Do dziś pamiętam jak się mnie ta matka pytała w czym moje dziecko jest lepsze od jej dzieciątka, dlaczego to nie Nati jest sparaliżowana po wylewie IV stopnia i ma niewiele szans na przeżycie. Dla tego teraz jeśli już będzie konieczny poród przed czasem pojadę do szpitala ze specjalistycznym oddziałem dla noworodków i nie będę narażać życia swojego dzieciątka ani "blokować" karetki innym dzieciom.
Na OIOMiE moja mała była z dzieciątkiem do którego karetka nie dojechała na czas ( bo jak się okazało była po Nati). Do dziś pamiętam jak się mnie ta matka pytała w czym moje dziecko jest lepsze od jej dzieciątka, dlaczego to nie Nati jest sparaliżowana po wylewie IV stopnia i ma niewiele szans na przeżycie.

:-) ja z ksiazka w reku a nie z kaczuszkami wole ;-):-) jutro rano wizyta i skan wiec wroce po 14 zeby opisac wszystko mam nadzieje dostac dobre wiadomosci mam meeega stresa
nie wiem czy zasne ehhh