Dzień dobry!
U nas niby słonecznie, ale chmur na niebie sporo więc obstawiam, że potem będzie brzydko

Wczoraj nawiedziła nas teściowa.... Dzisiaj też ma przyjść.... Pomocy!
Ja jem zupki chińskie, mam na nie smaka i muszę pypcia zaspokoić, nie ma bata

Pepsi też piję, ale nie za często, zresztą u nas w domu nie ma jej na co dzień. Za to codziennie piję małą czarną - nieraz uratowała mi życie

Te pierogi ruskie z miętą muszą całkiem nieźle smakować:-) Ja lubię smakować nowych potraw:-)
Ja już kilka razy czułam coś innego w brzuchu ale nadal na stówę nie jestem pewna czy to TO:-) A powinnam bo przecież to moja druga ciąża
Nikolaa, w poprzedniej ciąży też miałaś? Lekarz prowadzący już widział wyniki? Czy przed ciążą sprawdzałaś te próby? Moja koleżanka też miała podwyższone próby wątrobowe, badała je w 15 tygodniu ciąży. Lekarz w końcu położył ja w szpitalu gdzie przebadali jej wszystko i wykluczyli wszystkie inne choroby które mogły spowodować podwyższenie tych prób - więc na tej zasadzie niby potwierdzili cholestazę. Z ogromnym znakiem zapytania, bo nigdy wcześniej ona nie sprawdzała prób wątrobowych i mogła być taka jej uroda. Była na ogromnie restrykcyjnej diecie, prowadziła oszczędny tryb życia żeby dodatkowo nie obciążać wątroby ale pod koniec ciąży już trochę sobie luzowała bo próby wątrobowe się nie pogarszały. W styczniu urodziła zdrowego chłopczyka. Poczekaj co powiedzą lekarze, mam nadzieję, że będziesz podobnym przypadkiem - trzymam mocno kciuki!